Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2006

Αγάλι-αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι

‘Αμα τους έβλεπε κανείς θα νόμιζε ότι ήταν μια φιλική παρέα δύο μεσόκοπων ζευγαριών που ήλθαν να περάσουν 1-2 μέρες ήσυχα και να ξεναγηθούν στον κοντινό προς την Αθήνα ιστορικό τρίγωνο Επίδαυρος - Μηκύνες –Ναύπλιο.
Απλοί και καθημερινοί, έξω και πέρα από την επισημότητα και τις δεσμεύσεις που δίνει η στολή και μάλιστα αυτή του Αρχηγού του ελληνικού ΓΕΕΘΑ και του Αρχηγού των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων.
Το μόνο που κινούσε τη περιέργεια ήταν τα μέτρα ασφαλείας και οι διακριτικοί (κατά γενική ομολογία) παρατρεχάμενοι φουσκωτοί και μη.

Ξεναγήθηκαν λοιπόν σε μέρη, όπως το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, που οι πρόγονοί μας είπαν μεγάλες αλήθειες…, για τη Δημοκρατία, για τη Λεβεντιά, για την Αγάπη προς τη Πατρίδα (κι’ ας ήταν τότε η Πόλη-Πατρίδα), για το Χρέος που κάθε Πολίτης αυτής της Πατρίδας Πρέπει και Οφείλει να έχει στα Ιδανικά και στις Αξίες και…. για τόσα και τόσα άλλα.
Μετά περπάτησαν στο γραφικό Ναύπλιο, τη Πρώτη Πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους μετά την απελευθέρωση του Οθωμανικού ζυγού, με την Ακροναυπλία της και το Μπρούτζι της να δεσπόζει μπροστά του, αλλά και στα στενά του δρομάκια, γεμάτα ‘’τω πάλαι ποτέ’’ με αναμνήσεις θυσιών αλλά και φανατισμού (βλέπε δολογονία Καποδίστρια) και σήμερα παραδομένα στα ‘’νέα κελεύσματα’’ του life style, της λίγδας και τσίκνας της ταβέρνας, τη βοή του ορθάδικου και κατ’απέναντι του Αργολικού κόλπου, της τουρκοποιημένης, από τον αμανέ και τα τσιφτετέλια, ελληνικής λαϊκής νύχτας.

Βέβαια το χαλάρωμα έκλεισε με δώρα, ένα κομπολόϊ (ποιος σε ποιόν δεν ξέρω) γιατί πρόσφατες μελέτες απέδειξαν ότι το παίξιμό του συμβάλλει στη χαλάρωση και στην ορθή σκέψη για προτάσεις λήψης εποικοδομητικών μέτρων εμπιστοσύνης…….

Δεν έχω τίποτε με τον Ναύαρχο κο Χηνοφώτη (δεν θα μπορούσα άλλωστε να έχω, ποιος είμαι εγώ;), γιατί είναι γνωστό ότι εκτελεί, ως οφείλει, διατεταγμένη υπηρεσία, επισκεπτόμενος και υποδεχόμενος ομολόγους του. Εξ άλλου, απόγονος (όπως και γω) του Ξενίου Διός είναι και έπρεπε να κάνει το καλύτερο δυνατό (που είμαι σίγουρος ότι το έκανε).

Μου τη δίνει όμως και τα παίρνω στο κρανίο όταν βλέπω τα πράγματα να έχουν αναστραφεί τελείως και να αναρωτιέμαι, μήπως είμαι πίσω από τον καθρέπτη και τα βλέπω ανάστροφά.

Και εξηγούμαι….

Δηλαδή το ΥΠΕΞ (γιατ΄όλα από κει ξεκινούν), δεν έχει δει μετά από τόσα χρόνια ότι η Τουρκία εντείνει την επιθετικότητά της και σε στρατιωτικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο;
Δεν έχουμε καταλάβει ότι όσο εμείς θα δείχνουμε υποχωρητικότητα και θα είμαστε οι gesmen & woman, τόσο οι ‘’απαιτήσεις’’ της γειτόνισας της κουμπάρας θα μεγαλώνουν;

Θέλουμε παραδείγματα, στα γρήγορα ένα..

Στις 18-9-2006 έληξε το θερινό μορατόριουμ που προέβλεπε να μη γίνουν ασκήσεις το καλοκαίρι και τα Γενικά επιτελεία ξεκίνησαν τις ασκήσεις. Καλά μέχρι εδώ (έχουμε και τον τουρισμό και τις άδειες των στρατιωτών και των ψηφοφόρων- ΕΠΟΠ ήθελα να πω κ.λ.π). Ξεκίνησαν και οι Τούρκοι, τις δικιές τους, σε μια περιοχή που δέσμευσαν (με άδεια της ελληνικής ΥΠΑ), ανάμεσα Χίο και Μυτιλήνη, που βρισκόταν μέσα στο Ελληνικό FIR.
Αυτό σήμαινε ότι σε αυτή την περιοχή δεν όφειλαν να παίρνουν άδεια για να μπούν αλλά όφειλαν να καταθέτουν σχέδια πτήσης στην Αθήνα.
Το ΓΕΕΘΑ, ως όφειλε, κατέγραφε αυτές τις παράνομες, κατά την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία αλλά και από όσα προβλέπονταν από τον ICAO, ως παραβιάσεις του FIR και απογείωνε μαχητικά για να αναγνωρίσουν τα τούρκικα (εδώ βέβαια έκανε το αυτονόητο, δεν έμπαινε μέσα στη δεσμευμένη περιοχή αλλά την είχε ‘’στήσει’’ γύρω από αυτή και αν κάποιο τούρκικο έκανε να βγεί, του την έπεφτε).

Και εκεί που το ΓΕΕΘΑ, εφάρμοζε τις διαταγές και τους νόμους, ως όφειλε, κάποιοι από τους ‘’από πάνω’’ άρχισαν να διαρέουν ότι «τι πράγματα είναι αυτά ρε παιδιά, αφού οι άνθρωποι έχουν δεσμεύσει τη περιοχή! Τόσο γραφιοκράτες είμαστε που θέλουμε και το σχέδιο πτήσης τους…….» !!

Γιατί τόλέω αυτό;

Μα για να αποδείξω (στον ευατό μου) ότι έχουμε απογυμνωθεί τόσο πολύ σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής, με τη γραμμή « εξευμενίστε το θηρίο», έχουμε επενδύσει τόσα πολλά στο ψέμα « όταν η Τουρκία μπει στην ΕΕ τότε θα λυθούν όλες μας οι διαφορές», έχουμε φάει τέτοια ‘’σφαλιάρα’’ από τους εταίρους μας, που αν δεν ήθελαν να δείξουν ότι υπάρχει σύμπνοια στη ΕΕ, θα μας είχαν διαολοστείλει, μετά από τη περιπέτεια που εμείς πιέσαμε, να βάλουν την Τουρκία στην ΕΕ (γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε το ρόλο που έπειξε η χώρα μας στον τομέα αυτόν), που ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Μέσα λοιπόν σε αυτή τη πλήρη αποτυχία, και το αδιέξοδο που οδηγηθήκαμε από τις τελείως λάθος διπλωματικές κινήσεις (και βέβαια δεν φταίνε οι διπλωμάτες καριέρας του ΥΠΕΞ), επιστρατεύουμε, κυριολεκτικά και τον Α/ΓΕΕΘΑ και του λέμε :

ΜΟΕ ρε ΜΟΕ….!!

Διαβάζω από την επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, μετά την επίσκεψη του Αρχηγού….

« Συγκεκριμένα, κατά τις συνομιλίες διερευνήθηκαν τα ακόλουθα θέματα:

• Ανασκόπηση και αξιολόγηση της εφαρμογής του στρατιωτικού μέρους των ήδη συμφωνημένων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και στο πλαίσιο αυτό, διερεύνηση των τεχνικών μέτρων μεγιστοποίησης της αποτελεσματικότητάς τους.
• Βελτίωση των τεχνικών μέτρων για την ασφάλεια των πλόων και των πτήσεων ».

Μετάφραση στα ελληνικά που καταλαβαίνω :

· Να μην αναχαιτίζονται τα τουρκικά αεροσκάφη που θα εισέρχoνται σε δεσμευμένες περιοχές εντός του Ελληνικού FIR, έστω και αν δεν έχουν υποβάλλει σχέδιο πτήσης.

(Διάβαζε ενοποίηση του εναέριου χώρου του Αιγαίου και μετά χώρισμα του στα δύο, στον 35 παράλληλο, εκεί πάνω από τη ΣΚΥΡΟ περίπου).

· Να τερματισθεί η τακτική του εγκλωβισμού των τούρκικών μαχητικών από ελληνικά αντιαεροπορικά όπλα και τα αντιεροπορικά όπλα των πολεμικών μας πλοίων.

(Διάβαζε, βγήτε ναυτόπουλα να ρίξτε παραγάδι αλλά σφίξτε γερά τα σχοινιά των καλυμάτων των ραντάρ και των πυραύλων exocet, μη πάει καμμιά δορυφορική φωτό στον στρατηγικό μας εταίρο και από τον ντόρο δεν γίνει η ντόρα πρωθυπουργός).

· Να μη φέρουν οπλισμό τα πολεμικά αεροσκάφη όταν περιπολούν,

( Διάβαζε περιπολούν, γιατί αναχαίτιση δεν μπορούν να κάνουν, αναχαίτιση δεν γίνεται με τις πέτρες).

Πλήρης εκφυλισμός και μετάλλαξη!!

Οι ξενοσπουδαγμένοι γιάπηδες της πολιτικής ελίτ, παράγωγα και κλάδοι είναι σε πλήρη αδιέξοδο. Με τις εντολές τους ευνουχίζουν την ίδια την αποτρεπτική δυνατότητα των Ενόπλων δυνάμεων.

Εχουν δουλέψει άλλοι, πριν από αυτούς γι’ αυτούς.

34 ποστ έχω γράψει εδώ και 2 χρόνια σχεδόν για τα θέματα αυτά. Κοντεύω να χαρακτηριστώ … να μη πω τι…

Το παιχνίδι για μένα τουλάχιστον είναι ξακαθαρισμένο:

Η Τουρκία (για ποιο λόγο δεν ξέρω, ξέρω όμως ότι το 75% των -σαν και μένα- Ελλήνων δεν την θέλουν), σύμφωνα με το διαχρονικό ΥΠΕΞ, πρέπει να μπεί στην ΕΕ (καλά), πάση θυσία !!

Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να μεταλαχθούν ένα σωρό πιστεύω, θυσίες αίματα και κόποι.

Πρέπει πρώτα και πάνω από όλα να αλλάξει η νοοτροπία, του κόσμου, των Στρατιωτκών, να αλλάξουν τα πολεμικά τους σχέδια, οι Εθνικοί Κανόνες Εμπλοκής (ΕΚΕ) αλλά κυρίως να βρεθεί ο τρόπος που θα πείσουν όλο αυτόν τον επαγγελματικό κόσμο του Διπλωματικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων ότι πλέον η απειλή δεν είναι ούτε από ανατολάς, «ότι η χώρα μας πρέπει να κοιτάξει τις νέες προοπτικές που ανοίγονται στην περιοχή, με τη συμμετοχή της στις ειρηνευτικές αποστολές είτε αυτές είναι για την επιβολή είτε για την διατήρηση της ειρήνης »

‘Ισως χρειάζεται δουλειά και χρόνος, αλλά είπαμε….

Αγάλι-αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι…..


ΥΓ 1

Και επειδή μου αρέσει να θυμάμαι, αλλά και να συνδιάζω… θυμάμαι
Ότι:

«Στις αρχές του 2006, ο καθ. Κος Θ.Κουλουμπής, ομότιμος καθηγητής του Παν. Αθηνών και αντιπρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, έγραφε στη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ,την επιφυλίδα του με τίτλο ‘’2006: Καιρός να τελειώνουμε με τη Τουρκία’’
Και κατέληγε με το κερασάκι της τούρτας, που για τον καθημερινό αναγνώστή του, και τον ταλαίπωρο πολίτη αυτής της χώρας, ομολογουμένως, είναι βασανιστικό :
‘’ Για να προχωρήσουμε σε μεγάλες και ιστορικές λύσεις στα κορυφαία εθνικά μας θέματα (μεταξύ των οποίων και η τεράστια υπόθεση της παιδείας), πρέπει να ξεφύγουμε από την τροχοπέδη του πολιτικού (κομματικού) κόστους ή οφέλους''

Από το ‘’ΚΑΙΡΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΑ.... .....ΚΑΙΡΟΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΥΛΙΑ’’

Όπως επίσης
« Αγάλι-αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι, στρογγυλοποιούνται οι συνειδήσεις και οι αντοχές μας, μεταλλάσσονται οι μέχρι κοινά αποδεκτές αρχές των όποιων εθνικών μας αντιστάσεων. Επιστρατεύονται ελιαμέπηδες, καθηγητάδες, ‘’δημοσιογράφοι’’ για να ‘’φωτίσουν’’ εμάς τους αφώτιστους, στα νέα ήθη και ύφη. Μέχρι και πρώην ύπατοι αρμοστές προτείνουν θολές α-νομικίστικες θέσεις για Χάγες και τα ρέστα…

Από το ‘’ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΙ’ ΑΠΟ ΤΑ ΕΧΘΡΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ’’

Μια ευρύτερη ανασκόπηση του πως αντιλαμβάνονται οι άμεσα ενδιαφερόμενοι τη τακτική μας είχα κάνει στο ‘’ΤΟ… ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ και Ο ΜΠΑΛΑΝΤΕΡ’’

ΥΓ 2

Οι φωτό από εδώ

6 Comments:

At Σάββατο, Νοεμβρίου 04, 2006 7:55:00 μ.μ., Blogger Greg said...

1. Ο Χηνοφώτης είναι υποχρεωμένος να "θύει" λόγω καταγωγής στον Ξένιο Δία, αλλά οφείλει λόγω καταγωγής να μάχεται για τους βωμούς και τα κόκκαλα των νεκρών του! Τον Ηλιάκη τον θυμότανε όταν τα "κουτσόπινε" χαριεντιζόμενος με τον Μπουγιουκανίτ;

2. Τα τομάρια οι πολιτικοί αν γίνει κανένα "μπάμ" και λόγω αλλαγών του αμυντικού δόγματος και της υποστήριξής του "τον αρπάξουμε"... θα κατηγορήσουν το στρατό ότι απέτυχε! Λές και τα σχέδια εμπλοκής γίνονται σε μια στιγμή, λες και ο τακτικός αμυντικός σχεδιασμός γίνεται σε μια μέρα, λες και η διάρθρωση των δυνάμεων είναι θέμα που τακτοποιείται με το που θα κοιτάξεις τον χάρτη!

Ο σύγχρονος πόλεμος δεν είναι υπόθεση κατσαπλιάδων, να καβαλάνε το άτι και να κάνουνε γιουρούσι! Τα αεροπλάνα για να φορτώσουν τον οπλισμό τους θέλουνε ώρες! Οι μονάδες για να μετακινηθούν μέρες!

Οι κότες οι λυράτες των επιτελείων πότε θα μιλήσουν;

 
At Σάββατο, Νοεμβρίου 04, 2006 9:20:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

Greg ανοίγεις πολλά και μεγάλα θέματα. Γι' αυτό σε κάποιο άλλο ποστ έγραψα ότι καλή η στρατιωτική διπλωματία αλλά πρέπει να υποστηρίζεται και να στηρίζεται και από την επίσημη διπλωματία του ΥΠΕΞ, να λένε δηλαδή τα ίδια πράγματα και όχι να βάζουν τον Χηνοφώτη, να συνδιαλέγεται με το γεράκι.Σε ότι αφορά τί θυμόταν και τί όχι, πολλά μπορεί να θυμόταν όχι μόνο τον Ηλιάκη αλλά και το casus belli, τις δηλώσεις για ''τούρκικη'' μειονότητα στην Δ.Θράκη και στα Δωδεκάνησα, τα Ιμια (που τότε μπορεί να ήταν Αντιπλοιαρχος), ή να μην θυμόταν και τίποτε από όλα αυτά. Το ζητούμενο είναι άλλο. Το σύστημα (εννοώ το πολιτικό σύστημα) την έχει καταβρεί τη δουλειά με τις ΔΕΚΟ. Κάθε που αλλάζει το κόμμα που κυβερνά, αλλάζουν και όλα τα διευθυντικά στελέχη τους (αξίζουν δεν αξίζουν) και όλοι είναι ευχαριστημένοι, βολέψαμε τους ημετέρους, βοούν οι εφημερίδες και τώρα και πριν το τώρα και μετά από το τώρα. Αλλά κανείς δεν φέρνει στη βουλή ένα νσ που να τα ξεκαθαρίζει και να λέει όχι στο μπάχαλο, γιατί συμφέρει η πελατειακή σχέση, το κυνήγι του σταυρού κ.λ.π. Ε, σκέψου τα όλα αυτά σε μικρότερη κλίμακα (από ότι μαθαίνω και γώ)και για τους λυράτους που λές και ίσως βρεις την απάντηση. Η δική μου θέση πάντως είναι ότι τα χέρια του είναι δεμένα και να μην ξεχνάμε ότι τον έκανε Αρχηγό, το ΚΥΣΕΑ και όχι ένα θεσμοθετημένο υπηρεσιακό και ανεξάρτητο συμβούλιο. Αλλά είπαμε αυτοί είναι οι νόμοι και κόντρα σε αυτούς δεν (πρέπει να)πάει κανένας.....

 
At Κυριακή, Νοεμβρίου 05, 2006 9:38:00 μ.μ., Blogger Greg said...

Συμφωνώ ότι τους νόμους δεν τους καταλύουμε. Όταν όμως οι νόμοι μας αναγκάζουν να ενεργήσουμε κόντρα στα συμφέροντα αυτού που υποτίθεται ότι προστατεύουν, είναι η ύψιστη υποχρέωσή μας (ειδικά αν είμαστε στρατηγοί...) να ορθώσουμε αμέσως ανάστημα και να καταδείξουμε στο πλαίσιο πάντα των καθηκόντων μας, τη διαφωνία μας. Και όχι "αλλά Λυμπέρης" 2 χρόνια μετά...

 
At Τετάρτη, Νοεμβρίου 08, 2006 1:49:00 π.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

Και πoιος ΄μας λέει ότι είναι μόνο αυτός έτσι και δεν είναι και άλλοι ''αλλά Λυμπέρη''...;

 
At Τετάρτη, Νοεμβρίου 08, 2006 11:01:00 μ.μ., Blogger Greg said...

Αν ήταν "ο μόνος" θά 'ταν καλά!

 
At Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2006 11:20:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

ΠΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ!!
Δεν άκουσες σήμερα τον Αντωνιάδη τον πρώην Αρχηγό του Ναυτικού!
ΔΕν είναι λέει άθεος, αλλά άθρησκος.
Μωραίνει ο Κύριος ων βούλευται απολέσαι μου φαίνεται!

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home