Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2006

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΙ’ ΑΠΟ ΤΑ ΕΧΘΡΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ

(ΠΕΡΙΚΛΗΣ, ΘΟΥΚΙΔΙΔΗΣ 144)

Τώρα που καταλάγιασε ο ορυμαγδός των εκλογών της ΤΑ, νομίζω ότι μπορώ να το ποστάρω.
Δεν ήθελα να σημειώσω κάτι που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ότι θα γυρνούσε γύρω από την αντι-συμπολιτευτική σφαίρα και γι’ αυτό ίσως ορισμένα να φαίνονται ετεροχρονισμένα (αλλά πιστεύω ότι δεν είναι..).

Πάμε λοιπόν.
Υπάρχει μια ΤΑΜΣ (Τακτική ‘Ασκηση Μετά Στρατευμάτων) που λεγόταν κάποτε ΤΑΜΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ-ΤΟΞΟΤΗΣ.
Σκοπός της ήταν να επιβεβαιώσει όσα η παλιά (του ΠΑΣΟΚ) ΠΕΑ (Πολιτική Εθνικής ‘Αμυνας) πρόβλεπε, με κυριότερο την απόδειξη της ‘’θέλησης’’ του ελλαδικού χώρου να δημιουργήσει τον ΕΑΧ (Ενιαίο Αμυντικό Χώρο) Ελλάδας και Κύπρου. Δηλαδή τη συνεισφορά του Ελληνικού κράτους, στην Άμυνα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Από την Ελληνική πλευρά, η συμμετοχή στην άσκηση αυτή ήταν η αποστολή στη Κύπρο πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών.
(Για όσους από μας θέλουν να δούν τι προέβλεπε η παλιά ΠΕΑ (του ΠΑΣΟΚ), εδώ από τη τη ΛΕΥΚΗ ΒΙΒΛΟ του 2000 )
Η ΤΑΜΣ αυτή, τα τελευταία χρόνια, του Σημίτη και του ΚΚ, διαχωρίσθηκε και στην Ελλάδα γίνεται πλέον ‘’επί χάρτου’’.
Υπόψη ότι και η παλιά του 2000 (του ΠΑΣΟΚ) και η νέα του 2005 (της ΝΔ) ΠΕΑ, έχουν σε ότι αφορά τη Κύπρο, τον ίδιο παρανομαστή :
‘’ Η εγγύηση της ασφάλειας του Κυπριακού Ελληνισμού….’’
Από τη παλιά.

‘’ Η ασφάλεια και η ευημερία του Κυπριακού Ελληνισμού’’
Από τη νέα ΠΕΑ, στόχος Νο 4 (1)
Αλλά τα πράγματα μου φαίνονται κάπως διαφορετικά και πιο ‘’τακτοποιημένα’’….
Η παλιά ΠΕΑ, προέβλεπε, σε γενικές γραμμές, την ‘’άμεση ευέλικτη ανταπόδοση’’ με σκοπό την επίτευξη του ‘’ισοδύναμου στρατιωτικού και πολιτικού τετελεσμένου’’.
Δηλαδή με απλά λόγια τι προέβλεπε; Μας πήραν αυτοί μια βραχονησίδα; Τους παίρνουμε εμείς μια δική τους.
(Θα μου πείτε γίνονται αυτά στη σημερινή εποχή; Τι πολεμοκάπηλοι τα γράψανε αυτά; Στη σημερινή εποχή! Αλλά για να τους προλάβω, να σημειώσεω ότι στη διπλωματία υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται και άλλα που λέγονται αλλά δεν γίνονται).
Η νέα ΠΕΑ, τα παραπάνω τα άλλαξε και έβαλε το ‘’δόγμα της ικανότητας αντίδρασης’’ με σκεπτικό ότι :
‘’ το παλιό προσδιόριζε το μέγεθος της ενεργείας κατά του αντιπάλου και τον εφυσήχαζε με το να διακηρύττει έμμεσα ότι αυτός δεν έχει να χάσει τίποτε περισσότερο από το μέγεθος του διακυβεύματος που διεκδικεί’’(2)

‘’Ενώ με τη νέα ΠΕΑ υιοθετήθηκε η ικανότητα άμεσης αντίδρασης, σκόπιμα αόριστος προσδιορισμός, που επιτρέπει στη στρατιωτική ιεραρχία να σχεδιάζει χωρίς περιορισμούς την άμεση αντίδρασή της, το μέγεθος της οποίας επιβάλλεται να είναι πολλαπλάσιο της επιχειρούμενης αμφισβήτησης των όποιων κυριαρχικών δικαιωμάτων…..απομένει όμως η θεσμική διατύπωσή της και η διακήρυξη πολιτικής βούλησης για την επιβολή πολλαπλάσιου κόστους’’ (3)
και αλλού
παλιά Λευκή Βίβλος του 2000 (του ΠΑΣΟΚ) και όσα γράφονται σήμερα (19-10-2006) το επίσημο ιστοχώρο του ΥΕΘΑ, θα διαπιστώσουμε ότι τα κείμενα είναι τα ίδια!!

(καλά, θα μου πει κάποιος, λάθος βρε των δακτυογράφων και των παρακατιανών… άντε να χάψω).

Αλλά μου ’ρχεται λίγο βαρύ στο στομάχι, καλό μου μπογκάκι, γιατί όταν θυμηθώ:

Αγάλι-αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι, στρογγυλοποιούνται οι συνειδήσεις και οι αντοχές μας, μεταλλάσσονται οι μέχρι κοινά αποδεκτές αρχές των όποιων εθνικών μας αντιστάσεων. Επιστρατεύονται ελιαμέπηδες, καθηγητάδες, ‘’δημοσιογράφοι’’ για να ‘’φωτίσουν’’ εμάς τους αφώτιστους, στα νέα ήθη και ύφη. Μέχρι και πρώην ύπατοι αρμοστές προτείνουν θολές α-νομικίστικες θέσεις για Χάγες και τα ρέστα…

Και όλα αυτά με ένα σκοπό

Κοιμήστε το πόπολο…

Γι' αυτό φοβάμαι περισσότερο τα δικά μας σφάλματα από των εχθρών μας τα σχέδια

Αθάνατε Περικλή !!


(1) Άρθρο του κ. Λ.Καλλαρύτη στον ΚΟΣΜΟ του ΕΠΕΝΔΥΤΗ 25-6-2005
(2) Άρθρο του κ. Λ.Καλλαρύτη στον ΚΟΣΜΟ του ΕΠΕΝΔΥΤΗ 25-6-2005
(3) Άρθρο του κ. Λ.Καλλαρύτη στον ΚΟΣΜΟ του ΕΠΕΝΔΥΤΗ 25-6-2005

11 Comments:

At Παρασκευή, Οκτωβρίου 20, 2006 12:59:00 μ.μ., Blogger Greg said...

Ένα από τα πολυτιμώτερα post που έχεις κάνει!

Συγχαρητήρια!

ΥΓ. Κοίταξε μόνο τα link του επενδυτή γιατί βγαίνει ο blogger.

 
At Παρασκευή, Οκτωβρίου 20, 2006 1:16:00 μ.μ., Blogger Πυρφορος said...

Πεστα ρε Πηγασε.. πεστα...

 
At Παρασκευή, Οκτωβρίου 20, 2006 1:32:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Η Ελλάδα μου θυμίζει το εξής:
Μια χαβαλέ παρέα φοράει τα καλοκαιρινά, νοικιάζει ένα κότερο και σαλπάρει για τον Βόρειο Ατλαντικό, ναι εκεί με τα πελώρια κύματα. Αφού σιγουρευτούν με τους χάρτες και τα GPS ότι επιτέλους βρίσκονται στην μέση του ωκεανού, αρχίζουν και πετάνε στην θάλασσα τα πανιά, την μηχανή, τους χάρτες, τα τρόφιμα, τα πάντα εκτός από το ραδιοφωνάκι. Έτσι για να ακούνε κανένα τσιφτετελάκι για να περνάει η ώρα και να ακούνε το μετεωρολογικό δελτίο έντρομοι παρακαλώντας την Παναγιά να μην τους βρεί ο επόμενος τυφώνας.
Στην πραγματικότητα όμως τώρα, το θέμα είναι ιδεολογικό.
Δεν μπορείς να είσαι νεοφιλελεύθερος πιστεύοντας στις ανοιχτές αγορές και να είσαι υπουργός εξωτερικών. Δεν κολλάει.
Δεν μπορεί να είσαι υπέρμαχος της ελευθερίας κίνησης του κεφαλαίου, και υπέρ της πολυπολιτισμικότητας και να είσαι εκπρόσωπος ενός Κράτους. Το ένα για να υπάρξει προυποθέτει την κατάργηση του άλλου.

 
At Σάββατο, Οκτωβρίου 21, 2006 10:26:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ο Τοξότης-Νικηφόρος (μαζί με την υπόθεση των S300) είναι το κατεξοχή παράδειγμα του κατεβάσματος των βρακιών στο οποίο υποχρεωθήκαμε από τους "φίλους και συμμάχους" μας, αλλά και από την ίδια μας την δουλικότητα πνεύματος και πράξεως.

Η άσκηση, για όσους δεν το ξέρουν, δημιουργούσε πάντα ΤΕΡΑΣΤΙΑ ανησυχία στους τουρκαλάδες και είχε ως αποτέλεσμα μεγάλη κινητοποίηση τους που δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί ως αντίδραση σε ΑΣΚΗΣΗ, αφού είχε κάθε φορά τα χαρακτηριστικά πολεμικής συνέγερσης.

Αυτό έβλεπαν οι "φίλοι" μας οι αμερικάνοι και βομβάρδιζαν το ΥΕΘΑ με ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ πλήρους παύσης των ασκήσεων. Θα σας φέρει έκπληξη ίσως αυτό, αλλά ο Τσοχατζόπουλος -- ναι, ο Τσόχας -- ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Τ-Ν και επέμενε στην εκτέλεση του. Αλλά Σημίτου και Παπανδρέου υπαρχόντων, η ελάχιστη αυτή επίδειξη αποφασιστηκότητας της Ελλάδος πήγε περίπατο... Και το αίσχος επί των κεφαλών των -- αλλά αυτοί δεν παίρνουν χαμπάρι, είναι "αρχηγοί" !!!

 
At Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2006 2:24:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

@ GREG
Καλά δεν είναι και έτσι..! Aλλά σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Όπως και για την υποδειξη που... τρέχω να διορθώσω.

 
At Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2006 2:33:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

@ πυρφόρος
Ε, νομίζω ότι είμαστε μια καλή ''ομαδούλα'' που τα λέει, μπας και ξυπνήσουμε και μεις.. Και πάλι σε ευχαριστώ που περνάς απ' το ...κονάκι μου.

 
At Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2006 2:40:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

@ Ηφαιστίωνα
Ναι ''μια χαβαλέ'' παρέα'' αλλά με προσβάσεις στο διαχρονικό ''δικαίωμά'' της να το παίζει illuminati στις πλάτες μας, γιατί είχε ''μπάρμπα στην κορώνη''.΅Εμείς τι φταίμε να τους ανεχόμαστε στον αιώνα τον άπαντα; Εκτός και αν δεν μας νοιάζει ή δε δίνουμε και τόση σημασία, γιατί πνιγόμαστε στον μικρόκοσμο της καθημερινότητας. Αλλά για να σε ''παραφράσω'' ''το ένα δεν προϋποθέτει και το άλλο'', έτσι δεν είναι;

 
At Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2006 2:45:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

@ ted laskaris
Συμφωνώ σε όλα όσα γράφεις, μαζί σου.Συμφωνώ επίσης και για τον Τσοχατζόπουλο, που άσχετα αν το έκανε για τους δικούς του λόγους (τους όποιους), τουλάχιστον, η θέσπιση του Ν-Τ και η ενεργοποίησή του, ως μέτρο της στρατιωτικής διπλωματίας, του δίνει κάτι τις θετικό, στον τομέα αυτό, όταν τον συγκρίνεις με τον Σημίτη, τον ΓΑΠ, αλλά και τον ΚΚ. Τί είπες όμως, είναι ''αρχηγοί''. Καλά να πάθουμε λοιπόν.

ΥΓ
Ευχαριστώ για το blogroll!!

 
At Δευτέρα, Οκτωβρίου 23, 2006 10:41:00 π.μ., Blogger Φειδίας said...

Συγγνώμη για το άσχετο με το θέμα σχόλιο, αλλά είναι σημαντικό.

Ενώ εμείς αγωνιζόμαστε για την ευρωπαϊκή προοπτική της τουρκίας, η τουρκική ανθελληνική προπαγάνδα δουλεύει:

Turkish Genocide in Peloponnese
"(Also known as Morea Genocide, is a genocide against turkish-albanian-jewish muslim population...)"

ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΟΛΟΙ!

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΤΑ "ARTICLES FOR DELETION".

Αλλά και στο discussion του άρθρου
(Και φυσικά στο ίδιο το άρθρο.)

---

Καμαρώστε όλοι το νέο απόκτημα της αγγλόφωνης Wikipedia, που έχει και το μεγαλύτερο κοινό, γραμμένο εμφανώς από τι κύκλους:

Turkish Genocide in Peloponnese
(Also known as Morea Genocide, is a genocide against turkish-albanian-jewish muslim population...)

Αυτό κύριοι και κυρίες θα το έχουν ήδη διαβάσει χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Πρέπει να δράσουμε ΑΜΕΣΑ. Η εγκυκλοπαίδεια αυτή δίνει τη δυνατότητα editing των γεγραμμένων. Επίσης, ακριβώς πάνω από τον τίτλο του άρθρου υπάρχει η λέξη "discussion" όπου μπορεί ο καθένας να αφήσει το σχόλιό του.

Πρέπει ΟΛΟΙ να τους βομβαρδίσουμε με σχόλια και διαμαρτυρίες ΑΜΕΣΑ.

 
At Δευτέρα, Οκτωβρίου 23, 2006 10:52:00 π.μ., Blogger Φειδίας said...

Γιὰ νὰ καταλάβω: Καταργήσαμε τὸ δόγμα τοῦ ἰσοδυνάμου τετελεσμένου χάριν τοῦ... πολλαπλασίου τετελεσμένου; Γιὰ νὰ φοβοῦνται οἱ τοῦρκοι ὅτι, ἐὰν μὰς πάρουν ἕνα νησί, ἐμεῖς δὲν θὰ τοὺς πάρουμε μόνον ἕνα, ἀλλὰ δέκα, μπορεῖ καὶ τὴν Πόλη ἀκόμη;

Μήπως ἀναπτύσσουμε νὲα, μὴ συμβατικὰ ὄπλα; Νὰ κάνουμε τοὺς τούρκους νὰ πεθάνουν ἀπὸ τὰ γέλια;

 
At Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2006 1:27:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

@ καλλιμαχοσ
Για γέλια είμαστε αγαπητέ μου για γέλια!! Αλλά όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας (και όχι αυτόν που επικαλούνται οι ''ταγοί''), γελάει καλλίτερα όποιος γελασει τελευταίος. Αυτά για το 2ο σχόλιό σου, γιατί είμαι ''εκτός έδρας'' και για το 1ο και σοβαρό θα επανέλθω, να το διαβάσω και, ασφαλώς, να συμμετάσχω.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home