Τρίτη 25 Ιουλίου 2006

''..Turkey in no way gained jurisdiction for search and rescue in areas touching the mid-Aegean..''

ΝΟΥΜΕΡΟ 2



Ή αλλέως πως

ΤΙ ΣΟΥ’ΜΕΛΛΕ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΚΑΥΜΕΝΕ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟ !!

Τα λέγαμε στις 15 Ιουλίου 2006, όταν διαβάζαμε στην THE NEW ANATOLIAN ότι:

‘’..Η Τουρκία από 1ης Ιουνίου 2006, ανέλαβε κυριαρχικό ρόλο στις διεθνείς δραστηριότητες Έρευνας και Διάσωσης, του συστήματος COSPAS-SARSAT, σε μια περιοχή που εκτείνεται από το Αιγαίο έως το Αφγανιστάν, συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κύπρου..’’

Μέχρι που ήρθε το σημερινό δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ και επιβεβαίωσε τους φόβους μας για το πώς δουλεύουν οι κουμπάροι και ΠΩΣ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ εμείς οι εξυπνάκηδες, οι νεοευρωπαϊστές, οι ετερόφωτοι νεοελληνίζοντες, τη τύφλα μας, οι βλάκες

Τι λέει με απλά λόγια – όχι το δημοσίευμα – αλλά το γεγονός;

Στις 22-7-2006, στα δικά μας χωρικά ύδατα, 1,5 ναυτικό μίλι νότια της Καλύμνου, στις 16.30 κινδύνευσε ένας Τούρκος δύτης, ο οποίος αφού ανασύρθηκε από την μηχανότρατά του, ειδοποίησε τη τουρκική ακταιωρός «Sahil guvenlik» που συνεννοείται με τη μηχανότρατα, παραλαμβάνει τον τραυματία και παραλλάσσοντας την Ψέριμο, βάζει πλώρη για Aλικαρνασσό, πάντα μέσα στα χωρικά μας ύδατα.

Παρά τις δικιές μας προσπάθειες (2 ΠΘΑ του ΛΣ επί τόπου), η Τουρκική ακαταιωρός, κοινώς την έκανε για Αλικαρνασσό. ‘Όχι θα καθόταν να’σκαγε.

‘Αρα έχουμε ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ της δυνατότητας της ΤΟΥΡΚΙΑΣ, για έρευνα και διάσωση, σε περιοχές που μέχρι πρότινος η έρευνα και διάσωση, ήταν δικό μας θέμα.

Αλλά ας είναι καλά τα ΚΛΩΝΑΡΙΑ που μας κυβερνούν, που στον Καναδά το 2004, διέγραψαν τον όρο boundaries, για την έρευνα και διάσωση.

Εξ άλλου αυτό κάνανε και οι Τούρκοι, προχθές. Εφάρμοσαν τις συμφωνίες που είχαμε υπογράψει αμφότεροι και οι δύο !!

Το δεύτερο – και ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟΤΕΡΟ – είναι αυτό που βγαίνει από το μήνυμα έστειλε αναγνώστης του ΕΘΝΟΥΣ που γνωστοποίησε το θέμα:

‘’….Η υπηρεσία κατόπιν διαταγής από πάνω (υπουργείο) αποσιώπησε το θέμα και δόθηκαν εντολές να μην υπάρξει εγγραφή στο ημερολόγιο και άλλες τυπικές διαδικασίες….’’

Πιστεύω ότι το μήνυμα δεν το έστειλε ένας ‘’τυχαίος’’ αναγνώστης, αλλά όπως μάλλον βγαίνει από τη σύνταξη, είναι άνθρωπος του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος.
Τι εξοργιστικό βγαίνει ;

ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΤΕ ΤΑ μη μας πάρουν χαμπάρι. Μην αναφέρετε τίποτε στο βιβλίο συμβάντων!!

Τι θα σκεφτούν οι άνδρες του ΛΣ και πώς θα αισθάνονται;

Τι να σκεφτώ εγώ και όσοι θα διαβάσουν την είδηση;

Αει να χαθείτε, κλάδοι και κλωνάρια !

2 Comments:

At Τρίτη, Ιουλίου 25, 2006 2:26:00 μ.μ., Blogger Ecumene said...

Αυτα που θα χασει απο Ανατολικα........
θα τα παρει απο Δυτικά................
US rules......................NEW MAP
NEW Middle East ..Contoleeza said

 
At Τετάρτη, Ιουλίου 26, 2006 1:11:00 π.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

Σε γνώρισα από ένα ποστ του GREG (http://gregykapogeorge.blogspot.com/2006/07/blog-post_16.html)και είδα τα 76 κομεντς που σου κάνανε. Δεν θέλησα να μπω στο διάλογο γιατί όπως και εσύ έγραψες, δεν ήταν δική σου η ιδέα, απλά αναμετάδωσες αυτά που έγραψε κάποιος.Στην ουσία όμως, (ανέτρεξα και στις πηγές που έδινεκαι εσύ και το δημοσίευμα), είναι ένα σενάριο που μπορεί να βγεί αληθινό, γιατί με τόσα και τόσα think tanks που κυκλοφορούν στην αμερική, δεν είναι και πολύ εύκολο να καταλάβει ανείς ποιός είναι υπηρέτης ποιού!
Η σμείωσή σου τώρα για το δικό μου το ποστ, είναι εύστοχη (και μέσα στα λογική, που δυστυχώς ισχύει, ''τί έχασα τι κέρδισα''. Και αυτό είναι που σε όλα μου τα ποστ λέω, εμείς τελικά μόνο χάνουμε!!

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home