Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2006

Απόσυρση του νέου βιβλίου Ιστορίας της έκτης Δημοτικού!

Αν κάποιος από τους επισκέπτες μου έχει προβληματισθεί από τα όσα συμβαίνουν στην παιδεία και τη συγγραφή των βιβλίων μπορεί να λάβει μέρος στις διαμαρτυρίες, με την υπογραφή του, στον σύνδεσμο του τίτλου αυτού του ποστ.

14 Comments:

At Τετάρτη, Δεκεμβρίου 06, 2006 1:07:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δε μας ρίχνεις και μια ενημερωσούλα για το περιεχόμενο γιατί είμαστε στα εξωτερικά;

 
At Τετάρτη, Δεκεμβρίου 06, 2006 1:21:00 π.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

απατρη
αμα πας στο http://www.antibaro.gr/istoria.php#arthra
τα βλέπεις όλα

 
At Τετάρτη, Δεκεμβρίου 06, 2006 1:22:00 π.μ., Blogger Stelios Frang said...

Μια χαρά τα γράφει το βιβλίο, από τα λίγα που διάβασα. Είχατε συνηθίσει με ις ιδεοληψίες που διδάσκονταν ως ιστορικά και γεγονότα και σας στενοχωρεί που τώρα γίνονται αναφορές στις πηγές.

Και προ πάντων στενοχωρεί ότι αρχίζει να διδάσκεται στο σχολείο ο ρόλος του εκκλησιαστικού μηχανισμού - πάντα δωσιλογικός και προδοτικός, πάντα με την εξουσία σε βάρος του λαού! Και σε κάθε αλλαγή να πηδάει στη σημαία ευκαιρίας για να βγει στον αφρό... Μια χαρά φαίνεται να είναι τα βιβλία!

 
At Τετάρτη, Δεκεμβρίου 06, 2006 3:08:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Thanks

 
At Τετάρτη, Δεκεμβρίου 06, 2006 4:18:00 μ.μ., Blogger Greg said...

Ψηφίσαμε!!!

 
At Τετάρτη, Δεκεμβρίου 06, 2006 5:09:00 μ.μ., Blogger vangelakas said...

Κι εμείς.

Κάτι καλό πού υπάρχει στό αρθράκι:

Η ιστορία του αυτοκινήτου, του ποδοσφαίρου, της τηλεόρασης, του θεάτρου και του ελληνικού κινηματογράφου κατά τον 20ο αι. κατέχουν έκταση διπλάσια από την περιγραφή των Βαλκανικών Πολέμων, του Έπους του 1940 και των Α΄ και Β΄ Παγκοσμίων Πολέμων μαζί!

 
At Τετάρτη, Δεκεμβρίου 06, 2006 6:33:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

@ apatris

Welcome

 
At Τετάρτη, Δεκεμβρίου 06, 2006 6:35:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

@ greg + vagelakas

Νά'στε καλά!!

 
At Τετάρτη, Δεκεμβρίου 06, 2006 7:08:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

@ s.frang

Καλώς ώρισες στο κονάκι μου.
Η άποψή σου ότι ''μια χαρά τα γράφει το βιβλίο'', φαντάζομαι να είναι ολοκληρωμένη και για όλα τα ιστορικά γεγονότα που περιέχονται στο βιβλίο. Αν βέβαια εστιάζεσαι μόνο στο εκκλησιαστικό και σε όσα στο βιβλίο γράφονται, έχεις κάποια δίκαια. Η δική μου άποψη, δε στοχεύει μόνο στις παραλήψεις (που εγώ νομίζω ότι έχει),που έχουν σχέση με την συνολική καταγραφή της Ιστορίας της Χώρας μας,αλλά στη συνολική φιλοσοφία συγγραφής του βιβλίου, σε συνδιασμό και με το ''αναγνωστικό'' κοινό που αυτό στοχεύει, κάτω από τον φακό της κρατικής επιδοκιμασίας!!
Εκεί είναι το θέμα και το πρόβλημα. Το ότι ''ποτίζουμε'' τα παιδιά της 6ης δημοτικού, με θέσεις και έννοιες που αφαιρούν την ιστορικότητα γεγονότων που στο ακαδημαϊκό επίπεδο, πολλά από αυτά έχουν αποδειχθεί τελεσίδικα, είναι το θέμα. Οι σκοπιμότητες του κάθε συγγραφέα, που γράφει για να πουλήσει, είναι σεβαστές και αποδεκτές. Οι στρεβλωμένες ή ακόμη χειρότερα, οι μονόπλευρα αποσιοποιημένες, πτυχές της ιστορίας, είναι που με εξοργίζουν (θα μου πεις και τί μ'αυτό;).Προχθές ο Κύρκος, σε συνέντευξη στη Καθημερινή, δήλωνε ότι ευτυχώς που δεν επικρατήσαμε (το ΚΚΕ)κ.λ.π Πότε σήμερα, κοντά στο βιολογικό του τέλος. Φτήνοντας όλα του τα χλέπια, στα κουφάρια όχι των ανδρών του Εθνικού Στρατού, αλλά στους προδομένους αντάρτες του ΕΛΑΣ (γιατί αν και όχι ΚΚΕ, δεν μπορώ να μη παραδεχτώ ότι και οι δύο πολεμάγανε για κάτι που ο καθένας τους πίστευε ως σωστό). Μα η σοφία είναι να έχεις σταθερές θέσεις ΄και να πολεμάς γι' αυτές, όχι να βολεύεσαι... Γιατί τα λέω αυτά, γιατί η Ιστορία για τη Πατρίδα, δεν γράφεται με σκοπιμότητες, γράφεται με ανοικτή καρδιά και μεγαλοψυχία. Διαφορετικά καταντά κατάπτυστη προπαγάνδα, σε εποχές που αντί να φτιάχνουμε το αύριο, το εκφυλίζουμε... με κάθε τρόπο και κάθε στιγμή. Πατρίδα..! Τι λέω τώρα!
Δες για παράδειγμα την επισήμανση του Βαγγέλακα στο comment του. Για τέτοια πράγματα σου μιλάω.
Τελειώνοντας θα ήθελα να μου εξηγήσεις αυτά τα ''Είχατε συνηθίσει'' και τα ''σας στεωαχωρεί'', γιατί πραγματικά νομίζω ότι με κατατάζεις σε ομάδες που δεν ανήκω.
Και πάλι σε ευχαριστώ.

 
At Πέμπτη, Δεκεμβρίου 07, 2006 2:48:00 μ.μ., Blogger Φειδίας said...

Οι εθνοφοβικοί "προοδευτικοί" γραικύλοι σκοπίμως εκτρέπουν το ζήτημα σε ζήτημα εκκλησιαστικό. Με άναρθρες κραυγές και... επισείοντας ως μπαμπούλα τον... Αρχιεπίσκοπο, προσπαθούν να συκοφαντήσουν τους σεβόμενους τους προγόνους και την πάτριο Ιστορία Έλληνες ως... θρησκόληπτους.

Αλλά η "καθηγήτρια" Ρεπούση και οι συν αυτήι δεν έχει ως κύριο σκοπό την κατεδάφισι της Ιστορίας. Σκοπός της είναι η κατεδάφισις του Έθνους. (Η Εκκλησία μας κατεδαφίζεται βεβαίως και αυτή, ως μέρος της εθνικής παραδόσεως.) [*]

Οι αφελληνισμένοι γενίτσαροι του "προοδευτισμού" δεν μειώνουν απλώς τον ρόλο της Εκκλησίας στην διατήρησι της εθνικής συνειδήσεως και στην Επανάστασι του 1821. Μειώνουν την Επανάστασι του 1821 γενικώς, με σκοπό να αφανίσουν την εθνική συνείδησι. (Η οποία εθνική συνείδησι, κατά τους εθνοφοβικούς είναι απλώς φαντασίωσις.)

Παρουσιάζουν λοιπόν ως... μπαμπούλες τους παπάδες. Η ύπουλη προπαγάνδα τους είναι πολύ πετυχημένη, καθώς παραπλανά και ορισμένους φιλοπάτριδες μεν αλλά όχι θρησκευόμενους (και μερικούς δυστυχώς χριστιανόφοβους) Έλληνες. Δυστυχώς μερικοί έχουν παρασυρθεί τόσο πολύ ώστε να υποστηρίζουν αυτήν την εκτρωματική νεοταξική "Ιστορία" (φτιαγμένη κατά τις οδηγίες διεθνών νεοταξικών κέντρων τύπου CDRSEE), μόνο και μόνο για να πληγεί... ο Χριστόδουλος!

Μωραίνουν θεοί (και ο Ένας και οι Δώδεκα) αυτόν τον λαό; Δεν καταλαβαίνουμε ότι δεν συζητάμε εάν θα υπάρχει Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά εάν θα υπάρχει Ελλάδα;



[*] Κατά δήλωσι της ιδίας. «Η Ιστορία δεν είναι ένα μάθημα εθνικής προπαγάνδας και εθνικών μύθων. Λειτουργώντας σε αυτό το πλαίσιο προσπαθήσαμε να υπερβούμε τον βομβαρδισμό των παιδιών με τις μάχες του '21» Κ.ά. πολλές νεοταξικές ηλιθιότητες.

 
At Πέμπτη, Δεκεμβρίου 07, 2006 2:51:00 μ.μ., Blogger Φειδίας said...

Διόρθωσι στο παραπάνω.

δεν έχει ως κύριο σκοπό την κατεδάφισι της Ιστορίας

Εννοούσα: Δεν έχει ως κύριο σκοπό την κατεδάφισι της Εκκλησίας. Σκοπός της είναι η κατεδάφισις του Έθνους.

 
At Παρασκευή, Δεκεμβρίου 08, 2006 2:44:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

@ ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ
Πολύ μεγάλης σημασίας και ακρίβειας το σχόλιό σου, γι' αυτό το ανέβασα σε ποστ. Ευχαριστώ.

 
At Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2007 7:09:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πιότερο κι από την εδαφική με τρομάζει η συρρίκνωση ψυχής.
Τι επί τέλους χρειάζεται για να ανανήψουμε; Ένα νέο 1453 ή ένα... περαιτέρω 1922 (με απώλεια Αιγαίου και Θράκης);

 
At Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2007 7:13:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πώς να γράψουμε σωστά και να δώσουμε στα παιδιά μας να διδαχτούν μια ιστορία που εμείς οι ίδιοι διαστρέφουμε ή και λησμονούμε καθημερινά;

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home