Δευτέρα 30 Απριλίου 2007

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΙΔΟΜΙΛΗΣ

Πίσω στα 1957, μια γερμανική φαρμακευτική εταιρεία, ανέπτυξε ένα αντιεμετικό φάρμακο για τη καταπολέμηση της ναυτίας και της ''πρωϊνής αδιαθεσίας'', για τις εγκύους γυναίκες, που το ονόμασε ΘΑΛΙΔΟΜΙΛΗ .


Το φάρμακο αυτό, δινόταν κατά κόρο στις έγκυες γυναίκες, αλλά δεν είχε δοκιμασθεί πλήρως, γεγονός που είχε καταστροφικά αποτελέσματα για τα παιδιά που γενιόταν, από μητέρες που το λάμβαναν. Από το 1956 μέχρι το 1962, γεννήθηκαν 10.000 παιδιά, με σοβαρές δισπλασίες των άκρων (γεννήσεις χωρίς πόδια ή χέρια, γεννήσεις με μέλη πάσχοντα από φωκομέλια κ.λ.π)
Εδώ μπορείτε να δείτε κάποιες εικόνες που σας συνιστώ να μην τις δείτε !!

Έχω να γράψω στο ιστολόγιο μια βδομάδα, γιτί όχι μόνο έπεσε πολύ δουλειά, αλλά (το κυριότερο), ΓΙΑΤΊ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο,ΤΙ ΚΙ' ΑΝ ΓΡΑΨΩ, θα είναι επαναλήψεις, όσων έχω πεί και καταθέσει, σε σχέση με το ΠΟΥ ΠΑΜΕ.

Είχα, δε λέω, αφορμές πολλές και καραμπινάτες, αλλά τι να σημειώσω;

Τις χαμένες ευκαιρείες;

Τις κατά συνήδειση, και με θρησκευτική ευλάβεια των ''ταγών'' μας, εφαρμογής των κελευσμάτων του our master's voice;

Τα ξεδιάντροπα αλισιβερίσια, των υπεύθυνων ''αρμοδίων'' για τα εθνκά μας θέματα, με τα ''κέντρα'' των παγκόσμιων αποφάσεων;

Μερικές όμως ειδήσεις με ταρακούνησαν, όχι γιατί δεν ήταν γνωστό το πίσω από την κουρτίνα περιεχόμενό τους, αλλά γιατί έμεινε ασχολίαστη από τους υπεύθυνους και κυρίως γιατί τα λένε όλα:

18-4-2007

«τα τουρκικά μαχητικά δεν παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο. Περνούν από το FIR και πετούν στον διεθνή εναέριο χώρο στο Αιγαίο. Το FIR δεν είναι εθνικά σύνορα. Το FIR είναι περιοχή πληροφοριών για πτήσεις αεροσκαφών. Τα πολιτικά αεροσκάφη που εισέρχονται στο FIR Αθηνών είναι υποχρεωμένα να δίνουν αναφορά. Τα στρατιωτικά δεν είναι υποχρεωμένα να δίνουν αναφορά».

19-4-2007

«δεν δέχομαι ότι οι αξιωματικοί μου δεν εκτελούν τις δικές μου εντολές. Στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις υπάρχει πειθαρχία και άπαντες υπακούουν στις εντολές μου»

Αυτό το δίπτυχο - για μένα - συνοψίζει και τη πολιτική της Τουρκίας.

Αξίζει να σημειώσω, ότι όσες φορές μνημόνευσε τον Έλληνα Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον προσφωνούσε ''ναύαρχο Τάκη''.

Για άλλους αυτό μπορεί να σημαίνει ''οικειότητα'', διπλωματική αβρότητα που θέλει να δείξει το πόσο στενά είναι συνδεδεμένοι οι δύο τους κ.λ.π.

Για μένα σημαίνει υπερφύαλη εγωϊστική αντιμετώπιση του Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ, που τον βλέπει σαν μικρότερό του (και για τις αντιλήψεις του βαθέως κράτους είναι, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε...), κατώτερό του, ως προς τις δυνατότητες που του δίνει το θεσμικό πλάισιο μέα στο οποίο ενεργεί, κατά τα παιά γνώριμα τερτίπια των πασάδων..

(Εδώ να πω και πως τα σημερινά κρητικά ονόματα απέκτησαν την κατάληξη ....άκης. Η πραγματική τους κατάληξη είναι σε ...ος ή ...ης (Βενιζέλος, Ξυλούρης, Μανούσος κ.λ.π). Στην μακρόχρωνη παρουσία τους στην Κρήτη, οι τούρκοι, θέσπισαν την κατάληξη ..άκης για να μειώσουν και μ΄αυτό τον τρόπο τον κρητικό πληθυσμό, υποδειλώνοντας το μικρό, το μη του δίνεις σημασία, ο Μανωλάκης, ο Μανουσάκης κ.λ.π)

ΑΡΑ οι έξυπνοι σχεδιαστές (ποιοί νάναι άραγε), του δώσανε του Πασά Γιασάρ, βήμα, από την Σαλονίκη, να περάσει, μέσα σε διαβαλκανικό επίπεδο Α/ΓΕΕΘΑ, την ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ κι ΑΠΑΙΤΗΣΗ για συνδιαχείρηση του Αιγαίου.

Τί καλλίτερο δώρο !!

Τί καλλίτερη απόδειξη στον γιάνκη, ότι εμείς πάντα εργαζόμαστε για ειρηνικές λύσεις!!

Και σε λίγα χρόνια.....

(μαζί με τα όσα σκάτα των Σλαβομακεδόνων της ΠΓΔΜ και της Μεγάλης Αλβανίας θα υποχρεωθούμε να φάμε)

....τα παιδιά μας, ή τα παιδιά των παιδιών μας, θα ζουν σε μια χώρα που συλλογικά θα έχει πάρει τόννους δόσης θαλιδομίλης....

Στην υγειά μας κότες !!

4 Comments:

At Δευτέρα, Απριλίου 30, 2007 7:53:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πήγασε,
Ως συνήθως, πέτυχες διάνα στα σχόλια σου... Τα γιουσουφάκια, όμως, ζουν και βασιλεύουν ... και θα βασιλεύουν! Οταν δεν ξέρεις ΠΟΤΕ τα πάρεις τ'άρματα, είσαι καταδικασμένος να ζήσεις τα χειρότερα...
(thanks for the visit over at the new site - couldn't stay idle...)

 
At Τρίτη, Μαΐου 01, 2007 8:20:00 μ.μ., Blogger Greg said...

Απόλυτα σωστές επισημάνσεις!

Το ερώτημα είναι γιατί η "παγκόσμια προσωπικότητα" η Ντόρα εννοώ κακόπιστοι, που κατακεραύνωσε προ διμήνου την Ρωσία (αυτή και η Κοντολίζα για να αντιλαμβανόμαστε τα μεγέθη...), δεν λέει κουβέντα! Όπως και διατηρεί μια περίεργη σιωπή για τα σημαντικά που συμβαίνουν στη γείτονα τις μέρες αυτές...

 
At Πέμπτη, Μαΐου 03, 2007 9:03:00 π.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

@ ted laskaris
Αγαπητέ μου Ted, ναι είναι αλήθεια ότι τα γιουσουφάκια ζουν και βασιλεύουν. Το ''και θα βασιλεύουν'' πολεμάμε όσοι - έστω και από αυτό το μετερίζι - πολεμάμε και προπαθούμε. Και θα το δεις σε όλο του φάσμα, με μια επίσκεψη (αν δεν το έχεις κάνει), στα links μου.
PS
Can't stay idle me either!!)

 
At Πέμπτη, Μαΐου 03, 2007 9:06:00 π.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

@ greg
Όλα έχου μια εξήγηση (βλέπε επόμενο ποστ)αλλά και όλα εδώ πληρώνονται

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home