Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2006

ΔΩΣΕ ΘΑΡΡΟΣ ΣΤΟΝ ….ΧΩΡΙΑΤΗ ΓΙΑ Ν’ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ

(που λέει κι’ ο λαός)

Dora και Giul, συναντήθηκαν στα γραφεία της Ελληνικής Μόνιμης Αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ, στο περιθώριο των εργασιών της 61ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Μετά τη συνάντηση η Dora δήλωσε

‘’ Διαπιστώσαμε ότι τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης τα οποία υπογράψαμε το Μάιο στην Κωνσταντινούπολη ήταν αποτελεσματικά και εφαρμόστηκαν σωστά’’.

Από χθές όμως, πρώτη μέρα χωρίς μορατόριουμ, άρχισαν να (μας) ξεσκίζουν
πάλι.

Εν τω μεταξύ ο Ισλαμιστής Πρωθυπουργός της ‘’φίλης γείτονος’’ που θέλει και θα μπει (να μου το θυμηθείτε), με το τσεμπέρι, στην ΕΕ,

‘’…απειλεί με αντίποινα την Ελλάδα, με τις δηλώσεις του για τη μουσουλμανική μειονότητα της δυτικής Θράκης. Ο Ερντογάν κάλεσε την Ελλάδα να σεβαστεί τα δικαιώματα της μειονότητας, ιδιαίτερα όσον αφορά την εκλογή του θρησκευτικού ηγέτη της. Σε περίπτωση άρνησης της ελληνικής κυβέρνησης, ο Τούρκος ηγέτης έκανε σαφείς νύξεις για αντίποινα από την πλευρά της Άγκυρας.
«Εάν η Ελλάδα θέλει να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των μειονοτήτων της στην Τουρκία και έχει προσδοκίες γύρω από αυτό το ζήτημα, θα πρέπει και εκείνη να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της»
Αυτό δήλωσε ο Ερντογάν σε μία συνέλευση «Τούρκων που ζουν στην Ελλάδα», όπως τους χαρακτηρίζει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων’’.

Δηλάδή αμοιβαιότητα στα θέματα Μουφτή και Οικουμενικού Πατριάρχη.

Τα ίδια που είπε και στον κουμπάρο του τον ΚΚ, την άνοιξη, στη Θεσσαλονίκη και από κείνον δεν πήρε καμμία απάντηση……

Απαντώντας τώρα η Dora, σε ερώτηση, αν κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, για τη Δ. Θράκη, η κ. Μπακογιάννη απάντησε αρνητικά.

Βέβαια στις 27-9-2006, θα συναντηθεί με τη Κοντή τη Λίζα.
Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί,
Είναι ώρες, τώρα, να μιλήσουμε, για την απαξίωση της Κύπρου από τη Τουρκία; για τη μη αναγνώριση της οκουμενικότητας του Πατριάρχου Βαρθολομαίου; για το casus belli (καλά αυτό το έχουμε κάνει γαργάρα όλοι), ή μήπως για την ‘’αποζημίωση’’ του F-16 ; (που θα προκύψει, εδώ θάμαστε και θα τα λέμε).