Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2006

Ε όχι κι’έτσι κ. Ανδριανόπουλε !!






Πρωτοφανής επίθεση Ανδριανόπουλου στον Παπούλια

ΑΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ
σε αυτή τη χώρα, έστω και αν δεν … τον πάμε, ως άνθρωπο ή πολιτική προσωπικότητα της ‘’προηγούμενης’’ (πολιτική του) ζωής.

ΑΣ ΣΕΒΑΣΘΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΕΛΙΚΑ!!

2 Comments:

At Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19, 2006 5:40:00 μ.μ., Blogger Tero said...

(Και να φανταστείς ότι συνήθως διαφωνώ με τον Ανδιανόπουλο...)

Μια χαρά του τα 'χωσε! Και λίγα είπε για το παλιο-εθνίκι! (Μιλάμε για το χειρότερο σούργελο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά τον Σαρτζετάκη φυσικά.)

Δεν βλέπω κανένα (μα ΚΑΝΕΝΑ, λέμε) λόγο να σέβαστώ αυτό το θεσμό, αυτό το αξίωμα, αυτό το όπως-θες-πες-το, που είναι τελείως, παντελώς και καθ' ολοκληρίαν ΆΧΡΗΣΤΟΣ στο πολίτευμα που θέλουμε να λέμε δημοκρατικό.

Θα μου πεις, το Σύνταγμα απαγορεύει τις ύβρεις εναντίον του προσώππου του ΠτΔ. Δεν μου κάνει εντύπωση. Εδώ, να πούμε, ξεκινάει με επίκληση στην "αγία και ομοούσια και αδιαίρετη τριάδα", σ' αυτό θα κολλήσουμε τώρα;...

Quick: Επί παλαιότερων εποχών, θα μας προέτρεπες να σεβαστούμε το θεσμό της βασιλείας; Υποθέτω ναι...

Tero

 
At Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2006 11:54:00 π.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

Αγαπητέ tero
Οι απόψεις σου είναι σεβαστές,(πλην μιάς),χωρίς βέβαια και να συμφωνώ μ΄αυτές. Εξ άλλου πολλοί ήταν εκείνοι που σου απάντησαν (φύσηξαν) στο ποστ, που με λινκάρεις.
Σε ότι έχει σχέση με το (πλην μιάς) ''Quick: Επί παλαιότερων εποχών, θα μας προέτρεπες να σεβαστούμε το θεσμό της βασιλείας; Υποθέτω ναι...'', έχω να σου πω ότι δεν υπέθεσες σωστά για ένα και μόνο λόγο. Όταν λέω στο ποστάλι μου ''ας σεβαστούμε το θεσμό τελικά'' δεν μιλώ για το ποιόν έχουμε εκλέξει να αντιπροσωπεύει αυτό το θεσμό, ούτε αν αυτός αντιπροσωπεύει θεσμό με τον οποίο συμφωνούμε ή όχι (Βασιλεία 'η Προεδρική/Προεδρευομένη Δημοκρατία). Εννοώ ότι αν θέλουμε να σεβαστούμε το συγκροτημένο κράτος (όσο συγκροτημένο είναι ένα, ή το δικό μας κράτος), οφείλουμε να σεβόμαστε τους θεσμούς. Εννοώ ότι καλώς ή κακώς αυτόν επέλεξε η πλειοψηφία της πλειοψηφίας των εθνοπατέρων που εμείς εκλέξαμε. Εμείς εκλέξαμε το είδος του πολιτεύματος, εμείς δεχθήκαμε ή ανεχθήκαμε, από δική μας εκλεγμένη δημοκρατικά κυβέρνηση, να ψηφισθούν νόμοι με βάση των οποίων, είναι ή δεν είναι γλάστρα ο κάθε ΠτΔ. Δεν παύει όμως να είναι ένα από τα βασικά συστατικά,του Κράτους. Ακόμη και η φυλή των Ουρουγκούρου (αν υπάρχει τέτοια φυλή), έχει το Μάγο της, που είναι ΘΕΣΜΟΣ, για τη μικροκοινωνία της και τον σέβονται. Αυτό θέλω να πω ξεκάθαρα και πέρα και πάνω από ιδεοπολιτικές προεκτάσεις.Ότι δηλαδή μας αρέσει ή δεν μας αρέσει το πρόσωπο ή ο τίτλος( Πρόεδρος ή Βασιλιάς), είναι Θεσμός. Και αν δεν μας αρέσει ή αν νομίζουμε ότι δεν μας εκροσωπεί, ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΜΕ.
Τώρα και κάτι άλλο, που ίσως να είναι και το κυριότερο σημείο στο ποστάλι μου. Δεν νομίζω ότι αντέχει σε σοβαρή κριτική, η ενέργεια του κ.Ανδριανόπουλου, να ρωτήσει την ΥΠΕΞ, αν όσα είπε ο ΠτΔ, εκφράζουν τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Ποιός; Αυτός που από ΝΔ, πήγε στο ΠΑΣΟΚ, βγήκε βουλευτής, ανεξαρτητοποιήθηκε, την αμέσως επόμενη των τελευταίων εκλογών, το παίζει ΄΄ανεξάρτητος'' και ''ελέγχει'' τη κυβέρνηση του πρώην κόμματός του. ΕΛΕΟΣ! Θα τάλεγε αυτά αν δεν είχε την βουλευτική του ασυλία;
Γι'αυτό είπα να σεβόμαστε τους Θεσμούς. Και για να φθάσω και στα exteme), έστω κι αν αυτοί αντιπροσωπεύουν ''Λαϊκή Κυριαρχία'', με τη προϋπόθεση ότι αυτή πηγάζει και προέρχεται από την αβίαστη θέληση του εκλογικού σώματος.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home