Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2007

Ρουσφετοζήτουλες και Ρουσφετοδότες.

Στις 11-1-2007, στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΕΘΑ, ανέβασθηκε ανακοίνωση τύπου, σχετικά με τους φυγόστρατους, που δίνει στατιστικά στοιχεία για τοπου κυμαίνονται οι αριθμοί, αλλά κυρίως κάνει μια αποτίμηση του έργου των ΥΕΘΑ της ΝΔ, από το Μάρτιο του 2004 και μετά.
Καταλήγει δε ως εξής:

« Σε θέματα που έχουν σχέση με τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, δεν χωράνε αντιπαραθέσεις και μικροπολιτικές.Μπορούμε όλοι μαζί και πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια που από το 2004 έχουμε ξεκινήσει

«…Σε θέματα που έχουν σχέση……δεν χωράνε αντιπαραθέσεις και μικροπολιτικές..»

Μωρέ τι μας λέτε…!

Ρώτησα λοιπόν τον φίλο μου τον αεροπόρο από την Σαλονίκη, τον Χρήστο τον Καψελιδάκη, ώρα του καλή, να με ενημερώσει για το τι συμβαίνει…..

Και όσα μου είπε είναι τα παρακάτω :

« Ας ξετυλίξουμε σιγά-σιγά την ιστορία όλου αυτού του κυκεώνα, που λέγεται φυγόστρατος, βυσματούχος, ρουσφετοζήτουλας και ρουσφετοδότης.

Δεν θα αναφερθούμε στα πλαστά δικαιολογιτικά, για τα οποία γίνεται εδώ και καιρό δικαστική έρευνα για ευνόητους λόγους…

Αρχικά, εάν κάποιος δεν θέλει να πάει στον στρατό, ‘’να εκτελέσει το εθνικό το καθήκον απέναντι στην πατρίδα’’, όπως τις 3 τελευταίες μέρες πολυακούγεται από όλα τα παράθυρα των μμε, ο νόμος λέει ότι έχει την δυνατότητα να το δηλώσει και να υπηρετήσει εναλλακτική θητεία, μέχρι 4 χρόνια (αν γνωρίζω καλά).
Νόμος που ψηφίσθηκε από την Βουλή των Ελλήνων, της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Δεύτερο, κατά το Σύνταγμα, που πάλι ψηφίσθηκε από την Βουλή των Ελλήνων, της Ελληνικής Δημοκρατίας, όλοι οι έχοντες την σωματική ικανότητα (από Ι1 έως και Ι4), οφείλουν να υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία (όση είναι αυτή). Αν δεν υπηρετήσει κανείς, πρέπει να είναι, είτε ανίκανος προς στράτευση (Ι5), είτε ανυπότακτος. Οι τελευταίοι, διώκονται από σχετικό νόμο, που και πάλι ψηφίσθηκε από την Βουλή των Ελλήνων, της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Τρίτο, όταν κάποιος είναι να καταταγεί, τον φωνάζει η στρατολογία, του νομού, από τον οποίο κατάγεται και τον κατατάσσει, σε ένα από τους τρεις κλάδους των ενόπλων δυνάμεων (Στρατό Ξηράς, (ΣΞ), Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) και Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ)). Η συλλογιστική της κατανομής των ‘’προς στράτευση’’ νέων, βασίζεται σε αριθμητικά στοιχεία, όπως ποια είναι η αναμενόμενη απόδωση κάθε κλάσης σύμφωνα με τις γεννήσεις αρρένων, το έτος χ-19, πόσοι από αυτούς έχουν φέρει έγκυρα πιστοποιητικά απαλλαγής λόγω σπουδών ή/και σωματικής κατάστασης κ.λ.π.
Με βάση λοιπόν, την πραγματική αριθμητική οροφή των ‘’προς κατάταξη’’ για κάθε μία κλάση, γίνεται η κατανομή τους στους τρεις κλάδους που είπαμε. Έτσι πάντα λόγω των αναγκών και του ύψους της οροφής κάθε κλάδου, στο ΠΝ, κατατάσσονται περίπου 800-1000, στη ΠΑ, 500-600 και οι υπόλοιποι στον ΣΞ.
Όλα αυτά στο επιπεδο του στρατολογικού γραφείου (ΣΓ) του νομού.

Τέταρτο, κάθε ΣΓ, στέλνει τις καταστάσεις στη Διεύθυνση Στρατολογικού του ΓΕΕΘΑ που τις επεξεργάζεται και θεωτημένες τις στέλνει στις Διευθύνσεις Στρατολογικού των τριών κλάδων, οι οποίες, τις μετατρέπουν σε ατομικά φύλλα προσκλήσεων και αποστέλλονται στη συνέχεια σε κάθε ένα ‘’προς στράτευση’’ Έλληνα πολίτη…..

Εδώ τελείωσε η προβλεπόμενη, από τους νόμους διαδικασία, νόμους που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων, της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η σημερινή μας κοινωνία, είναι γνωστό ότι είναι μια κοινωνία της ταχύτητας, της ήσσονος προσπάθειας, του να περνάμε καλά, μια κοινωνία υπερπροστατευτικών γονιών, ανασφαλών νέων που πολλές φορές δεν έχουν επαφή και ‘’επικοινωνία’’ με τους γονείς τους, μέχρι που να πάνε φαντάροι.

Επίσης είναι μια κοινωνία που άλλα πιστεύει και άλλα λέει.

Πιστεύει ότι ο στρατός είναι ‘’χαμένος ένας χρόνος για το παιδί μας’’ (για κάποια παιδιά αυτό είναι αλήθεια, παιδιά που έχουν βάλλει επαγγελματικούς στόχους και σκοπούς, αλλά για κάποια άλλα, μόνο αλήθεια δεν μπορεί να είναι εκτός του ότι θα χάσουν το χουζούρι τους, το φραπόγαλο και το ξενύχτι), αλλά δεν λέει ή δεν τολμά να το πεί, καταργήστε τον στρατό.

Έτσι λοιπόν ερχόμαστε στη καρδιά του προβλήματος….

Αφού λοιπόν, σαν γονιός, δεν θέλω να πω ‘’καταργήστε τον’’, (‘ισως και γιατί από μέσα μου λέω ‘’να πάει το κακομαθημένο στον στρατό, μπας και βάλει μυαλό’’, γιατί δεν έχω σαν γονιός το σθένος ή τον τρόπο να του πω ότι πρέπει να πάει), αρχίζω να σκαρφίζομαι διάφορα κόλπα ή να ανακαλύτω τρύπες και παράθυρα, για να του κάνω (του παιδιού μου) τη ζωή όσο γίνεται πιο μαλακή και άνετη. Ψάχνω να βρώ το ρουσφετοδότη…..

Να σου λοιπόν, στο σύστημα και ο πολιτικός.

Ψήφισέ με και εγώ εδώ είμαι, θα κανονίσω για το παιδί, όταν έρθει η ώρα….

Σε πάρα πολλά πολιτικά γραφεία, βουλευτών, υπάρχουν οι ‘’ειδικοί σύμβουλοι’’ του βουλευτού. Προσλαμβάνονται με βάση νόμο που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων, της Ελληνικής Δημοκρατίας…. Ε, κάποιοι από αυτούς έχουν αποκλειστική απασχόληση τα ρουσφέτια για τους στρατιώτες.

Έτσι κλείνει ο κύκλος και όλοι βολεύονται….
»

Και λέω τώρα εγώ..

Δεν μου φαίνεται και πολύ παράξενο όλα αυτό το μπάχαλο, που ακούω και βλέπω τις τελευταίες μέρες. Συνέβαιναν, συμβαίνουν και μετά από 2-3 μήνες πάλι θα ξανασυμβούν….

Στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος, που λέει και ο λαός και βρέθηκαν και στο παρελθόν αλλά και στο μέλλον, αξιωματικοί που αντί να κάνουν το καθήκον τους, είτε μπαίναν στο ‘’αμειβόμενο σύστημα’’, είτε – στη περίπτωση αυτή βέβαια πλήρως κομματικοπιημένοι – συνέπλεαν με την εκάστοτε πολιτική τους ηγεσία.

Γιατί μαλώνουν ποιος έκανε τον αντισυνταγματάρχη ‘’κατ’ εκλογή’’ και ποιος όχι;

Και οι δυό τους, ο ένας τον Υπαρχηγό του ΓΕΣ, τον έκανε διευθύνοντα σύμβουλο στα Ελληνικά Πετρέλαια και ο άλλος το Αρχηγό του Στρατού, τον έβαλε στην ίδια θέση.

Μια ψευτιά από όλο το σύστημα είναι, γιατί κανένας δεν λέει τα πράγματα με το όνομά τους, τι δηλαδή;

Έχουμε ανάγκη από την ψήφο τους.
Την μαζεύουμε πόρτα-πόρτα και σταυρό σταυρό.
Αν δεν κάνουμε ρουσφέτια, για ποιόν λόγο να μας ξαναψηφίσουν;

'Αντε να χαθήτε ρε ρουσφετοζήτουλες και ρουσφετοδότες.



4 Comments:

At Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2007 8:59:00 π.μ., Blogger Greg said...

Όλοι μαζί δυνατά!

1,2,3

"ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ"

 
At Σάββατο, Ιανουαρίου 20, 2007 5:08:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

βρε ΟΥΣΤ και ΓΙΟΥΧΑ θέλουν, αλλά θα καταλάβουν;

 
At Τετάρτη, Ιανουαρίου 24, 2007 7:40:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πήγασε: Καταπληκτικό ποστ! Κάλυψε τα πάντα. Να γιατί δεν διαβάζω πια τις μ...ες που γράφουν τα κουρελόφυλλα-εφημερίδες. Τους έβαλες τα γυαλιά!

 
At Τετάρτη, Ιανουαρίου 24, 2007 5:57:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

Thanks Ted

Δεν τους έβαλα τίποτε. Έγραψες κάποτε στον Σπύρο, για την ''λρίσιμη μάζα''.... Αυτή είναι που λείπει από το ελληνικό ''γίγνεσθαι''. αν ξυπνήσουμε και σοβαρευθούμε, ίσως τότε κάτι να γίνει. Μέχρι τότε ο καθένας από το μετερίζι του και ότι πετύχουμε.
Και πάλι ευχαριστώ.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home