Τρίτη 6 Ιουνίου 2006

Με αφορμή ένα ποστ του SG,



που το μισό περίπου το έχει αντιγράψει από την ιστοσελίδα του Australian - Turkish Media Group, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού ενημέρωσης!!

Ο σκοπός του μίντια γκρούπ, όπως τουλάχιστον γράφεται στην παραπάνω ιστοσελίδα, είναι:

‘’to disseminate accurate historical, cultural and political information about Turkiye.
We hope to provide answers to endemic misconceptions in the West about Turkiye directed by our Greek and Armenian counterparts’’.


Τις πληροφορίες του και τους χάρτες, λοιπόν ο SG, τις αντλεί από ‘’Ενα ενδιαφερον κειμενακι’’ που βρήκε στην ‘’ παραπάνω ιστοσελίδα ‘’!!

Που ξεκάθαρα (λέω εγώ και η ιστοσελίδα) λέει ότι βασίζεται στα λεγόμενα του Turkish Ministry of Foreign Affairs!!

Είναι ένα γνωστό, στους παρεπιδημούντας στην Ιερουσαλήμ, κείμενο που αν το ψάξουμε σήμερα στην ιστοσελίδα του τουρκικού ΥΠΕΞ, δεν θα το βρούμε όπως το ‘’αντιγράφει ‘’ ο SG.

Σήμερα (ενημέρωση της ιστοσελίδας του ΥΠΕΞ Τουρκίας 16-9-2005) η σύνοψη των ‘’προβλημάτων που αναφέρει η Τουρκία στην ιστοσελίδα της, περιλαμβάνει έξη (6) προβλήματα έχοντας διαγράψει το τελευταίο..

‘’…and numerous other problems within NATO concerning command and control in the Aegean’’,

…..που το περιελάμβανε στην ιστοσελίδα της, πίσω στα 1996 έως 1998 περίπου.

Εξ άλλου έχει προσθέσει και άλλες διεκδικήσεις της όπως είναι :

Η ‘’τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης’’

Το Ελληνικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο στο Φανάρι, εδώ καταγράφεται η επίσημη θέση της Τουρκίας, για την αφαίρεση του τίτλου Οικουμενικός, από τονΠατριάρχη…!!

Το θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης (εκεί να δείτε τι γράφεται, είναι για γέλια).

Το θέμα της Ποντιακής Προπαγάνδας, εναντίον της Τουρκίας!!


Μετά από την καταγραφή των πραγματικών γεγονότων, και όχι όπως τα βρήκε ο SG, από τα παπαγαλάκια του τουρκικού ΥΠΕΞ, θέλω να παραθέσω (σε περίληψη), τι του είπα και τι απάντησε στα σχόλια μου, για το δικό του ποστ, Αιγαιο - Μια φιλοτουρκικη αποψη.

ΠΗΓΑΣΟΣ
Συμφωνώ ως προς την πληροφόρηση, του κόσμου που πραγματκά έχει μπερδευθεί και ίσως ένα του ποσοστό, δεν καταλαβαίνει και πολλά από τις αναλύσεις ………του απέραντου σχολιασμού των blogers, που ειδικά για τους τελευταίους, υπάρχει και το ρίσκο της ποιότητας των πηγών της πληροφόρησής τους ……..Το ζητούμενο όμως δεν είναι το πώς θα καλλιεργηθεί στην ''επικρατούσα κοινή γνώμη'' το τί πρέπει να γίνει αλλά το πως το πολιτικό μας σύστημα, θα βρει τους τρόπους και τους δρόμους, να χαράξει μια κοινή γραμμή εξωτερικής πολιτικής για τα θέματα αυτά (Τουρκίας, FYROM, Αλβανίας κ.λ.π), με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να ΜΗΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΖΟΜΑΣΤΕ όταν τα θέματα αυτά φθάνουν στο ''αμήν''.
Και επειδή στα διάφορα σημειώματά σου, διαφαίνεται …. μια τάση, της διεθνής διαμεσολάβησης και του ότι ''ναι δε έχουμε μόνο εμείς δίκαιο αλλά και οι Τούρκοι'', θα ήθελα να σημειώσω, ότι ……αυτό που τελικά καλιεργείς είναι ένα αίσθημα παραίτησης και απεμπλοκής σου (μας) από τα δύσκολα.………………
Βέβαια,νομίζεις ότι όλοι όσοι λένε κάτι αντίθετο από την ''ήπια προσαρμογή στην παγκοσμοιοποίηση'', (τακτική που νομίζω ότι ακολουθείς), είναι τα κοινωνικά απαράδεκτα δείγματα ''των εθνικιστων υπερπατριωτων'' και ότι προσφεύγωντας (για όλα στη Χάγη) ''ίσως χασουμε λεπτομερειες, πραγματα που ουσιαστικα ποτε δεν ηταν δικα μας'.
Έχω την αίσθηση ότι …. είσαι της ''ήσσονος'' προσπαθείας, του να περνάμε καλά εμείς και όσοι διάλεξαν να γίνουν στραταίοι, ναυταίοι και αεροπόροι ''αναλώσιμοι'' είναι και ..ας πρόσεχαν….

Τον ΖΩΤΙΚΟ ΜΑΣ ΧΩΡΟ προσπαθούμε να πούμε ότι πρέπει να προασπίσουμε, με μια συναποφασισμένη από όλα τα κόμματα, ΚΟΙΝΗ και ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ που βλέπουμε ότι δεν υπάρχει.
Και βέβαια δεν λέω ότι το πολιτικό μας σύστημα δεν είναι σε θέση να κάνει τίποτε (άρα δεν δέχομαι σκέψεις περί πέμτης φάλαγγας κ.λ.π) λέω ότι ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ γιατί δεν πάει άλλο.
SG

…..Νομιζω οτι για το ελληνικο εθνος, ο πραγματισμος στο θεμα ειναι απαραιτητος. Η Ελλαδα δεν ειναι αρκετα δυνατη να επιβαλλει μονομερως λυσεις στο Αιγαιο (μαλιστα μερικοι λενε οτι ειμαστε τοσο αδυνατοι που θα μπορει συντομα η Τουρκια να το κανει. Δεν το ξερω, ας υποθεσουμε ισοτητα.). Ο,τι λυση μπορει να βρεθει, πρεπει λοιπον να ειναι αποδεκτη στα ματια της διεθνους κοινης γνωμης που θα την επιβαλλει ουσιαστικα.
Αλλα και για ηθικους λογους, θεωρω οτι ειναι σωστο να ακουμε και την γνωμη των αντικειμενικων τριτων για το θεμα. Το δικαστηριο της Χαγης δεν ειναι τελειο, αλλα ειναι καλο (κοιταξτε μεταξυ αλλων πως φερθηκε στους εγκληματιες της Γιουγκοσλαβιας. Παρα την σαφη συμπαθεια της διεθνους κοινης γνωμης προς τους Βοσνιους και Κροατες, στο δικαστηριο πηγανε εγκληματιες απο ΟΛΕΣ τις μεριες)."Έχω την αίσθηση ότι ... είσαι της ''ήσσονος'' προσπαθείας΄΄……..

ισα ισα, εγω πανω απο ολα σκεφτομαι τα ατομα που υποφερουν σημερα απο την κατασταση. Οι στρατιωτικοι μας σκοτωνονται συνεχως (η αεροπορια εχει πολλα θυματα ετησιως), η οικονομια μας αιμορραγει απο τις στρατιωτικες δαπανες, η κοινωνια μας μενει ανωριμη και ανολοκληρωτη καθως ειναι σε ημιεμπολεμη κατασταση...δεν ειναι ευκολο να δεις την πραγματικοτητα καταματα και να δεχτεις τις απωλειες σου. Μπορουμε να συνεχισουμε να ονειρευομαστε κυριαρχικα δικαιωματα. Δεν τα εχουμε ομως αυτα τα δικαιωματα, συμφωνα με κανεναν εκτος απο μας, και τα ονειρα μας κοστιζουν πολυ ακριβα...

ΠΗΓΑΣΟΣ
‘’ ο πραγματισμος στο θεμα ειναι απαραιτητος ‘’Αυτό είναι που δεν καταλαβαίνω πως σου (σας) ‘’βγαίνει’’!Για πιόν ‘’πραγματισμό’’ μιλάς; Πραγματισμός είναι το ότι μόνο δίνουμε; Και γιατί δεν μιλάμε με τον ίδιο πλάγιο ήχο και για τον δικό τους ‘’πραγματισμό’’;Τέλος πάντων SG …..Δεν πάει άλλο. Άλλα ΙΜΙΑ (βλέπεις το σχέδιο των κουμπάρων, σήμερα 2η φορά διώξαν το ψαρά), ΔΕΝ αντέχονται.Εσύ και γώ και όλοι μας, …..ψηφίζουμε τους ταγούς μας, για να κάνουν όσα πρέπει μονιασμένα και να μην χάνουμε τα προνομιούχα ….‘’οικόπεδα’’ πάνω στα οποία έτυχε να μας γεννήσει η Μάνα μας. ………………………
That’s all .

SG
………………………
πραγματισμος σημαινει ρεαλιστικη αντιμετωπιση της καταστασης και προσπαθεια να κερδισεις αυτα που μπορεις, οχι ονειρα για να κερδισεις τον κοσμο ολο.

Η τουρκια για μενα εχει απολυτα πραγματιστικη πολιτικη. Αποδειξη οτι δεν εχει γελοιοποιηθει ποτε η διεθνης πολιτικη της, σε αντιθεση με μας (1897, 1922, 1974).

"Δεν πάει άλλο. Άλλα ΙΜΙΑ (βλέπεις το σχέδιο των κουμπάρων, σήμερα 2η φορά διώξαν το ψαρά), ΔΕΝ αντέχονται."

τι σημαινει αυτη η προταση ακριβως? Αυτες οι βραχονησισες εχουν αμφισβητουμενο καθεστως, ειναι απλη αληθεια. Εσυ λες οτι δεν αντεχουν οι Ελληνες αλλα προβληματα στο Αιγαιο. Ειναι σαν να μου λες οτι δεν αντεχουν αλλο βρωμοκαιρο οι Γερμανοι (εχουμε 13 βαθμους σημερα! και καταραμενη βροχη 2 βδομαδες!). Ωραια, αλλα τι θες να κανω?

Πραγματισμος σημαινει, να δουμε τι μπορουμε να κανουμε και να το κανουμε με τον πιο αποτελεσματικο τροπο. Θαυματα δεν υπαρχουν.

Η ερωτηση ειναι, αξιζει τον κοπο για ενα πουκαμισο αδειανο, για την ψευτοπερηφανια μας, να χανουμε δισεκατομμυρια ευρω ετησιως?
…………………………………………………..
γιατι θα σκοτωθουν ανθρωποι, θα καταστραφουν περιουσιες, θα διαλυθει η οικονομια (αρα θα μεγαλωσει η φτωχεια), θα χασουμε καθε υποληψη στην Ευρωπη και στον κοσμο, θα γινουμε κατι σαν Σερβια.

ΠΗΓΑΣΟΣ

Εγώ σου λέω ''Δεν πάει άλλο. Άλλα ΙΜΙΑ (βλέπεις το σχέδιο των κουμπάρων, σήμερα 2η φορά διώξαν το ψαρά), ΔΕΝ αντέχονται."
Και συ ρωτάς
''τι σημαινει αυτη η προταση ακριβως?'' και προσθέτεις-σίγουρος ότι γνωρίζεις την αλήθεια:
'' Αυτες οι βραχονησισες εχουν αμφισβητουμενο καθεστως, ειναι απλη αληθεια.''
Πόσο σε έχουν επηρρεάσει τα κατευθυνόμενα μέσα και πόσο πολύ έχουν λιμάρι την αυτογνωσία σου τα κάθε λογίς παπαγαλάκια, που αυτό επιδειώκουν, τη νομιμοποίηση της ψευτιάς, γιατί, ειδικά τα ΙΜΙΑ, έχουν αποδωθεί στην Ελλάδα, από τους Ιταλούς, το 1948.

Εγώ σου λέω,οτι δεν αντεχουν οι Ελληνες αλλα προβληματα στο Αιγαιο.
Και σύ τα ισοπεδώνεις με ένα
''Ειναι σαν να μου λες οτι δεν αντεχουν αλλο βρωμοκαιρο οι Γερμανοι (εχουμε 13 βαθμους σημερα! και καταραμενη βροχη 2 βδομαδες!). Ωραια, αλλα τι θες να κανω?

Εγώ δεν θέλω να κάνεις τίποτε, ή μάλλον να κάνεις αυτά που αισθάνεσαι.

Για τη ''γαμημένη'' τη χώρα σου και τα ζωτικά της συμφέροντα τι θα ήθελες να κάνουν αυτοί που ΕΧΟΥΝ την ευθύνη, θέλω να σ'ακούσω να λές τι θέλεις να κάνουν, εκτός και αν δεν θέλεις να ''γίνουμε ρεζίλι στην Ευρώπη''...
Για σου

SG

……………………………
για ποια μεσα μιλας ακριβως? εχω πολυ μικρη σχεση με τα ελληνικα ΜΜΕ. Τελοσπαντων, αποτι ξερω τα στοιχεια λενε οτι οι περισσοτερες βραχονησιδες απλα δεν περιγραφονται στις διεθνεις συνθηκες. Μαλιστα η κυριαρχια μας σε πολλες βραχονηδισες στηριζεται στην επαγωγη: η συνθηκη περιγραφει οτι μεχρι καποια χιλιομετρα απο τις τουρκικες ακτες, οι βραχονησιδες ειναι τουρκικες. Δεν λεει ρητα οτι αυτες εξω απο την ζωη αυτη, ειναι ελληνικες. Αλλα ειναι ενα βασιμο επιχειρημα να το επαγουμε απο την διατυπωση οτι οντως ειναι δικες μας. γιαυτο ομως θα επρεπε να παμε στην Χαγη να το ξεκαθαρισουμε.
………………………………………………………….
ωραια σε ξαναρωτω, τι θες να κανουν οι υπευθυνοι? Μαγικα? Να εξαφανισουν την Τουρκια? Η πολιτικη ειναι η τεχνη του δυνατου (οχι της δυναμης, του πιθανου εννοω). Απο τα δυνατα ενδεχομενα, το καλυτερο για μενα ειναι η Χαγη και αυτο ζητω απο τους κυβερνωντες μας.
……………………………………………………………………….

Εδώ τελειώνει η παράθεση της συνομιλίας μου με τον SG, που έγινε για να με βοηθήσει, στο να βγάλω κάποια συμπεράσματα, στη κοινή θέα και κριτική….

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 1

Όταν, βασίζεις τις θέσεις σου, σε κείμενα της προπαγάνδας, της ΄΄άλλης΄΄ πλευράς, χωρίς να αντιπαραθέτεις και την επίσημη – όχι πολιτική – αλλά διπλωματική και εγκεκριμμένη από τα αρμόδια όργανα (ΚΥΣΕΑ κ.λ.π) δική μας άποψη, κινδυνεύεις να σφυράς το σκοπό του ‘’άλλου’’.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 2

Όταν ΟΛΟΙ ΜΑΣ διαβάζουμε στα ‘’πεταχτά’’ ότι μας σερβίρουν, τα πάσης φύσεως ‘’παπαγαλάκια’’ για θέματα που είναι και της μόδας, όπως η ΚΑΡΑΧΑΣΑΝ, πριν από ένα μήνα και τώρα το ΑΙΓΑΙΟ, χωρίς να έχουμε συνέχεια γνώσεως στο κομμάτι που λέγεται (σήμερα) ΖΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ (προχθές το λέγαμε εθνικά συμφέροντα, αλλά για να το ‘’παγκοσμιοποιήσουμε’’ και να μην μας πουν ‘’εθνίκια’’ του αλλάξαμε τα φώτα), αραδιάζουμε απλά σκέψεις – σεβαστές να τις ακούς, αλλά ‘’επικίνδυνες’’ να τις πρεσβεύεις – καταλήγουμε στα εξής υποσυμπεράσματα:

ΥΠΟΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 1

Πριν από ένα χρόνο ακριβώς (Ιούνιος 2005), το ΚΥΣΕΑ, ενέκρινε την ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ (ΠΕΑ), που κατά νόμο είναι τμήμα της Εθνικής Πολιτικής και πηγάζει από τα εθνικά (ή ζωτικά) συμφέροντα και τους εθνικούς (ή ζωτικούς) αντικειμενικούς σκοπούς, που καλείται (η ΠΕΑ) να υποστηρίξει. Η ΠΕΑ, προδιαγράφει τον τρόπο χρησιμοποίησης της εθνικής αμυντικής ισχύος και του χειρισμού ευρύτερων αμυντικών θεμάτων, καθορίζει στόχους και προτεραιότητες και δίνει κατευθύνσεις.

Στην προκειμένη περίπτωση, (του Ήρωα Ηλιάκη εννοώ), για την οποία ποτάμια από μελάνι χυθήκαν, είδαμε πουθενά να δίνονται κατευθύνσεις;

Μάλλον δόθηκαν, (στο πλήρωμα του SUPER PUMA, πάνω από τον τούρκο πιλότο), αλλά όχι προς την κατεύθυνση της ΠΕΑ, αλλά προς ….μεριά των κουμπάρων, ….ελάτε πάρτε τον!


ΥΠΟΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 2

Η νέα ΠΕΑ, άλλαξε το μέχρι τον Ιούνιο του 2005, δόγμα που ίσχυε και από ‘’αμυντικό’’ που ήταν το κάνει ‘’αποτρεπτικό-αμυντικό’’. Σημαίνει δηλαδή ότι ο στόχος δεν θα είναι μόνο η αποτελεσματική άμυνα, στην απειλή (που είναι η Τουρκία), αλλά κυρίως ο στόχος θα είναι η ‘’αποτροπή κάθε επιθετικής ενέργειας του αντιπάλου’’. Συνεχίζοντας διευκρινίζεται ότι η ‘’αποτροπή’’ στοχεύει στο ότι ο ‘’κάθε υποψήφιος επιβουλέας του εθνικού χώρου θα καταβάλλει πολλαπλάσιο κόσος της αξίας αυτού που διεκδικεί’’.

Μήπως μου ξέφυγε καμμία κίνηση κατά Τουρκία μεριά, τίποτε ελληνικών αεροπλάνων ή άλλων πολεμικών μέσων, που τρακάρανε τίποτε τούρκικα;

ΥΠΟΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 3

Η νέα ΠΕΑ, έχει 14 στόχους. Δύο από αυτούς, διαβάζω ότι είναι:

1. Η υποστήριξη, η προστασία και προαγωγή των εθνικών (καλά ντε ζωτικών) συμφερόντων και η προ΄σπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, όπως αυτά καθορίζονται από το Σύνταγμα, τις Διεθνείς Συνθήκες και τη Διεθνή Πρακτική.

2. Η αποτελεσματική άσκηση της εθνικής κυριαρχίας.

Μήπως είδατε πολιτική βούληση για κάτι από τα παραπάνω;
Μήπως κάνω λάθος εγώ;


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 3

Η αποτροπή είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας όλων των δυνάμεων του Έθνους και όχι μόνο των ενόπλων δυνάμεων. Η συλλογική προσπάθεια για να είναι αποτελεσματική, προϋποθέτει, ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και ΘΕΛΗΣΗ.

ΚΑΛΗΝΥΚΤΑ και καλό Σας ξημέρωμα.

ΥΓ 1
Αφιερωμένο στους Roark, kensai, Promitheus, Γεώργιος Ιακ Γεωργάνας, Νικόλας, Greg, Σκεπτικιστης, ιονκ, artfarted, lazopolis, GreekForum, jim_hellas, username

ΥΓ 2

Για την προπαγάνδα γενικώς και την αγκιτάτσια (για να ξαναθυνηθώ πως παίζονται τα ‘’παιχνίδια’’ από καλούς παίκτες, άλλη φορά).

13 Comments:

At Τρίτη, Ιουνίου 06, 2006 5:15:00 μ.μ., Blogger Greg said...

Στο άρθρο των e-roosters Φέρνουν τα “blogs” τομές στην πολιτική; αναδημοσιεύεται το αντίστοιχο της Καθημερινής/Economist (της Καθημερινής του ΕΛΙΑΜΕΠ που "εξαφανίστηκε"... από την αρθογραφία μετά το πρότελευταίο ΑΡΔΗΝ, της Καθημερινής της Χάγης του Στεφανόπουλου κλπ) στο οποίο επαληθεύεται το "θέλει η πουτάνα να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει". Γιατί δεν είναι τυχαία η αρθογραφία τους για το θέμα όπως δεν είναι τυχαίο και το ταυτόχρονο!!! Εκτάκτως λόγω ελληναράδων του Καμπύλη των ΝΕΩΝ. Διάβασε φυσικά το συνημμένο δημοσιευθέν, αλλά και τα 50 τόσα σχόλια. Είναι τόσο σημαντικά!

Γιατί όλα αυτά; Μα φαίνεται από το άρθρο της Τουρκικής... "New Anatolian" που θα ταίριαζε να δημοσιευθεί... στα προαναφερόμενα blogs! Τί γράφει εκεί; Ότι αποκαλύπτει και ο Λυγερός στην Καθημερινή, μόνο που εξηγεί και τον λόγο του "ναυαγίου" του αντιδημοκρατικού, προδοτικού, γραικύλου, (πρόσθεσε ότι άλλο θες...) "μοιράσματος"!!!

Τί λέει;
it was claimed by reliable sources that military and diplomatic circles had agreed to this surprise formula, which was turned down by the Greek Prime Minister Costas Karamanlis at the last minute. Diplomatic circles stated that Karamanlis' rejection of the formula was mainly due to his concern over public resistance.

Το παλεύουν! Με λύσσα!
Γι' αυτό και δεν φαντάζεσαι την σπουδαιότητα της σημερινής σου δημοσίευσης! Κι' ας δείς στον trucker σου 10 επισκέπτες (που λέει ο λόγος...) Τα think tanks τα παρακολουθούν αυτά... Και τα 50 σχόλια από δώ και τα 40 από κεί. Δοκιμάζονται προπαγάνδες εδώ μέσα! Γι' αυτό και θα επαναλάβω αυτό που έγραψα στον Καμπύλη, όχι βέβαια γιατί διεκδικεί λογοτεχνικές ή αναλυτικές δάφνες. Αλλά για να πάρουν το μήνυμα άλλη μια φορά!

Και μείς "οι άλλοι" λειτουργούμε με σχέδιο! Όχι κατευθυνόμενο από κάποιους Λαμπράκηδες ή Χριστόδουλους κλπ. Δεν χρειαζόμαστε πάτρονες! Το σχέδιο είναι απλό! Να σας "ξεβρακώσουμε"... Και φαίνεται ότι πετυχαίνει!

Κάνετε πολύ καλά που φοβάστε με την τροπή που παίρνουν τα πράγματα!


Θα σε αναδημοσιεύσω. Θα το στείλω σε 10 φίλους. Είναι πατριωτική υποχρέωση πια η ενημέρωση

 
At Τρίτη, Ιουνίου 06, 2006 6:36:00 μ.μ., Blogger S G said...

το σκεφτομουν να μην απαντησω γιατι τα ειπαμε με τον Πηγασο και δεν ειδα νεα επιχειρηματα.

Αλλα Γρηγορη παιδι μου, τι ειναι αυτα που λες? Οτι κανουμε προπαγανδα? Σε συνεργασια με Τα Νεα (που εχουμε κριτικαρει απειρες φορες. Ειδικοτερο τον Τακη Καμπυλη? Δεν νομιζω να εχω γραψει ποτε θετικο σχολιο στον κακομοιρη!). τις αποψεις μας γραφουμε και αν δεν σαρεσουν μπορεις να τις κριτικαρεις. Πες μου μονο τι προβλημα εχεις ακριβως...

Πηγασε οι χαρτες δεν εχει σημασια ποιανου ειναι, ειναι ακριβεις (παρε εναν χαρακα και τσεκαρε το). Τωρα, τα επιχειρηματα που παρουσιασα ως τουρκικα, προφανως ειναι τουρκικα! τι θες να κανω? Νομιζω ηταν ξεκαθαρο οτι στο ποστ ηθελα να παρουσιασω και την αλλη πλευρα εκτος απο την δικη μας, πριν καταληξω τελικα στην δικη μου αποψη...

ΥΓ και οχι δεν βρηκαμε το ποστ αυτο με τιποτα μαγικα, απλα εμφανιστηκε στα στατιστικα μας :-)

 
At Τρίτη, Ιουνίου 06, 2006 10:22:00 μ.μ., Blogger Greg said...

To post του Πήγασου είναι εύκολο να το βρείτε. Το post της Αυστραλοτουρκικής προπαγάνδας(το Αυστραλο έχει σημασία όπως και εγώ και εσύ ξέρεις...) είναι περίεργο πώς το βρήκατε και το "σπονσονάρατε" αγαπητέ SG.

Δεν σας έχω δεί να επιχειρηματολογείτε (έστω και "κατά" βρε αδελφέ) σε αντίστοιχο Ελληνικό, πχ. του Λυγερού, του Δελάστικ κλπ. Που τό 'χετε μέσ' τα πόδια σας στο κάτω-κάτω.

Ή λοιπόν ειδικεύεσθε(...) στις Τουρκικές θέσεις ή πρόκειται περί σατανικής συμπτώσεως...

Μάλιστα σε μια στιγμή που λόγω της φόρτισης από τα γεγονότα, ούτε οι Τούρκοι δεν το έκαναν (βλέπε link παραπάνω!)

Και ταυτιστήκατε και με τον "αντίπαλο" σας Καμπύλη! Όπως τυχαία και "λογικά" ταυτίζονται οι του εκσυγχρονισμού κυβερνητικές και αντιπολιτευτικές εφημερίδες...

Το πρόβλημά μου είναι λοιπόν προφανές! Όπως καθίσταται προφανές πλέον και το πρόβλημά σας (όλων των προαναφερομένων) από post σαν αυτά του Πήγασου και σχόλια σαν αυτά που "εισπράξατε" σύ και ο Καμπύλης.

Επαναλαμβάνω λοιπόν ξανά.

Αυτό που φόβισε το Σημίτη το 99 και το 2003 κι' έκανε πίσω, αυτό που φοβάται τώρα ο Κώστας και τον "σπρώχνει" το ήδη καμμένο από το θέμα Πασοκ με "λαγό" τον Στεφανόπουλο, να συνεχίσουν να το φοβούνται! Τώρα μάλιστα πιό πολύ. Γιατί η πείνα (των 2/3) τον αγριεύει τον Έλληνα και του θυμίζει αξίες που κόντεψε να ξεχάσει. Και το ήδη συμφωνηθέν μοίρασμα όσα και να γραφούν δεν θα το καταπιεί.
Όχι αμαχητί τουλάχιστον!

Αυτά και περιμένω την ιστορία να γραφτεί.

 
At Τρίτη, Ιουνίου 06, 2006 11:21:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

@sg
Έχουν σημασία ποιανού είναι οι χάρτες, αγαπητέ SG και μεγάλη μάλιστα, για πολλούς λόγους, αλλά θα σου καταγράψω μόνο τον ένα και απλούστατο.
Γιατί να αναπαραγάγουμε, την ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ της Τουρκίας, όταν μάλιστα ΑΥΤΗ Η ΙΔΙΑ (αν μελετήσουμε συγκριτικά, το κείμενο από το οποίο πήρες τα αποσμάτα και το σημερινό αντίστοιχο του Τούρκικου ΥΠΕΞ), τα έχει ''ρετουσσάρει'', για να μην φαίνονται και τόσο επιθετικά!!(ΕΕ γαρ!!).
Γιατί να δίνουμε το βήμα,στην προπαγάνδα τους. Και να σου κάνω και μιά άλλη ερώτηση,ΓΙΑΤΙ δεν έκανες ένα link και στις δικιές μας θέσεις (τις όποιες), όπως αυτές είναι γραμμένες στην ιστοσελίδα του Ελληνικού ΥΠΕΞ;
Διότι, εκτός από αυτά που γράφουμε εμείς οι μπλόγκερς, ΥΠΑΡΧΟΥΝ και τα διπλωματικά ΕΠΙΣΗΜΑ κείμενα που περιγράφουν τις ΔΙΚΙΕΣ ΜΑΣ θέσεις.
Άλλη ιστορία αν οι ΔΙΚΙΕΣ ΜΑΣ (εννοώ αυτές του ΥΠΕΞ) δεν έχουν βρει τους κατάλληλους (εννοώ τους πολιτικά προϊσταμένους του)εκφραστές για να ειπωθούν.
Δεν είδα να παρουσιάζεις τη ''δική μας πλευρά'', όπως γράφεις. Την Τούρκικη έγραψες και την δική σου άποψη. Γι'αυτό σου αφιέρωσα ένα ολόκληρο ποστ.
Για τη συμβουλή σου ''να πάρω χάρακα και να τσεκάρω τον χάρτη, σ'ευχαριστώ αλλά....δεν θα πάρω. Είχα την τύχη να τα μετρήσω με άλλα πιο ....προηγμένα συστήματα μέτρησης.
Τέλος, και βέβαια δεν το βρήκατε με μαγικά το ποστ (και δε κατάλαβα γιατί το λες), αφού σου έκανα λινκ γιατί ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ.
Αυτά και για σου.
Ρίξε πάντως μια πιο προσεκτική ματιά στο κόμεντ του GREG.

ΥΓ
Νέα επιχειρήματα,λες, δεν είδες.
Για τα ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ όμως δεν διάβασα να λες κάτι!
Αυτά είναι τα επιχειρήματά μου για σένα.
Τα επιχειρήματα για το τί θα έπρεπε να γίνει, αν έχεις όρεξη, στο ή στα επόμενα ποστ της μετριότητάς μου.
Χαίρε SG.

 
At Τρίτη, Ιουνίου 06, 2006 11:45:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

@ GREG
Καλά τώρα θα σου πω μιαν απορία μου.Αν γράψω ένα ποστ και κάπου 20,30,50 με κομεντάρουν στο στύλ ''τι γράφεις ρε ...'', τότε δύο τινά θα συμβάινουν:
Ή θα το έχω γράψει για να μετρήσω το μέγεθος της απήχησης που έχουν οι ''απόψεις'' μου στη κοινή γνώμη,
'Η θα μου έχουν ''πει'' γράψε κάτι προς αυτή ...τη κατεύθνση.
Στη πρώτη περίπτωση (που θυμήζει περίοδο Ράλλη και Α.Παπανδρέου, τότε που αφήναν να κυκλοφορούν φήμες για ότι θέλαν να κατεβάσουν στη βουλή και βλέπανε τις αντιδράσεις του κόσμου-δε θέλω ου κ/λ/π, και τα πέρναν πίσω),έχουμε το πρόγονο των γκάλλοπς.
Στη δεύτερη περίπτωση, έχουμε τη ΒΛΑΚΕΙΑ προσωποιημένη!!
Για όλα τα λοιπά σ'ευχαριστώ και προχωράμε ...γι'άλλα.

 
At Τετάρτη, Ιουνίου 07, 2006 12:09:00 π.μ., Blogger Greg said...

Είναι η πρώτη περίπτωση! Πού και πού "ενισχυμένη" από τη δεύτερη... Μόνο που με τα blogs σε αντίθεση με τις δημοσκοπήσεις, επηρεάζεις κι' όλας. Πεμπτοφαλλαγγίζεις. ΑΝΕΞΟΔΑ!...

Για να ενισχύσω την άποψη ότι άρχισε να γράφεται η ιστορία,

μόλις πριν 1 λεπτό ο Καθ. Σαρρής (της Παντείου και αρχηγός της Εν. Κέντρου, ότι κι' είναι αυτό το κόμμα σήμερα...) ανέγνωσε από το "περιθωριακό" κανάλι High TV ανακοίνωση "κοινοβουλευτικών" με προεξάρχοντα τον ΒΕΡΥΒΑΚΗ του ΠΑΣΟΚ, που καλεί τους νέους(;) σε επαγρύπνηση για τα προωθούμενα από την τάχα μου "αμέριμνη" πολιτική ηγεσία της χώρας.

Το καζάνι βράζει!

 
At Τετάρτη, Ιουνίου 07, 2006 12:39:00 π.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

Αντε να δούμε...τι θα δούμε Greg.

 
At Τετάρτη, Ιουνίου 07, 2006 2:29:00 π.μ., Blogger S G said...

"Το post της Αυστραλοτουρκικής προπαγάνδας(το Αυστραλο έχει σημασία όπως και εγώ και εσύ ξέρεις...) είναι περίεργο πώς το βρήκατε και το "σπονσονάρατε" αγαπητέ SG."

γιατι εχει σημασια το αυστραλο- ? τελοσπαντως το μυστηριο λυνεται ευκολα. Απλα εψαξα στο γκουγκλ για χαρτες των χωρικων υδατων του Αιγαιου

Ο Λυγερος δεν ξερω ποιος ειναι, και του Δελαστικ τον οποιο καπου εχω ακουσει, δεν ειδα καποιο αρθρο.

"Και ταυτιστήκατε και με τον "αντίπαλο" σας Καμπύλη! Όπως τυχαία και "λογικά" ταυτίζονται οι του εκσυγχρονισμού κυβερνητικές και αντιπολιτευτικές εφημερίδες..."

υπαρχουν δυο εξηγησεις. Ειτε μερικοι ανθρωποι πια εχουμε βαρεθει τα παραμυθια στην Ελλαδα και τυχαια συμφωνουμε στον τροπο που θεωρουμε οτι πρεπει να λυθει το προβλημα, ειτε καναμε μια απιστευτης εκτασης και συλληψης συνωμοσια για να ξεπουλησουμε τα ελληνικα ιερα χωματα στον εχθρο (να δω ποιος θα βρει λεφτα να μας πληρωσει ολους μας!).

η επιστημονικη λογικη συνηθως λεει να παιρνεις την πιο πλη εξηγηση που εξηγει τα γεγονοτα. Διαλεξε Γρηγορη...

"Γιατί να δίνουμε το βήμα,στην προπαγάνδα τους. Και να σου κάνω και μιά άλλη ερώτηση,ΓΙΑΤΙ δεν έκανες ένα link και στις δικιές μας θέσεις (τις όποιες), όπως αυτές είναι γραμμένες στην ιστοσελίδα του Ελληνικού ΥΠΕΞ;"

η απαντηση ειναι μαλλον προφανης ετσι? Ελληνικα ξερουμε ολοι, το γκουγκλ ξερουμε που πεφτει. Αλλωστε τα ελληνικα ΜΜΕ, σχολεια καφενεια κτλ εχουν καλυψει αριστα την αναγκη διαδοσης της ελληνικης προπαγανδας δεν νομιζεις?

τωρα γιατι εβαλα την τουρκικη αποψη? μα το εξηγησα! για να κουστει και αυτη, να καταλαβουμε οτι ολα τα νομισματα εχουν δυο οψεις! Υπαρχει κανεις που θεωρει οτι η ειλικρινης πληροφορηση (δεν εκρυψα καμμια πηγη μου) κανει κακο?

 
At Τετάρτη, Ιουνίου 07, 2006 11:59:00 π.μ., Blogger Greg said...

Yπάρχει και Η τρίτη εξήγηση (*)

 
At Τετάρτη, Ιουνίου 07, 2006 1:44:00 μ.μ., Blogger lazopolis said...

Ευχαριστώ για την αφιέρωση, αλλά αναρωτιέμαι: σχετίζεται με κάτι που θα έπρεπε να καταλάβω ή είναι τυχαία;

 
At Τετάρτη, Ιουνίου 07, 2006 7:45:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

@ SG
Η απάντησή μου στο κόμεντ σου, στο αμέσως επόμενό μου ποστ.
OVER
@ lazopolis
Τίποτε δεν γίνεται τυχαία/ούτε τ'άσχημα ούτε τα ωραία/κάθε τι από μόνο του/για να βρει το δρόμο του/θέλει απλά το χρόνο του.
Αυτά τραγουδά η μεγάλη Μαρινέλα.
Εγώ απλώς επειδή σε είδα να κομεντάρεις στο ποστ του SG, θεώρεισα ότι πρέπει να σε λινκάρω, στην απάντησή μου αυτή.Αν σε μπέρδεψα, ΣΥΓΝΩΜΗ.

@ GREG

Καλά είπαμε φόρτσα αλλά εσύ παιδί μου πας με φουλ τα γκάζια...!

 
At Κυριακή, Μαρτίου 04, 2007 4:23:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

dffds

 
At Δευτέρα, Μαρτίου 12, 2007 1:51:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

@ Anonymous

explain please

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home