Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2007

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ……

Είπε ο κ.Γκιουλ:
(στις 9-1-2007, στην εκτός ημερησίας συζήτηση στην τουρκική Εθνοσυνέλευση για τη μειονότητα στη Θράκη):

«είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευθούμε με την Ελλάδα το μειονοτικό ζήτημα. ΄Ενα από τα σημαντικότερα θέματα στις επαφές μας με την ελληνική ηγεσία είναι το θέμα της μειονότητας στη Δυτική Θράκη. Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει στη μειονότητα ίσα δικαιώματα εκπαίδευσης, δημιουργεί προβλήματα στη διοίκηση των μειονοτικών ιδρυμάτων, δεν αναγνωρίζει τους εκλεγμένους μουφτήδες. Πρέπει να αναγνωρισθεί η τουρκική ταυτότητα της μειονότητας και να αποκατασταθούν όλα τα μέλη της μειονότητας που έχουν χάσει την ελληνική ιθαγένεια λόγω του άρθρου 19 του ελληνικού κώδικα ιθαγένειας».

Είπε ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος:
(εκπρόσωπος του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών)

«Είναι αυτονόητο ότι τα δικαιώματα και η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των μουσουλμάνων Ελλήνων πολιτών τουρκικής, πομακικής και αθιγγανικής καταγωγής δεν αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης είναι Έλληνες πολίτες και πολίτες της Ευρώπης που απολαμβάνουν πλήρως ισονομίας και ισοπολιτείας. Η Ελλάδα είναι υπερήφανη για την ευρωπαϊκή μειονοτική πολιτική της που συνεχώς εξελίσσεται και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση».

( τα κείμενα των δηλώσεων από ΤΑ ΝΕΑ της 10-1-07)

Συμπέρασμα :

Το θέμα της ‘’τουρκικής’’ μειονότητας στην Δυτική Θράκη είναι το Νο 1 στο οπλοστάσιο της Άγκυρας.

Εμείς λέμε για να λέμε το παίζουμε Ευρω-παίοι και γενικά σαλιαρίζουμε μασώντας τις καραμέλλες Ο-Μάμυ (με τρύπα στη μέση παρακαλώ), για να μη χαλάσουμε το ….προφίλ μας των πολιτισμένων…..


Ρώτησε η Τουρκάλα βουλευτής κ. Ιντσεκάρα, τον ΚΚ:
(στις 23-1-2007, στο Συμβούλιο της Ευρώπης)

«για την απαγόρευση της χρήσηςτης λέξης «τουρκική» για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και τον ρώτησε εάν σκοπεύει να αλλάξει την πολιτική του σχετικά»

Απάντησε ο ΚΚ:

«τη δεκαετία του '80 ο Αρειος Πάγος είχε ζητήσει να μην γίνεται χρήση του όρου "τουρκική ένωση" ή "τουρκικός σύλλογος", γιατί αυτό σήμαινε οτι υπήρχε τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τη Συνθήκη της Λωζάνης, που μιλάει για μουσουλμανική μειονότητα. Το δε άρθρο 8 του καταστατικού της εν λόγω Συνθήκης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο στόχος της δημιουργίας της ήταν η διάδοση των πολιτιστικών και θρησκευτικών μεταρρυθμίσεων που είχαν προκύψει από την τουρκική επανάσταση. Τούτο σημαίνει την προώθηση των πολιτικών στόχων μιάς άλλης χώρας. Ο Αρειος Πάγος αποφάνθηκε υπέρ της διάλυσης αυτής της Ενωσης….. Η Ελλάδα (είπε), είναι μία δημοκρατική κοινωνία που σέβεται απόλυτα όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και βεβαίως τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Ταυτόχρονα είναι μία χώρα που συμμορφώνεται με το κράτος δικαίου και σέβεται και τιμά το διεθνές δίκαιο και όλες τις διεθνείς υποχρεώσεις και δεσμεύσεις, συμπεριλαμβανομένης και της συνθήκης της Λωζάνης»

(τα κείμενα των δηλώσεων από τη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ της 24-1-07)

Συμπέρασμα :

Πανταχόθεν βαλλόμεθα λοχία, με εμμονή και υπομονή από τον κουμπάρο μας και μεις τα «ρίχνουμε» στον Άρειο Πάγο.
Αυτός το είπε, ξέρετε εμείς (οι πολιτικοί), τι να σας κάμωμεν περικαλώ, να αμφισβητίσωμεν το ανώτατο δικαστήριό μας, θέλετε !!


Ρώτησε ο Έλληνας ευροβουλευτή κ. Ντίνος Βρεττός, τον ΚΚ :
(στις 24-1-2007, στο Συμβούλιο της Ευρώπης)


«…. αν η Ελλάδα θα προβάλει βέτο στην περίπτωση που η Τουρκία δεν συμμορφωθεί στις υποχρεώσεις της σχετικά με το Πρωτόκολλο της Αγκυρας»

Απάντησε ο ΚΚ:

«Πιστεύω οτι έχουμε μία ευρεία διακομματική θέση στην Ελλάδα, τουλάχιστον ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα, γιά τη στρατηγική μας στο θέμα της Τουρκίας και της ευρωπαϊκής της πορείας. Πιστεύουμε, βεβαίως, ότι δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις τις οποίες ανέλαβε στο συμβόλαιό της με την Ευρώπη. Θεωρούμε ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του περασμένου Δεκεμβρίου ήταν θετική, με την έννοια ότι κατέστησε απόλυτα σαφές στην Τουρκία ότι η ΕΕ δεν είναι ικανοποιημένη με την πρόοδό της, σε ό,τι αφορά τη προώθηση των μεταρρυθμίσεων και το σεβασμό των προϋποθέσεων που η ίδια είχε αποδεχεί. Παράλληλα, όμως, πιστεύουμε, ότι πρέπει να ξεκινήσει η προενταξιακή πορεία της Τουρκίας με πλήρη συμμόρφωση γιά πλήρη ένταξη. Πιστεύουμε σε μία πολιτική που θα προσφέρει στην Τουρκία τα κίνητρα που απαιτούνται για ανάπτυξη, για μεταρρύθμιση, ώστε να γίνει ευρωπαϊκή χώρα. Καί αυτό όχι μόνο κατ' όνομα, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί το πολιτικό της σύστημα και στη συμπεριφορά της απέναντι σε ολόκληρο τον κόσμο και βεβαίως απέναντι στους γείτονές της »
( τα κείμενα των δηλώσεων από τη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ της 24-1-07)

Συμπέρασμα :

Μα σας είπα κύριε, η τουρκία πρέπει να μπεί στην ΕΕ, δεν γίνεται αλλέως πως ! Τα άλλα θα τα βρούμε….

Για το casus belli κ. ΚΚ , τσιμουδιά ε?
Για το Αιγαίο που είναι αδιαμφισβήτητα, ελληνικόν, αλλά συνδιαχειριζόμενο με τους κουμπάρους σου, τσιμουδιά ε?
Τι τα θέλουμε τότε ρε, τα ρέντινες, στη Πολεμκή Αεροπορία;
Τι τον θέλουμε τότε ρε, τον στρατό στα σύνορα και στα νησιά του συνδιαχειριζόμενου Αιγαίου?
Για να λέμε ότι έχομεν εθνική υπόσταση?
Υπόσταση υποτακτικού έχομεν, αλλά δεν ήλθε – ακόμα – η ώρα να το ξεστομίσουμε, εθνικά υπερήφανα, προς το πόπολο….


Είπε ο ΚΚ στο Στρασβούργο:


« ότι στον 21ο αιώνα η παραμονή των Τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.»

Απάντησε ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, κ. Χασάν Ερτσακιτζά:

«Δεν συνάδει με τις πραγματικότητες η χθεσινή δήλωση στο Στρασβούργο του κ. Καραμανλή. Θα πρέπει να αποσύρει τα ελληνικά στρατεύματα από την Κύπρο και να συμβάλει στη διάλυση του Ελληνοκυπριακού στρατού, που συστάθηκε με σκοπό να εξοντώσει τους Τούρκους στο νησί. Ο μόνος στρατός ο οποίος νόμιμα και με διεθνείς συμφωνίες βρίσκεται στην Κύπρο, είναι ο τουρκικός. Ο ελληνοκυπριακός στρατός με 80.000 στρατιώτες και τα ελληνικά στρατεύματα στην νότια Κύπρο δεν έχουν νομική βάση. Οταν ο κ. Καραμανλής και η ελληνοκυπριακή πλευρά εργαστούν για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό, τότε ο αριθμός των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο θα μειωθεί και θα αρχίσει δουλειά για πλήρη αποστρατιωτικοποίηση».

( τα κείμενα των δηλώσεων από τη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ της 25-1-07)

Συμπέρασμα :

Σφιγμένα μας έχουν κωστάκη !

Αρχίσαν να πετροβολούν πανταχόθεν. ΝΕΟ ΘΕΜΑ βάζουν πλέον, μετά την τουρκική μειονότητα στη Δ.Θράκη, αυτό της αποχώρησης της ΕΛΔΥΚ από τη Κύπρο.
(έχουν και έναν άσσο στο μανίκι, αυτόν της μουσουλμανικής – σε πρώτη φάση – μειονότητας στη Ρόδο και στη ΚΩ, αλλά αυτό αργότερα…)

Αντε Στρατηγέ Μπισμπίκα, ώρα να την κάνεις από την ‘’Κ’’, δεν σε χωράει….

ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Ο κουμπάρος σου δουλεύει σε ΟΛΑ τα επίπεδα, για ένα και μόνο σκοπό, εγκριθέντα και νομιμοποιημένο από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας.
Να ολοκληρωθεί το τουρκικό τόξο.
Αυτή είναι η επιδίωξη.
ΣΤΑΘΕΡΗ, ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ, ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ, και ας τους πάρει όσα χρόνια χρειασθεί….

Ενώ εμείς οι τζάμπα μάγκες, [του μπαϊρακτάρικου γιαουρτλού κεμπάπ, με το πλήθος των σερβιτόρων, ‘’νόμιμων’’ οικονομικών μεταναστών (κατά προτίμηση από τας ανατολικάς χώρας του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού)], δίνουμε ρεσιτάλ ορθοφωνίας στη ξύλινη γλώσσα, νομίζοντας ότι η απουσία της αντιπολίτευσης (καλά ο γαπάκος, είναι allu), μας παρέχει μιαν ακόμη 4ετία εις την εξουσία.

Μήπως αυτός είναι ο στόχος ;

…και όχι οι συνταγματικές μας υποχρεώσεις…;

4 Comments:

At Σάββατο, Ιανουαρίου 27, 2007 3:50:00 μ.μ., Blogger Greg said...

Η αντίδραση για τα σχολικά βιβλία ιστορίας μέσω διαδικτύου, η απίστευτη προσέλευση 1000 τουλάχιστον για το ίδιο θέμα στο Π. Μουσείο, αποδεικνύσει ότι σιγά σιγά καταλαβαίνουν αυτά που γράφεις όλο και περισσότεροι!

Ακούς μήπως τώρα τελευταία το επιχείρημα

"μα να κάνουμε πόλεμο;"

ή το

"η ισχυρή οικονομικά Ελλάδα θα επιβάλει το δίκαιο;"

Εγώ σχεδόν καθόλου!

Θα φωνάζουμε λοιπόν, θα κάνουμε θόρυβο, θα ακούνε όλο και περισσότεροι, θα συμφωνούνε όλο και περισσότεροι και θα ξεκουμπιστούνε τελικά οι υποτελείς

Εξαιρετικό το Post.

 
At Σάββατο, Ιανουαρίου 27, 2007 9:35:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

Ναι έχω την αίσθηση ότι βάζουμε και μεις το ''λιθαράκι'' μας στην όλη προσπάθεια.

 
At Πέμπτη, Φεβρουαρίου 01, 2007 11:37:00 π.μ., Blogger ange-ta said...

Αυτή η προοπτική μιάς Ελλάδας για κατανάλωση και άλωση, με καταπλακώνει!

 
At Κυριακή, Φεβρουαρίου 04, 2007 11:38:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

@ ange-ta
Και όμως (και πολύ δυστυχώς) αγαπητή μου, αυτή την προοπτική ''επιτρέψαμε'' να μας δίνουν, αυτοί που εμείς έχουμε επιλέξει εδώ και αρκετά χρόνια. Έχεις απόλυτο δίκαιο να καταπλακώνεσαι από αυτή τη προοπτική και δυστυχώς είμαστε πολλοί που ωοιώθουμε έτσι...

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home