Τετάρτη 21 Ιουνίου 2006

Τώρα....;;

Διαβάζω στην ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, που έκανε στη Σύμη, στο λόγο του κατά την ανακύρηξή του ως επιτίμου δημώτη του νησιού:

«ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας δεν είναι οι διαφορές που επικαλείται η Τουρκία αλλά ο λόγος για τον οποίο τις επικαλείται. Ακόμη και αν βρισκόταν συμβιβασμός σε κάποιες από αυτές τις διαφορές, μέσω των διαδικασιών που προβλέπονται στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προέκυπταν νέες διαφορές ακριβώς επειδή δεν αναθεωρείται η στρατηγική επιδίωξη που τις κατασκευάζει».

Τι εννοεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

(που ας μου επιτραπεί δεν είναι άμοιρος, των σημερινών εξελίξεων στα ελληνοτουρκικά, μια που διετέλεσε επί σειρά ετών ΥΠΕΞ και για τα οποία η Ιστορία θα τον κρίνει),

Τα απλά και αυτονόητα!!

Αν δεν διαχωρισθεί το κράτος από το στρατό, στη Τουρκία, αν το επίσημο κράτος δεν σπάσει τους δεσμούς του από το ‘’βαθύ κράτος’’, αν δεν διαγραφεί, με τις όποιες δημοκρατικές διαδικασίες, το casus belli, για πια προσέγγιση και ‘’φιλία’’ των λαών μιλάμε;

Και έχεις και τη dora να λέει, σε συνέντευξή της στη LE FIGARO , ότι

«Κατανοώ τους φόβους των ευρωπαϊκών λαών, όπως και εκείνους του ελληνικού λαού. Η Τουρκία δεν θα γίνει δεκτή παρά μόνον αφότου αναγνωρίσει το κοινοτικό κεκτημένο και θα ανταποκριθεί σε όλα τα κριτήρια ένταξης. Για τον λόγο αυτόν η διαδρομή προς την Ε.Ε,. είναι πολύ σημαντική. Είναι εξίσου σημαντική όπως και η ίδια η ένταξη».

Και βάζει και το στίγμα, της ‘’επόμενης μέρας’’ της:

«Ελπίζω ότι οι ευρωπαϊκοί λαοί θα αποφασίσουν να εκλέξουν εκπροσώπους που θα έχουν το όραμα μιας ισχυρής Ευρώπης, με ένα κοινωνικό και οικονομικό μοντέλο, μια Ευρώπη που θα παίξει ένα εποικοδομητικό ρόλο και θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της έναντι των λιγότερο ευνοημένων».

Μα καλά ρε σεις…

καλοπροαίρετα αγαπημένα ζωάκια και λοποί ‘’ετερόφωτοι ψαλιδόκωλοι, γνωστοί σαχλαμαράκηδες, συμπλεγματικοί’’, οπαδοί του "δεν υπάρχει κοινωνία, μόνο άτομα, (Θάτσερ) ", ‘’ξενοσπουδαγμένα ανθρωπάρια’’ που περιφρονείτε τον τόπο σας. Εσείς που τοποθετείτε ‘’τη χώρα στο τρίτο υπόγειο του δυτικού μεγάρου που βρεθήκαμε’’….

Γιατί, όταν σημείωνα ότι :

1. ‘’….Ο αληθινός αρχηγός του Τουρκικού Κράτους, δεν είναι ο εκάστοτε Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι ο εκάστοτε Αρχηγός των ΤΕΔ ‘’.

2.
Φοβάμαι (το ξανά-είπα) ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε στροφή ‘’φιλίας’’ από τους κουμπάρους μας, γιατί οι δομές τους και ανέκαθεν η τακτική τους, ήταν του πάρε και όχι του δώσε. Με τις ‘’κουμπαριές’’, τα αμοιβαία κιτς χαλιά και τσίγκινα σκεύη που δόθηκαν ως δώρα, τα ζεϊμπέκικα και τα ελληντουρκικά σήριαλ αγάπης και ερώτων, πολύφερνων, νέων ηθοποιών, μεταβαλόμαστε σε χώρα με περιορισμένα κυριαρχικά δικαιώματα, προς δόξα και τιμή των ‘’λαών που δεν έχουν να μοιράσουν τίποτε’’

3. (μιλώντας για τη θεωρία fifty-fifty)…

Μάλιστα, η περίφημη
θεωρία του 50-50, που λέει ότι‘’οι χριστιανοί που σφάχτηκαν, τότε, ήταν τόσο κακοί όσο και οι εκτελεστές τους, ότι δηλαδή το λάθος ήταν 50-50, μισό - μισό’’Και γώ συμφωνώ με το συμπέρασμα του GEORGE HORTON, στο ΛΣΤ’ κεφάλαιο του βιβλίου ‘’Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ’’ (εκδόσεις ΕΣΤΙΑΣ-1993):‘’Αν οι ‘Ελληνες, μετά τις σφαγές του Πόντου και της Σμύρνης, είχαν σφάξει όλους τους Τούρκους που ζούσαν στην Ελλάδα, τότε ίσως ο υπολογισμός να έφτανε τους πενήντα προς πενήντα’’.

….Με χαρακτηρίζα(ε)τε, ως τύπο, ‘’sui generis τύπος, του είδους που όλοι έχουμε στις παρέες μας κ συζητάμε ευχάριστα μαζί του γνωρίζοντας αμφότεροι πως δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ.’’, ως ‘’ελληναρά’’ και ‘’εθνίκι’’;

Τι διαφορετικό έχουμε πει από αυτό που διακήρυξε ο Κάρολος, στη Σύμη;

Και για να τελειώνω, πλήρως και τελεσίδικα, ένα έχω να πώ μόνο, αντιγράφοντας απάντηση (με comment) του GREG στον αντίστοιχο του SG, για το ποστ μου ‘’Με αφορμή ένα ποστ του SG’’

‘’Αυτό που φόβισε το Σημίτη το 99 και το 2003 κι' έκανε πίσω, αυτό που φοβάται τώρα ο Κώστας και τον "σπρώχνει" το ήδη καμμένο από το θέμα Πασοκ με "λαγό" τον Στεφανόπουλο, να συνεχίσουν να το φοβούνται! Τώρα μάλιστα πιό πολύ. Γιατί η πείνα (των 2/3) τον αγριεύει τον Έλληνα και του θυμίζει αξίες που κόντεψε να ξεχάσει. Και το ήδη συμφωνηθέν μοίρασμα όσα και να γραφούν δεν θα το καταπιεί.Όχι αμαχητί τουλάχιστον!’’

9 Comments:

At Τετάρτη, Ιουνίου 21, 2006 8:00:00 μ.μ., Blogger Mirandolina said...

Το πιο ενδιαφέρον στη συνέντευξη της ΥΠΕΞ στη Φιγκαρό είναι πως δεν (ρηπηητ ΔΕΝ) κατονόμασε το Κυπριακό ως ένα από τα βασικά ελληνοτουρκικά προβλήματα.

(Ήταν ο Σημίτης ο πρώτος που το χε "ξεχασει" σε προγραμματικές δηλώσεις, για την ιστορία)

 
At Τετάρτη, Ιουνίου 21, 2006 8:13:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Θα διαφωνήσω ως προς αυτό που εννοεί ο παπούλιας. Η βαθύτερη αιτία της τουρκικής προκλητικότητας είναι:

1) Η δύναμη της χώρας που θα συνεχίσει να υπάρχει είτε μιλάμε για στρατοκρατία είτε για δημοκρατία. Η ιστορία έχει δείξει ότι όποιος κατέχει τη Μ. Ασία θα προσπαθήσει να καταλάβει και να ελέγξει το Αιγάιο (Πέρσες, Άραβες, Τούρκοι). Η μόνη ελπίδα να αποδυναμωθεί η τουρκιά είναι να επέρθει ισλαμικό καθεστώς και να ανατραπεί η εκσυγχρονιστική πορεία. Δύσκολο, καθώς η εκεί αστική τάξη έχει σε μεγάλο βαθμό ταυτίσει τα συμφέροντά της με το λαικό κράτος. Οι μόνοι ισλαμίζοντες πλουτοκράτες είναι οι κατα κύριο λόγο μεγαλοτσιφλικάδες της ενδοχώρας. Αυτοί όμως δεν έχουν τόση δύναμη όση η αστική πλουτοκρατία που χρωστά την εξέλιξή της στις εκσυγχρονσιτικές μεταρυθμίσεις του κεμαλικού καθεστώτος (βλ. πρόσφατη επίθεση του μογγολικού συλλόγου βιομηχάνων στον "κουμπάρο").

2) Η Κύπρος. Τό 1974 άρχισαν όλα. Η αποχώρηση από το Νάτο έδωσε στους Μογγόλους την αφορμή να αμφισβητούν το FIR (και με αρκετά δυνατά νομικά επιχειρήματα) ενώ τότε άρχισαν και οι διεκδικήσεις στο Αιγαίο. Αυτή η αυξημένη προκλητικότητα εξηγείται από:

(α) Τη διαπίστωση της νικήτριας τουρκίας ότι έχει υπολογίσιμη δύναμη πλέον και ότι μπορεί να την εξασκεί ατιμωρητί.

(β) Την επιθυμία του Χανάτου να εγείρει ζητήματα αποπροσανατολιστικά στις διμερείς σχέσεις για να άρει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας από την κατάφορα άδικη κατοχή της Κύπρου.

Ανέστης

 
At Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2006 2:35:00 μ.μ., Blogger Greg said...

Κι' ο Καραμανλής (ο γέρων)που δήλωσε ότι η Κύπρος είναι μακριά!...

Η αλυσίδα που δένει τη μεγαλόνησο φτιάχνεται κρίκο-κρίκο χρόνια τώρα και δυστυχώς την γυαλίζανε οι ίδιοι οι Κύπριοι μέχρι πρόσφατα...

Ήρθε όμως η ώρα ολονών. Είναι η στιγμή που θα πρέπει να πούμε το μεγάλο ναί ή το μεγάλο ΟΧΙ!

Μα θες πόλεμο;
Θα ξαναματαρωτήσουν, γιατί όσο σάλιο και να ξοδέψει κανείς η εκσυγχρονιστική λογική θα θριαμβεύσει δια της ερωτήσεως!

Όχι φυσικά!

Γι' αυτό και φοβάμαι τα αποτελέσματα της ειρηνοκαπηλίας.

 
At Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2006 12:34:00 π.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

@ mirandolina.
Α, γειά σου Αγαπητή μου. Να ένα ακόμη λιθαράκι, για το ''στίγμα της επόμενης μέρας της ...'' που γράφω και εγώ, για τη dora. Η Κύπρος, αφού δεν ...μας κάνει τα χατίρια στο στυλ ..''η Κύπρος αποφασίζει, εμείς συμπαραστεκόμαστε''(δηλαδή το ανάποδο), καιρός είναι να πάρει ένα μάθημα. Αυτό θέλει να επισημάνει η Θεοδώρα, προς πολλές κατευθύνσεις (δηλαδή προς μία, τας νέας Ινδίας), ότι μη μας βάζεται και εμάς στον ίδιο τουρβά με το Τάσσο, η Κύπρος δεν αποτελεί an issue στα ελληνοτουρκικά.Και έτσι σιγά-σιγά εκφυλίζεται το πράγμα και δεν αργεί να έλθει η στιγμή που θα πούμε (οι ταγοί μας, όχι εσύ και γώ), ..δεν ξέρουμε καμμιά Κύπρο, αυτή είναι ανεξάρτητη και εμείς ούτε που τους ξέρουμε του ''τρομοκράτες'',(έτσι λέγανε τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ, οι Άγγλοι, μέσα στους οποίους ήταν και ο Τάσσος), βαράτε τους.
Κα κάπου εκεί θα κλείσει και ο κύκλος της αλυσίδας, που κομεντάρει και ο GREG.
Όχι θα αφήσουν να σηκώσουν κεφάλι δυο-τρεις ''θερμοκέφαλοι''!!

 
At Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2006 1:04:00 π.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

@ anonymous

Αγαπητέ μου Ανέστη, όσα λες, είναι μια πολύ μικρή αλλά συνεκτικότατη ανάλυση του σημερινού γίγνεσθαι, στο εσωτερικό των κουμπάρων. Αυτά που είπε ο Κάρολος (που έχει και αυτός το μερτικό του για τη σημερινή μας κατάσταση με το τί γίνεται εδώ και εκεί), τόνισαν τη κορφή του παγόβουνου, που στα πιο κάτω του στρώματα,βρίσκονται όσα γράφεις. Η ιστορική επιβεβαίωση που επικαλείσαι στη 1η παράγραφο, με βρίσκει ΠΛΗΡΩΣ σύμφωνο.Σε ότι αφορά (πάλι στη 1η σου παράγραφο), για τη μόνη ελπίδα, να επικρατήσει ισλαμικό καθεστώς, συμπλέεις, με πολλούς μέσα στην ΕΕ, που βλέποντας, τώρα πλέον, τί σημαίνει ΚΕΜΑΛΙΣΜΟΣ (για μένα ένα φασισταριό και μισό), ψάχνουν να βρούν το ''αντίπαλο δέος'' και αυτό,νομίζουν ότι είναι το ισλαμικό καθεστώς. Εγώ πάω ένα βήμα παραπέρα, πιστεύοντας, ότι, επειδή προαπαιτείται να αλλάξει το σύνταγμα της Τουρκίας για να γίνει νόμιμη, η όποια ισλαμική κίνηση,(θυμάσαι πιστεύω, που είχαν τον Ερτογάν στη φυλακή, ενώ ήταν εκλεγμένος πρωθυπουργός),ΔΕΝ πρόκειται να δούμε τέτοια πράματα. Απλό παράδειγμα; 'Αρχισαν σιγά - σιγά όλοι τους (ΕΕ) να πετούν σπόντες για ''συνδεδεμένο'' μέλος και όχι μέλος της ΕΕ.
Σε ότι αφορά τα της 2ης παραγράφου, ναι από τότε άρχισαν όλα. Ναί φταίει ο Παπαδόπουλος (ο Δικτάτορας) που απέσυρε την Ελληνική Μεραρχία κ.λ.π. ΑΛΛΑ, γιατί ΟΛΟΙ αυτοί που από το 1974 μέχρι και σήμερα (τα παιδιά τους και σε λίγο και τα εγγόνια τους), με κυβερνούν,την είχαν κάνει με πλάγια πηδηματάκια και πέρναν από τη πίσω πόρτα, το πασαπόρτι, ελέω Σουηδών και λοιπών πρέσβεων, δε μείναν στη χώρα, να κάνουν ΕΔΩ αντίσταση, μόνο λέγαν (αν δεν σιγοντάραν), ''δε θα τι κάνει τη μαλακία ο Παπαδόπουλος'' τότε θα έρθει η σειρά μας. Αν είχαν ούμπαλα να μέναν εδώ και με τον τρόπο τους να του λέγαν κάνεις μαλακίες, όχι να τον σπρώχνουν να κάνει μαλακίες!
Το ζητούμενο για μένα δεν είναι τί κάνουν οι κουμπάροι για πάρτι τους. Στο κάτω -κάτω της γραφής ΚΑΛΑ κάνουν και μπράβο τους. Το ζητούμενο είναι τί κάνουμε εμείς για την Ελλάδα. και όπως καταλαβαίνω συμφωνεις, ότι δεν κάνουμε τίποτε. Απλά διαχειριζόμαστε σχέδια που έχουν επεξεργασθεί άλλοι.. για το καλό της ...πατρίδας μας (διάβαζε συμφέρον τους).

 
At Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2006 1:07:00 π.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

@ GREG
Για να πεις όχι, έστω και μικρό πρέπει να έχεις ΔΥΝΑΜΗ και ΕΙΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΒΑΡΟΣ.
Βρές μου έναν/μια να σου πω μπράβο (που τον βρήκες), αγαπτέ GREG.

 
At Πέμπτη, Ιουλίου 06, 2006 1:37:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πήγασε,

1) Δεν επιθυμώ την επικράτηση του Ισλαμοφασισμού στο Χανάτο γιατί πιστεύω ότι αυτό θα το κάνει λιγότερο επιθετικό, αλλά γιατί ξέρω ότι θα το κάνει λιγότερο αποτελεσματικό στην επιθετικότητά του.

Απορρίπτω μετά βδλυγμίας τη θεωρία της λεγόμενης "δημοκρατικής ειρήνης" (ήγουν τα δημοκρατικά κράτη δεν κάνουν πόλεμο μεταξύ τους) που λιβανίζονται οι διάφοροι προποδευτικάριοι.

Τις θεωρίες που είχα μπρεδεμένες στο μυαλό μου τις βρήκα αποκρεισταλωμένες σε ένα σύγγραμα του Παναγιώτη Κονδύλη που παρουσίασε ο Ερμής στο Phylax (http://phylaxblog.com/?p=56) και το οποίο συνιστώ σε όλους (η πραγματεία του Κονδύλη καθηγητή φιλοσοφίας στη Γερμανία http://www.geocities.com/xoiros6/Geopolitic_and_Stragecic_Parameters_of_a_Greek_Turkish_War.doc).

Επι τροχαδην, η Ορδή θα ξαναεισβάλει και δεν έχωμε να περιμένουμε κανένα οίκτο από τους βαρβάρους της Ανατολής και καμία βοήθεια από τους βαρβάρους της Δύσης. Η μόνη μας ελπίδα είναι να αποδυναμωθεί η τουρανική οικονομία (κατα πολύ ανώτερη σήμερα της δικής μας) και αυτό θα γίνει μόνο αν αρνηθούν τη εκσυγχρονιστική (για μουσουλμανικό κράτος) τροχιά στην οποία τους έβαλε ο κεμαλισμός.

2) Οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ που ανέφερες δεν μοιράζονται τις αγωνίες μας για την τύχη του Ελληνισμού αλλά νοιάζονται μόνο για τις δυναστείες τους. Δεν μπορούμε να προσμένουμε από αυτούς και να βασιζόμαστε πάνω τους. Δεν τους επιρρεάζουμε με την ψήφο μας γιατί έχουμε έλλειμα δημοκρατιας (οι πολιτικές δυναστείες και τα διαπλεκόμενα αυτό δείχνουν) .Άρα δεν τους ελέγχουμε.

Οι θρησκευτικοί μας ταγοί ομοίως νοιάζονται μόνον για τη διατήρηση της θρησκείας τους και όχι του Ελληνισμού. Ο εθνικισμός της ελλαδικής εκκλησίας είναι όψιμος ενώ δεν έχει αντίκρυσμα όύτε στο Φανάρι ούτε στη ορθόδοξη ή χριστινική γενικά παράδοση πριν την ίδρυση του κράτους μας.

Η μόνη λύση είναι η ενδυνάμωση της δημοκρατίας και η καλλιέργεια της Ελληνικής παιδείας στον ελληνικό λαό. Χρειαζόμαστε διανοούμενους που θα γίνουν η πνευματική εμπροσθοφυλακή μιας νέας Ελληνικής Αναγέννησης. Χιλιάδες Κοραήδες και Καίρηδες. Ο Ελληνισμός χρειάζεται να ξυπνήσει από την καταναλωτική και ηδονιστική νάρκη του και να επαναλάβει την απ'ανέκαθεν ιστορική του αποστολή. Οι Ελληνες πρέπει να γίνουν πάλι ένας λαός φιλοσόφων, επιστημών, καλλιτεχνών και ηρώων. Αλλιώς θα χαθούν, αυτή τη φορά για πάντα.

Ανέστης

 
At Πέμπτη, Ιουλίου 06, 2006 1:39:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το πλήρες url της πραγματείας του Κονδύλη.

http://www.geocities.com/xoiros6/
Geopolitic_and_Stragecic_Parameters
_of_a_Greek_Turkish_War.doc

Ανέστης

 
At Πέμπτη, Ιουλίου 06, 2006 9:46:00 π.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

@anonymous
Ανέστη
Συμφωνώ σε πολλά απόόσα γράφεις, για να μη πώ σε όλα. Για το θέμα της Ελλαδικής εκκλησίας, μεγάλο το θέμα και πού μελάνι θα πρέπει να χυθεί, αλλά τούτο είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι για το οποίο πολλά ποστ θα πρέπει να γραφούν.
Ευχαριστώ για το λινκ

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home