Δευτέρα 24 Ιουλίου 2006

….ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΙ..!!

Διαβάζω σήμερα στο ΕΘΝΟΣ, ότι
''επανεξετάζουν, σε έκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΕΞ, τη στήριξη της Τουρκίας, στη πορεία της για ένταξη στην ΕΕ''.

Θυμάμαι τι πρότεινε το think tank στις αρχές του 2006

‘’Kαιρός να κλείνουμε με την Tουρκία’’

και κάπου αλλού, πρότεινε…

‘’…Tαυτοχρόνως, συνέστησα ότι με σύνεση και από θέση ισχύος θα έπρεπε να πάρουμε τη διπλωματική πρωτοβουλία για έναν έντιμο συμβιβασμό στα δύο μεγάλα μέτωπα της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης, στην Kύπρο και στο Aιγαίο…’’

και το πλέον πρόσφατό του..

‘’.. H εναλλακτική λύση, που ευτυχώς υπάρχει, συνεπάγεται μια Eυρώπη των δύο ταχυτήτων, με ένα πρόσθετο ενοποιημένο σκληρό πυρήνα (στον οποίο πρέπει να παραμείνει η χώρα μας) και μια δεύτερη περιοχή χαλαρών σχέσεων επιλεκτικής συνεργασίας στο πρότυπο των «συνασπισμών των επιθυμούντων»’’.

Η σημερινή επίσημη θέση των κρατούντων, συνοψίζεται, σε ότι είπε ο Πρωθυπουργός μετά τη κατάρριψη του αεροσκάφους του Κ.ΗΛΙΑΚΗ:

«Ενθαρρύνουμε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό των γειτόνων μας. Απαιτείται, όμως, από τον καθένα πλήρης σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών, ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας και ανταπόκριση στις αρχές και τις αξίες, τα κριτήρια και τα προαπαιτούμενα της Ευρώπης»

....και από τα πρακτικά της Βουλής της 26 Μαϊου 2006 αντιγράφω:

''ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (Πρόεδρος της Κυβέρνησης):
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ......... Θέλω, όμως, να επαναλάβω και από το Βήμα αυτό ότι το τελευταίο συμβάν στο Αιγαίο οφείλει να προβληματίσει σοβαρά τη γείτονα, την Τουρκία να αναθεωρήσει τη στάση της και να εγκαταλείψει οριστικά συμπεριφορές, που δεν συνάδουν με σχέσεις καλής γειτονίας. Οι πρακτικές αυτές δεν μπορεί να συνεχιστούν. Οφείλει να αποδείξει έμπρακτα ότι προσαρμόζεται στις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να αποδείξει στην πράξη ότι θέλει να είναι καλός γείτονας, όπως θέλουμε και το αποδεικνύουμε οι Έλληνες. Να επιδείξει τον απαιτούμενο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες. ‘’

Καλά και το casus belli των κουμπάρων του;
Το ξεχνάμε;

Αταλάντευα υποστηρικτές της ‘’ευρωπαϊκης προοπτκής της Τουρκίας’’

Και όπως έγραφε και ο κ.Σ. Λυγερός, στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


‘’’Με τέτοιες δηλώσεις, που καταργούν την αμοιβαιότητα, η Αθήνα στέλνει το θλιβερό μήνυμα ότι όσες προκλήσεις κι αν δεχθεί από την αντίπερα όχθη, θα συνεχίσει να τείνει χείρα φιλίας! Αυτό, όμως, μοιάζει περισσότερο με μαζοχιστικό σύνδρομο παρά με εξωτερική πολιτική. Είναι «υποταγή στο θηρίο» και όχι «εξημέρωση του θηρίου»’’.

….ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΙ…

ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ!!