Δευτέρα 24 Ιουλίου 2006

….ΤΟ ΚΟΜΜΑ …ΤΟ ΧΡΩΜΑ… και Ο ΚΑΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ...

Ότι συμβαίνει εδώ και μέρες στο Λίβανο, το πρωτοπεριέγραψε τόσο λιτά αλλά με τόση επικαιρότητα η Μιραντολίνα στο πόστ της ‘’Χωρίς ρεπορτάζ απ'τα σύνορα’’ .

Το μνημόνευσε εύστοχα, ο GREG στο δικό του πόστ ‘’Παιδάκια στέλνουν "δώρα" σε παιδάκια!’’.

Το βλέπουμε στις σχετικές ιστοσελίδες, μακάβριες, αλλά τόσο αληθινές, όπως εδώ (http://fromisraeltolebanon.info/) (πολλές φορές δεν εμφανίζεται).

Αν θέλουμε να πάρουμε, ιντερνετικά μέρος στη προσπάθεια να σταματήσει το μακελειό, μπορούμε να υπογράψουμε το petition εδώ .

Άρα σε ένα περιτεύει να προσθέσω κάτι άλλο.

Τα λένε όλα.

Αυτό που βγαίνει από τη κατάσταση που βλέπουμε να εκτυλίσσεται στη γειτονιά μας, είναι αυτό (κατά τη γνώμη μου), που θα καταγράψω σήμερα, έτσι ως γενικά συμπεράσματα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 1

Η μακαριότητα της συντεταγμένης πολιτείας, να αντιδράσει ΕΓΚΑΙΡΑ ΣΚΟΠΙΜΑ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ, στη μοναδική ευκαιρία, που τα δραματικά γεγονότα δώσανε σε μας. Να εκμεταλλευθούμε δηλαδή την γεοπολιτική μας θέση, στη νοτιοανατολική περιοχή της μεσογείου, ως μη μόνιμο μέλος του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ και ως μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Είναι αδιανόητο, για μένα να αντιδράσουμε μετά από 7 ολόκληρες ημέρες, με κάτι δηλώσεις, αφού είδαμε που το πάει και η ΕΕ αλλά και οι ‘’στρατηγικοί’’ εταίροι. Αλλά αποτύχαμε να εφαρμόσουμε τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. Να σώσουμε τους δικούς μας, 83, από τις πρώτες μέρες, με ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ και ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΜΕΣΑ και ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ και όχι παρακαλετά, στους Γάλλους….!

Τι κι’αν η προσφάτως αποφασισθείσα ΠΕΑ (Πολιτική Εθνικής Άμυνας), στον 5ο στόχο της προβλέπει ότι αποστολή της είναι:

‘’Η ασφάλεια και η ευημερία των ελληνικών μειονοτήτων και εκτός συνόρων κοινοτήτων’’;

Ενώ στον 10 στόχο προβλέπει ότι αποστολή της είναι:

‘’ Η μεγιστοποίηση των ωφελημάτων από τη συμμετοχή της ελλάδος στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τους λοιπούς οργανισμούς συλλογικής ασφάλειας’’;

Οι στόχοι αυτοί, ειδικά ο 5ος , έπρεπε να δωθεί εντολή να εφαρμοσθούν, από τη πρώτη ημέρα των εχθροπραξιών, με τη αποστολή των ελληνικών φρεγατών στα λιμάνια του Λιβάνου για τους Έλληνες πρώτα που ήθελαν να επαναπατρισθούν και μετά για όλους τους άλλους.

Η εφαρμογή της νεοαποφασισθείσας ΠΕΑ, δεν έγινε λόγω της ΑΤΟΛΜΙΑΣ των κρατούντων.
Στο φουλ ήταν οι μηχανές των φρεγατών μας, από τη πρώτη στιγμή.
Στη μακάρια ησυχία τους οι κλώνοι του da capo και της Βιβλιοθήκης.!!

Και βέβαια ούτε λόγος – ακόμη – για ενεργοποίηση του Πολυεθνικού Συντονιστικού Κέντρου Θαλασσίων Μεταφορών της Ε.Ε, για την νοτιοανατολική Μεσόγειο, με έδρα τον Πειραιά

Βλέπεις τώρα εκεί, έχουμε Δημοτικές!!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 2

Οι κουμπάροι μας, από την άλλη μεριά, επειδή όπως έχω πει και στο παρελθόν, και έχουν αλλά και διαχρονικά επιζητούν να εφαρμόσουν την δική τους ΠΕΑ (όπου και όποτε μπορούν), εμφάνισαν, δύο από τις επιδιώξεις τους, στη παρούσα φάση,

α. Την ετοιμότητα εισβολής με 50.000 άνδρες, στο Βόρειο Ιράκ, με αιτιολογία να τελειώνουν με το ΡΚΚ.

β. Τη πίεση προς πάσα ευρωπαϊκή κατεύθυνση (με το ανάλογο σιγοντάρισμα των Άγγλων), να χρησιμοποιηθούν τα λιμάνια της τουρκοκρατούμενης περιοχής της Κύπρου, για το evacuation plan των τόσων χιλιάδων πολιτών ξένων κρατών, που βρίσκονταν και βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον Λίβανο.

Είπαμε, χαράσσουν πολιτική, την μελετούν, προετοιμάζονται και την κατάλληλη στιγμή εφαρμόζουν, τόσα από αυτή όσα επιτρέπουν οι διεθνείς συγκυρίες. Τι κι’αν τους πάγωσαν οι αμερικάνοι, για την εισβολή στο Β.Ιράκ; Αυτοί έκαναν γνωστό σε όλους τι έχουν πρόθεση να κάνουν!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 3

Αποδείχθηκε και στη πράξη, η αξία της γεοπολιτικής θέσεως της Κύπρου, σε μια εύθραστη περιοχή.

Αποδείχθηκε ότι όσοι λέγαν, στις γεο-στρατιωτικές αναλύσεις ότι η Κύπρος, θα μπορούσε πάντα να παίξει το ρόλο της νήσου – βατήρα, σε όποιον μελλοντικό πόλεμο στην περιοχή, είχαν ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ.

Αποδείχθηκε στη πράξη, γιατί οι Βρετανοί ήταν θερμοί υπέρμαχοι του Σχεδίου Ανάν. Του σχεδίου που θα ευνούχιζε την εθνική οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα την κρατούσε προτεκτοράτο τους, σε καθεστώς ημι-περιορισμένης κυριαρχίας, για να μην είναι αυτή που θα συνέβαλε στο όποιο evacuation plan, αλά οι βάσεις τους στο νησί.

Αποδείχθηκε στη πράξη, ότι η δημιουργία του αεροδρομίου στη Πάφο (το Ανδρέας Παπανδρέου), ως απαραίτητη προϋπόθεση υλοποίησης του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, ήταν μια σοφή κίνηση, (μιλώ πάντα από την επαγγελματική πλευρά του θέματος και όχι μικροκομματικά).(εκεί πήγε ο Γάλλος Πρωθυπουργός, ο Καναδός ομόλογός του, ο Βέλγος Υπουργός Άμυνας, ο υφυπουργός των ΗΠΑ).

Μόνο οι δικοί μας, πήγαν αλλού, άλλος για το λιμάνι τράβηξε (προς άγρα των σταυρών του αγραπίδη) και άλλη κατά γάμο μεριά (και εφτυχώς που άλλλαξε ρώτα τελευταία στιγμή).

Αυτά, για μένα, είναι τα πρώτα συμπεράσματα που βγαίνουν από την καθ’όλα αποτροπιαστική κατάσταση στη γειτονιά μας, τα αντανακλαστικά των ταγών μας και το μακάριο πνεύμα που ζούν όσοι είναι σίγουροι ότι θα βγούν και την επόμενη τετραετία.

Λες και Ελλάδα είναι …το κόμμα, το χρώμα και ο ..κακός μας ο καιρός!

3 Comments:

At Δευτέρα, Ιουλίου 24, 2006 9:53:00 π.μ., Blogger Greg said...

Καλημέρα!

Σε σχέση με τα συμπεράσματα 2 και 3!

Πρόσεξες πόσο έχουν κοπεί τα "φωτογενή" χαμόγελα του ΥΠΕΞ; Γιατί;

Μήπως το stop που προσωρινά(;) έχει επιβάλλει η USA στα καρντάσια συνοδεύεται και από υποσχέσεις ανταλαγμάτων στο άλλο θέμα που τους καίει: Κύπρος, κριτήρια - ένταξης στην ΕU; Και μάλιστα τόσο εξώφθαλμα επαχθές που ούτε η Ντόρα που γέλαγε και στις κηδείες δεν μπορεί να το χωνέψει και να το προωθήσει;

 
At Δευτέρα, Ιουλίου 24, 2006 3:52:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

Δύσκολοι καιροί, για πριγκήπισες και κλωνάρια GREG
Χθες ακόμη ο Σαρκοζί είπε ότι τα σύνορα της Ελλάδος είναι και σύνορα της Ευρώπης. Αλλάζουν τα δεδομένα και κάτω από τη βουβή αλλά γενική κατακραυγή, επανεξετάζουν τη στήριξη της τουρκίας.(εκτάκτως στο ΥΠΕΞ σήμερα σύσκεψη γι'αυτό το θέμα).http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=5347&subid=2&pubid=55179

 
At Τρίτη, Ιουλίου 25, 2006 2:14:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

Καλημέρα και καλή βδομάδα GREG.
(δεν ξέρω γιατί ο μπλογκερ δεν το ανέβασε)

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home