Κυριακή 18 Μαρτίου 2007

ΑΜΕ ΔΙΑΟΛΕ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΚΙ' ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΠΕΡΑ !

Σήμερα η εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ, δημοσιεύει το πλήρες κείμενο της Ακαδημίας Αθηνών, των "κριτικών παρατηρήσεων στο βιβλίο Ιστορίας της έκτης δημοτικού", που έκανε μετά από παραγγελία της ΥΕΠΘ.

Στο Δ' τμήμα του Συμπεράσματα και απορίες, είναι όλα τα λεφτά-όλα τα κιλά!!

(αντιγράφω από την εφημερίδα)


''1. Το βιβλίο πάσχει πρώτον ως βιβλίο ιστορίας. Οι αδυναμίες του αποκαλύπτουν ότι οι συγγραφείς δεν έχουν αρκετές ιστορικές γνώσεις και καθόλου ιστορική σκέψη. Ούτε εμπειρία συγγραφής βιβλίων έχουν.

2. Πολλές καίριες παραλείωεις γεγονότων και άλλες αοριστίες που απισχαίνουν την ιστορία φαίνονται να οφείλονται στη επιθυμία συμβολής σε προσπάθεια καλλιέργειας φιλιών σχέσεων με γειτονικούς λαούς με τους οποίους οι Έλληνες είχαν διαφορές και πολέμησαν κατά το παρελθόν. Ο σκοπός είναι ευρύτατα αποδεκτός από την ελληνική πλευρά, αλλά δεν είναι απαραίτητο να σβήσουμε την ιστορία μας.....................

3. Το βιβλίο δεν φαίνεται να έχει όλες τις απαιτούμενες παιδαγωγικές αρετές. 'Εχει, πριν διανεμηθεί σε όλα τα σχολεία της επικράτειας, δοκιμασθεί πειραματικά κατά τους κανόνες που ισχύουν στις προηγμένες χώρες;

4.........

5. Πολλοί αλλοδαποί μαθητές φοιτούν στα σχολεία μας, θα μείνουν στην Ελλάδα και θα γίνουν πολίτες της. Δεν θα πρ΄πει να φροντίσουμε ώστε και αυτοί να μάθουν σωστά την ιστορία μας; ''

Βέβαια με ένα ψάξιμο που έκανα, η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (!), προβάλλει τις θέσεις της Ρεπούση (!), η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ περνάει το θέμα απαλά-απαλά, μιλώντας αόριστα για αξιολογήσεις των νέων βιβλίων (τσιμουδιά για το συγκεκριμένο), ο δε ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, βρίσκει ακόμη μια ευκαιρία να ξεθάψει τα φαντάσματα του παρλθόντος και να αναστήσει τις οπτικές γωνίες του Πλεχάνωφ, του Ζεύγου, του Κορδάτου κ.α (ζόμπι οι σφυροδρέπανοι !!)

ΤΑ ΝΕΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ, τσιμουδιά !!

Ο Κωστάκης και ο Γιωργάκης, τσιμουδιά !!

και τώρα τί κάνετε ''σεβαστοί'' μου ''ταγοί'' που πολτοποιήσατε τα παλιά βιβλία;

..τώρα τι κάνετε;


υγ

Για το θέμα έγραψαν, πολύ καλλίτερα από μένα και οι
GREG, o Vangelakas, o ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ, ο Μάρκος κ.α (ας με συγχωρέσουν που δεν τους λινκάρω)

11 Comments:

At Δευτέρα, Μαρτίου 19, 2007 12:06:00 π.μ., Blogger Greg said...

Ακόμα και να το μαζέψουν το πράγμα, γιατί όλοι καταλαβαίνουμε τις επιπτώσεις στον εκσυγχρονισμό και τα ιερατεία, η ζημιά έγινε.

Στο βιβλίο πάθανε ήττα αφάνταστη! Για να αποδειχθεί ότι όταν ο λαός επιτέλους αντιδρά έχει δύναμη!

 
At Δευτέρα, Μαρτίου 19, 2007 3:29:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

θα σου πω και για τον λαό. Ποτέ μου δεν πίστεψα ότι ο ''λαός'' απλά, ξυπνάει ένα πρωϊ και βλέπει ότι κάτι δεν πάεικαλά, ή ότι τέλος πάντων, υπάρχει ένα θέμα που τον εκνευρίζει (όπως αυτό του βιβλίου). Πιστεύω ΄χρόνια τώρα ότι τον λαό, τον ξυπνάν αρχηγοί του, οι ό,ποιοι αρχηγοί του (ή και τον κοιμίζουν). Άρα εάν, όσοι από μας έχουμε ''κάποια'' ''δύναμη'' - έστω και αυτή του πληκτρολογίου του προσωπικού μας υπολογιστή - ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΓΡΥΠΝΟΥΜΕ. Το θέμα ακόμη δεν τελείωσε, παρά την ήττα τους.
Δεν πρόκειται οι προσκυνημένοι να λογαριάσουν τίποτε. Ό,τι μένει, ακόμα όρθιο, θα προσπαθήσουν να το ισοπεδώσουν, για μια εκφυλισμένη, χωρίς γνώσεις, ιστορική μνήμη και ιδανικά κοινωνία που προβάλει τους gay, τις πουτάνες, τα εξώβυζα και τα ξέκωλα, από το πρωϊ μέχρι το βράδυ, μέχρι να μας φέρουν στα μέτρα, όχι τα δικά τους, αλλά στα μέτρα του ζόμπι-κράτους που όταν ακούει Ελλάδα και Ιστορία, ρωτά ''τί γλώσσα είναι αυτή;''....
Γι' αυτό αγαπητέ μου Greg, καλά κάνεις που τους ρωτάς και ξαναρωτάς στα ποστ σου,ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΕ !!

 
At Δευτέρα, Μαρτίου 19, 2007 7:43:00 μ.μ., Blogger Greg said...

Και δεν φαντάζεσαι πόσο έχει στοιχίσει η ερώτηση!

Πριν 15 μέρες έγινε η φασαρία και ακόμα το συζητάνε... Άσε που τσακωθήκανε και μεταξύ τους! :-D

Φυσικά και τίποτα δεν τελείωσε στο θέμα. Έπεσαν πάνω στην Ακαδημία να τα "μαζέψει"... Γιατί με την πρώτη γνωμοδότηση τα πράγματα έκρυβαν και άλλου είδους ευθύνες! Εγώ προσωπικά, μα σε 100, μα σε 200 ανθρώπους που θα με επισκέπτονται, θα ανανεώνω το post ασταμάτητα, δείχνοντας την αγωνία τους!

YΓ. Έκανα link στο post σου. Εν τη ενώσει!

 
At Δευτέρα, Μαρτίου 19, 2007 11:11:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

Τα είδα που τσακωθήκανε, αλλά δεν έχω όρεξη, να αδειάζω το δικό μου το κεφάλι για να προσπαθώ να γεμίζω τους ανεγκέφαλους. Χαρά στο κουράγιο σου.
Κι γώ είμαι περίεργος πόσο (και αν) αντέξει την πίεση η Ακαδημία Αθηνών.

 
At Τρίτη, Μαρτίου 20, 2007 6:34:00 π.μ., Blogger ion said...

Πληθαίνουν οι φωνές που αντιδρούν για την ακαταλληλότητα του βιβλίου. Και πιστεύω πως τελικά θα αποσυρθεί υπο των φόβο του εκλογικού κόστους (γράφω κάτι σχετικό μεσα)

 
At Τρίτη, Μαρτίου 20, 2007 11:36:00 π.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

@ ion
Είναι αλήθεια ότι πληθαίνουν, ακόμη και στα blogs..
Διάβασα ότι γράφεις και σου άφησα και γω κάτι. Το θέμα για την απόσυρση όμως είναιΚΑΙ πρακτικής φύσης...βλέπεις οι εκφυλισμένοι φρόντισαν, πριν τη κυκλοφορία του ''νέου'' βιβλίου να πολτοποιήσουν τα παλιά !

 
At Κυριακή, Μαρτίου 25, 2007 1:07:00 π.μ., Blogger Arkin said...

Μπορεί η σημερινή Ελευθεροτυπία να έχει το κείμενο της Ρεπούση, εδώ και 3-4 εβδομάδες το βαράει αλύπητα μέσω του "Ναυτίλου" και του "Καιρού". ο "Καιρός" αφιέρωσε 2 Κυριακές στο θέμα (4/3 και 11/3) κάνοντας σημαντικότατα σχόλια αλλά ακόμα και σήμερα ρίχνει τις μπηχτές του. Ο "Ναυτίλος" ρίχνει καθημερινά, με πιο πρόσφατο το χθεσινό που αναφέρεται συγκεκριμένα στην Ρεπούση και την παρέα της.

 
At Κυριακή, Μαρτίου 25, 2007 9:42:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ο Καραμανλής δεν έχει πάρει φαίνεται χαμπάρι πόσο του έχει ήση στοιχίσει το κουρέλι της Γιαννάκου - Ρεπούση. Αν το είχε καταλάβει, θα είχε διώξει κακήν κακός την "υπουργό" και θα είχε ξαποστείλει και τους "επιστήμονες" του σημιτο-ειδούς "εκσυγχρονισμού" που χοροπηδάνε μέσα στην "συντηρητική" κυβέρνηση των αυξανόμενων πιθηκισμών.
Οπως πάντα, μπράβο Πήγασε (αλλά δεν έχω πια blog για να μιλήσω...)

 
At Κυριακή, Μαρτίου 25, 2007 9:44:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

oops... "κακός" είναι βέβαια "κακώς.."

 
At Δευτέρα, Μαρτίου 26, 2007 8:04:00 π.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

@ arkin
Ναι για τον Ναυτίλο και Καιρό. Αλλά το βήμα που δίνεται στους ''ιστορικούς '' είναι δυσαναλόγως σε καλλίτερη θέση στο σαλόνι της και αυτό (για μένα), κάτι λέει

 
At Δευτέρα, Μαρτίου 26, 2007 8:10:00 π.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

@ ted laskaris
Teddy, γεια σου, γι' αυτό δεν σε βρίσκω βρε παιδί μου στο μπλογκοχωριό μας;
Ναι έχεις απόλυτο δίκαιο, και σήμερα άκουσα (στο ραδιώφωνο) ότι ο υφυπουργός της ο Καλός, εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να αποσυρθεί!
Άλλα λέει η μαμά, άλλα τα παιδιά της. Χάσαμε το τόπι Ted, γι'αυτό πάμε κατά διαόλου.
Νάσαι καλά και γρήγορα ξανά στα μπλογκς...

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home