Τρίτη 18 Ιουλίου 2006

VMRO-DPMNE


(ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ……ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ !!)

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Στις εκλογές που έγιναν στις 5-7-2006, οι 1.700.000 περίπου πολίτες της FYROM ανέδειξαν,

1ο κόμμα το VMRO-DPMNE, με Πρόεδρό του τον Ν. Γκρουέφσκι.
Το κόμμα αυτό - που σήμερα είναι κεντροδεξιό, αλλά που παλαιότερα, είχε καθαρά εθνικιστικό προσανατολισμό - πήρε 55 έδρες.

2ο κόμμα βγήκε το SDSM, η ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, με Πρόεδρό του τον Βλαδίμηρο Μπουτσιόφσκι, μέχρι σήμερα Πρωθυπουργού της FYROM, πήρε 32 έδρες..

3ο κόμμα αναδείχθηκε το DUI, η ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ, με Πρόεδρο τον Αλί Αχμέτι, που ψηφίστικε από την πλειονότητα των Αλβανών της FYROM, πήρε 17 έδρες.

Τα άλλα κόμματα πήραν:

DPA, το Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών, με Πρόεδρο τον Α.Τζαφέρι, που πήρε 11 έδρες.

NSDP, το Νέο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του Τίτο Πετκόφσκι, που πήρε 7 έδρες.

ΡΕΙ, το Κόμμα Ευρωπαϊκού Μέλλοντος, του Φ. Τσάνοφσκι, που πήρε 1 έδρα

DOM, της Λιλιάνα Πόποφσκα, που πήρε 1 έδρα.

Οι εκτιμήσεις φέρουν ότι το VMRO-DPMNE, θα συνασπισθεί με τα DPA, NSDP, ΡΕΙ και DOM, θα μαζέψουν 64 έδρες από το σύνολο των 120 εδρών και στις 19 Ιουλίου 2006, θα πάρουν την εντολή να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Από την επίσημη ιστοσελίδα του VMRO-DPMNE, διαβάζει κανείς στο καταστατικό του κόμματος ότι έχει επίσημο έβλημα, σημαία και ύμνο (ο τελευταίος δεν έχει ακόμη εγκριθεία από την ΚΕ του κόμματος):

Article 5

The party has its coat of arms, flag and anthem.
The party’s coat of arms depicts a stylized figure of a lion wearing a crown, gold in color, set on a red colored shield. A red ribbon is placed above the shield, containing the following wording in yellow letters “1893-1990”, and below the shield there is a red ribbon with and inscription in yellow letters of the name of the party: “VMRO-DPMNE”.

Αξίζει να μελετήσει κανείς τις θέσεις του κόμματος στην ιστοσελίδα του, στο WHO WE ARE

‘’…..As a result, it fiercely condemns the politics of non-recognition, assimilation, and denationalization of Macedonians abroad, as well as the denial of Macedonian nationhood and statehood and the theft of Macedonia's rich historical past by our country's neighbours.’’

(οι υπογραμμίσεις δικιές μου).

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑ


Τι σημαίνει η ονομασία του πλειοψηφίσαντος κόμματος "VMRO-DPMNE ;

Internal Macedonian Revolutionary Organization-Democratic Party for Macedonian National Unity

Δηλαδή Εσωτερικός Μακεδονικός Επαναστατικός Οργανισμός – Κόμμα για την Εθνική Μακεδονική Ενότητα. (ΕΜΕΟ-ΚΕΜΕ)

(οι υπογραμμίσεις δικιές μου).

Τι σημαίνει η χρονολογία 1893;

Είναι η χρονιά που 1893 που ο ΕΜΕΟ, δηλαδή το Internal Macedonian Revolutionary Organization , στα αγγλικά IMRO και στα βουλγαροσκοπιανά Vatreshna Makedonska Revolyutsionna Organizatsiya VMRO, ιδρύθηκε με σκοπό τον αγώνα κατά των Τούρκων και τη δημιουργά αυτόνομου κράτους Μακεδονίας. (ανάλυση περισσότερη (εδώ).

Τι σημαίνει η χρονολογία 1990;

‘’….and the year 1990 symbolizes the year when VMRO-DPMNE was formed, claiming to be the successor of the historical VMRO….’’ (από εδώ) και (από εδώ).

Είναι η χρονιά της δημιουργίας του VMRO-DPMNE, το οποίο διακηρύσσει ότι είναι ο συνεχιστής του VMRO, δηλαδή του IMRO, δηλαδή του ΕΜΕΟ!
Τι έκανε το IMRO;
μεταξύ πολλών άλλων, θα το βρείτε εδώ και εδώ (IMRO and the Politics of Violence, μια πολιτική ανάλυση για τη μετάλλαξη των τρομοκρατικών οργανώσεων, του ιδρύματος WATSON)
‘’….In the first part of the century, the Internal Macedonian Revolutionary Organization (IMRO) earned a reputation as the ultimate terror network. Drawing on new technologies of destruction in tandem with traditionally-based methods of recruitment and organization, and operating across national frontiers, IMRO’s career in the international spotlight reached its apex in 1934 when an operative working with the Croatian Ustashe movement assassinated King Alexander of Yugoslavia and Foreign Minister Barthou of France in Marseille.’’
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Από τα καταστατικά του το κόμμα αυτό αφήνει, με πολύ μελετημένη μετάφραση στα αγγλικά, ξεκάθαρες τις θέσεις του σε ότι αφορά, στο ‘’έθνος των μακεδόνων’’ και στον προσδιορισμό του για το πιο είναι το κόμμα, ξεκάθαρα διατυπώνει αλυτροτικές θέσεις για ‘’μακεδόνες του εξωτερικού που αποεθνικοποιούνται’’, για ‘’απαγορεύσεις των ενοποιήσεων εθνοτήτων και περιοχών’’ αλλά και για ‘’κλοπή της πλούσιας ιστορίας του παρελθόντος’’ από τους γείτονες της χώρας.

(δηλαδή λέω εγώ… και από την Ελλάδα !!).

Λέω τώρα εγώ….. για να μην ξεχνιόμαστε δηλαδή…….

ΥΓ 1
Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλους εσάς που εύκολα, μια (περίπου) μικρο-ανάλυση, αλλά με ντοκουμέντα, επειδή δε σας βγαίνει, (σε ότι έχετε ή πάτε να χτίσετε, στο μαυαλό σας αλλά και στα μυαλά άλλων), λασπολογείτε και την μεταφράζετε σε ‘’ελληναράδικη’’ και ‘’σοβινιστική’’.
Και σε όσους μνημόνευσα με διάφορα, για το θέμα πόστς μου όπως εδώ και εδώ.

ΥΓ2
Έχουμε βέβαια και στη σημερινή Βουλγαρία κόμμα με την ονομασία VMRO το σύμβολο του οποίου δεν διαφέρει και πολύ από αυτό της FYROM, αλλά αυτά είναι για μεγάλες αναλύσεις που θα κουράσουν.

7 Comments:

At Δευτέρα, Ιουλίου 17, 2006 11:25:00 μ.μ., Blogger Unknown said...

Εύγε!

Κατα τ' άλλα για το αριστερό ιερατίο είμαστε όλοι βαλκάνιοι και αδέλφια κλπ...

 
At Τρίτη, Ιουλίου 18, 2006 10:39:00 π.μ., Blogger Greg said...

Όλα αυτά "φυσικά" αφήνουν αδιάφορη την Ελληνική εξωτερική πολιτική. Κάπου διάβασα μάλιστα, ότι η Ντόρα βρήκε "συμπαθητικό" τον ηγέτη του κόμματος!

Η συγκυρία της συνεύρεσης των εθνικιστών (περιέργως πως Σλαβομακεδόνων και Αλβανών μαζί...) είναι εξαιρετικά ατυχής τη δεδομένη στιγμή που τα διάφορα think tanks θεωρούν ότι η σταθερότητα των συνόρων της περιοχής δεν ταιριάζει με τις γενικώτερες αλλαγές που θα πρέπει να συμβούν σαν αποτέλεσμα του εν εξελίξει ντόμινο της Μ. Ανατολής.

 
At Τρίτη, Ιουλίου 18, 2006 12:43:00 μ.μ., Blogger artfarted said...

Να είσαι σίγουρος ότι εκτός από τους μπόλικους τενεκέδες που είναι Έλληνες μόνο μπροστά στο κοντοσούβλι και τη γουρουνοπούλα, υπάρχουμε κι άλλοι πολλοί που μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες και σκέψεις αλλά και την ίδια αποφασιστικότητα μ' εσένα.

Θα επαναλάβω εδώ ένα πρόσφατο post από το blog μου:


Στη διεύθυνση http://adventures.yahoo.com/ που αποτελεί πρωτοσέλιδο link στο yahoo news, διεξάγεται εδώ και μέρες σκληρή λεκτική μάχη μεταξύ Σκοπιανών, Βουλγάρων και Ελλήνων για το ποιος λαός δικαιούται την κληρονομιά και τα εδάφη της Μακεδονίας.
Μην πάει ο νους σας αμέσως στο ότι αυτά αφορούν μόνο τους ακραιφνείς εθνικιστές, τους καρατζαφερικούς και τέτοιες ανοησίες. Κάντε τον κόπο και διαβάστε τι αναφέρεται στή συγκεκριμένη παρουσίαση (ενός Αμερικανού τουριστικού συγγραφέα/επιχειρηματία) και τι σχολιάζουν οι Σκοπιανοί για τους Έλληνες, γενικότερα σα λαό και όχι μόνο τις ακρότητές τους περί «Μακεδονίας».
Αυτό όμως που με σοκάρισε περισσότερο είναι το γεγονός ότι μεταξύ των πιο εχθρικών για την Ελλάδα σχολίων βρίσκονται μερικά γραμμένα από Έλληνες πολίτες που ταυτοποιούν εαυτούς αποκλειστικά ως «Μακεδόνες». Δεν δέχονται το Ελληνικό κράτος, απορρίπτουν τις Ελληνικές θέσεις, εγείρουν αλυτρωτικές απαιτήσεις, μισούν τους Έλληνες και στηρίζουν την άκρως προσβλητική Σκοπιανή προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας. Αυτοί οι άνθρωποι ζουν στις σλαβόφωνες περιοχές κυρίως της Δυτικής Μακεδονίας ανάμεσα σε Ποντίους, τους οποίους φοβούνται βεβαίως για προφανείς λόγους και γι αυτό κρατάνε την έχθρα τους μυστική. Πιστεύω ότι θα πρέπει οι μακάριοι καλοπερασάκηδες του Αθηναϊκού κράτους να τα θυμούνται καλά αυτά.

Με αφορμή αυτή τη σειρά/παρουσίαση στο yahoo έκανα και μια google search για τη Μακεδονία και έμεινα άναυδος από τη μάζα της ανθελληνικής προπαγάνδας και το μέγεθος της επίμονης δουλειάς που γίνεται μέσα κι έξω από τα σύνορα της Ελλάδας για να μας ατιμάσουν σαν χώρα και σαν έθνος.

Ναι, τώρα επιστρέψτε στο lifestyle. Συγνώμη για την ενόχληση!

 
At Κυριακή, Ιουλίου 23, 2006 9:16:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

@ tolisback
Ευχαριστώ και καλώς όρισες, στο κονάκι μου.
Δεν νομίζω να είναι μόνο το αριστερό ιερατείο που τα λέει αυτά, αγαπητέ μου.
Ξεχάσαμε το περίφημο:
΄΄…. Είναι καιρός να λέμε τα Σκόπια, Μακεδονία. Όλα τα υπόλοιπα και η επιμονή της Ελλάδας σε άλλη ονομασία είναι μπούρδες…΄΄ του κ. Νίκου Γεωργιάδη, Βουλευτή της ΝΔ, στην Κέρκυρα;
Ξεχάσαμε το ''όλον'' ΠΑΣΟΚ τι χειρισμούς έκανε όταν ήταν στα πράγματα;
ΣΥΛΟΓΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ του πολιτικού συστήματος, από το 1940 και δώθε είναι η ιστορία αυτή.

 
At Κυριακή, Ιουλίου 23, 2006 9:25:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

@ greg

Ναι ομολογουμένως είναι ωραίος άνδρας, από την ανθρώπινη πλευρά του θέματος.
Δεν παύει όμως να ηγείται κόμματος που ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ, όπως το γράφω και στο ποστ μου, έχει αλυτρωτικές επιδιώξεις, αλλά αυτά είναι ...ψηλά γράμματα για τη dorothy και τον ΚΚ-ΓΑΠ κ.λ.π ΜΠΟΥΡΔΕΣ greg που έλεγε και ο ''τρώει ο παπαγάλος μαϊντανό''!!
Τώρα τί θα γίνει με τους εθνικιστές Αλβανούς και Σλαυομακεδόνες, θα δείξει, ειδικά μετά τη κατάπαυση του πυρός στο Λίβανο, στο τέλος της βδομάδας, μετά την επίσκεψη της ...Κοντής Λίζας

 
At Κυριακή, Ιουλίου 23, 2006 9:33:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

@ artfarted

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για τη διαβεβαίωση ότι υπάρχουμε πολλοί, που ανησυχούμε για κάποια πράγματα.
Δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω γιατί,όπως λες και συ, υπάρχουν και πολλοί που κάνουν τη μάχη από τον καναπέ.
Χρήσιμο το λινκ σου και σε ευχαριστώ.

 
At Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 24, 2008 8:28:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

@ anonymos
Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home