Παρασκευή 16 Ιουνίου 2006

ΤΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΤΟΥΡΚΑΚΙΑ…….


Στις 13 Μαϊου 2006, στις Σάπες, το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής για να τιμήσει την ‘’24η Απριλίου’’ που στη Κεμαλική Τουρκία (την σημερινή δηλαδή), είναι εθνική τους γιορτή με το όνομα ‘’ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΗΓΕΜΟΝΙΑΣ’’, διοργάνωσε αντίστοιχη εκδήλωση. Υπόψη ότι στη Τουρκία, η μέρα αυτή γιορτάζεται με εθνικιστικά ποιήματα και ύμνους προς το Κεμάλ Ατατούρκ.

Ωραία! Τι το ενδιαφέρον θα μου πείτε;
Μάλιστα. Έχουμε και λέμε…

Οργανωτής της εκδήλωσης ήταν ο ‘’Σύλογος Τούρκων Δασκάλων’’, διαλυμένος τελεσίδικα, με απόφαση των Ελληνικών Δικαστηρίων.

Στη διοργάνωση της εκδήλωσης (όπως τόνισε, στη προσφώνησή του, ο – παράνομος - Πρόεδρος των ‘’Τούρκων δασκάλων’’, Σαδίκ Σαλίχ), βοήθησαν η Τουρκική Ένωση Ξάνθης και η Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής ( επίσης διαλυμένα από τον Άρειο Πάγο και συνεπώς παράνομα).

Παρόντες, στην εκδήλωση ήταν ο Τούρκος Πρόξενος Ουμίτ Γιαρντίμ, ο νομάρχης Ροδόπης Άρης Γιαννακίδης, ο Αντινομάρχης Π. Γρηγορόπουλος, (νομίζω υποστηριχθέντες από την Ν.Δ), ο υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής του Συνασπισμού Δ. Δαμιανός και ο δήμαρχος Σαπών Γ. Πιλιλίτσης (όλοι προερχόμενοι από το χώρο του ΠαΣοΚ).

Στην εκδήλωση τραγούδησαν και χόρεψαν σύλλογοι της μειονότητας, με τραγούδια και ποιήματα όπως, «Τουρκία μου», «Τα βουνά της πατρίδας μου της Τουρκίας», «Άς κυματίσουν οι σημαίες» και εξύμνησαν τον γενάρχη της σύγχρονης Τουρκίας, τον ΚΕΜΑΛ.

Η ομιλούμενη γλώσσα, η τουρκική και χρέη για τους μη τουρκομαθείς, εκτελούσε ο διερμηνέας του Τούρκικου Προξενείου.

Ένα παράδειγμα είναι οι παρακάτω στίχοι πού απαγγέλθηκαν στή γιορτή:

Ας κυματίσουν οι σημαίες

Αγαπημένη γλυκειά μου σημαία
Τήν όμορφη καρδιά μου αν σου δώσω τήν παίρνεις;
Θά είσαι γιά πάντα μαζί μου;
Δέν ξεχάσαμε τόν λαό μας
Εσύ έκανες νά χαμογελάσει η ματιά μας
Κάθε μέρα σέ λαχταράμε, έρχεσαι νά γεμίσεις τίς ψυχές μας;...
Η 24η Απριλίου ήρθε,
Ας κυματίσουν οι σημαίες (...)
Νά πιαστούμε χέρι χέρι
νά μαζευτούμε σέ ένα μέρος
νά μνημονεύσουμε τόν Ατατούρκ μας
ξανά καί ξανά
Ποιός δέν ξέρει πόσο σημαντικός είσαι
γιά μας πανέμορφε Άτα μας
(...) Μήν μέ βλέπεις μικρό παιδί
είμαι ένας γενναίος στρατιώτης
τά ευλογημένα Τουρκάκια
ας έχουν πολλές γιορτές

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΟΡΙΕΣ

Η παρουσία του Νομάρχη, νομιμοποίησε τη γιορτή και επιδοκίμασε τον τουρκικό της χαρακτήρα, που επιδιώκουν να περάσουν οι διοργανωτές της ;

Η παρουσία του Νομάρχη, νομιμοποίησε τα ΠΑΡΑΝΟΜΑ εκ του ελληνικού συντάγματος ‘’Τουρκικά’’ σωματεία και συλλόγους;

Η γιορτή αφορούσε σε εθνική γιορτή της Τουρκίας. Είχε καμμία σχέση και συνάφεια με του ΄Ελληνες της περιοψής στο θρήσκευμα μουσουλμάνους;

Η νομιμοποιημένη (με την παρουσία του Νομάρχη), εκδήλωση, ενώπιον του Τούρκου Προξένου, κινείται ή όχι στη κατεύθυνση του εκτουρκισμού (του φρονήματος και του πολιτισμού) των μουσουλμάνων ελλήνων της Δυτικής Θράκης;

Για ποιες σημαίες, άραγε, μιλούσαν τα ποιήματα, τις Ελληνικές ή τις Τούρκικες;

Είναι νόμιμο να γιορτάζεται, με τέτοια εκπροσώπηση, μια εθνική γιορτή, άλλου κράτους;

Τελούσε, η όλη εκδήλωση και το ύψος εκπροσώπισης της ελληνικής πολιτείας, τουλάχιστον υπό την έγκριση του Κέντρου;

Αν ναι, έτσι αντιλαμβανόμαστε τη προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων στη περιοχή;

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.

Αν όσα συμβαίνουν, εκεί ψηλά, στη Δυτική Θράκη, δεν αγγίζουν το κράτος του λεκανοπεδίου, ας μην τρέχουμε αργότερα, όταν οι κουμπάροι θα μιλήσουν ΦΩΝΑΧΤΑ, για τουρκική μειονότητα….

Αν η μη αντίδραση του …λεκανοπεδίου, οφείλεται στη πολιτική μαλακώματος και διατήρησης διαύλων με την Τουρκία, που πάση θυσία υποστηρίζει, καλά θα κάνει να αλλάξει τροχιά, γιατί…

Δεν έχουμε αντιληφθεί (νομίζω ότι ποτέ δε θα το αντιληφθούμε), ότι εδώ και πολύ-πολύ καιρό, αργά και μεθοδικά, η Τουρκία, έχει αρχίσει να μετατρέπει σε ΕΘΝΙΚΗ τη ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ μειονότητα της Δυτικής Θράκης.

ΥΓ
Πολλά μέρη από το κείμενο είναι ‘’δανεισμένα’’ από τον ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗ

6 Comments:

At Παρασκευή, Ιουνίου 16, 2006 2:17:00 μ.μ., Blogger Unknown said...

Δυστυχώς δεν αγγίζουν κανέναν σχεδόν γιατί από φόβο μήπως κατηγορηθούμε ως εθνικιστές ξεχάσαμε και την υποστήριξη της εθνικής μας οντότητας.

Βλέπεις ο καναπές είναι πιο ξεκούραστος από τις διαμαρτυρίες και την υποστήριξη...

Δεν φταίει πάντως το λεκανοπέδιο

 
At Παρασκευή, Ιουνίου 16, 2006 2:48:00 μ.μ., Blogger Greg said...

Έλέγε προχθές (έδειχνε και εικόνες) ο Σαρρής στο High TV, ότι κατασκευάζεται μια σειρά τζαμιών σε περίοπτες θέσεις παρά την Εγνατία οδό, από τον Εχίνο (Ξάνθη) μέχρι την Αλεξανδρούπολη και με μόλις 5 μουσουλμουνικές οικογένειες στις γύρω περιοχές της ανοικοδόμησης (μακριά από τις πυκνοκατοικοιμένες μουσουλμανικές περιοχές...). Αυτό συμβαίνει κατά παράβαση των συνθηκών που επιτρέπουν μόνο τις επισκευές!

Έθετε λοιπόν το ερώτημα γιατί αυτές οι κατασκευές εκεί, ποιές λατρευτικές ανάγκες ικανοποιούν και ποιός έδωσε την άδεια! Σημειωτέον ότι για κάτι τέτοιο απαιτείται συνυπογραφή,
1. Νομαρχίας
2. Πολεοδομίας (Υπ. Δημ. έργων)
3. Ναοδομίας (εκκλησία)

Να πούμε και ΥΠΕΞ μια και το θέμα είναι "ευαίσθητο";

Δεν είναι λοιπόν θέμα καναπέ! Είναι οργανωμένο σχέδιο της δράκας των 2000 ανθρώπων που κάνουν εκτός από αλλαξοδουλειές και αλλαξοκωλιές (κυριολεκτικά...) και που φυσικά δεν έχει κανένα σύστημα αξιών ή προτεραιοτήτων, πλην του άμεσου κι' απλοϊκού "να τ' αρπάξω"! Είναι όμως τέλειοι στον κατευνασμό στην στρεψοδικία και την απόκρυψη!

 
At Σάββατο, Ιουνίου 17, 2006 1:06:00 π.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

@ darthiir the abban

''Βλέπεις ο καναπές είναι πιο ξεκούραστος από τις διαμαρτυρίες και την υποστήριξη...''

Συμφωνώ,μερικώς, επειδή νομίζω ότι
έχουμε χάσει (ως σκεπτόμενοι άνθρωποι)όλα μας τα αμυντικά κύταρα, απλοί θεατές των ''ταγών'' μας που χωρίς πρόγραμμα και μέτρο, αφήνουν τα ''τραίνα να περνούν από μπροστά'' τους/μας.ΟΛΑ παίζονται (τουλάχιστον κατά την άποψή μου)για τον ''σταυρό'' του ψηφοφόρου και την τσέπη ''κάποιων''. Αλλά οι ''σταυροί'' είμαστε εσύ και γώ και όλοι μας....
Σε ότι αφορά όμως στο
''Δεν φταίει πάντως το λεκανοπέδιο '', θα μου επιτρέψεις να διατηρήσω, τη θέση μου,με την επεξήγηση ότι αν ΜΑΣ ενδιέφερε να δούμε τι γίνεται και τι σκέπτονται οι εκτός λεκανοπεδίου, συνέλληνες, θα διαπιστώναμε (τουλάχιστον αυτό μυρίζουν τα περιφερειακά έντυπα)ότι υπάρχει μεγάλη αγωνία και αναστάτωση.Πάλι όμως οι ''ταγοί'' οι τοπικοί αυτή τη φορά, είναι που εκθέτουν τα πάντα, επισημοποιώντας γιορτές και συμπεριφορές που απαξιώνουν την εθνική μας οντότητα. Υπάρχει τρόπος να καταλάβουν οι ΜΜΕάρχες, ότι μας ενδιαφερουν και άλλα θέματα στις ειδήσεις εκτός από ..... (να μη πω τίποτε και κάνω το κομεντ ακατάλληλο, όπως έγραψες και συ κάποτε).

 
At Σάββατο, Ιουνίου 17, 2006 1:15:00 π.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

@ GREG

Συμφωνώ πλήρως.
Ποιανού όμως ιδρώνει το αυτί;

 
At Τετάρτη, Ιουνίου 21, 2006 1:59:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δεν εξηγείς πώς δημιοπυργήθηκε η τουρκική εθνική συνείδηση στου μουσουλμάνους τηε θράκης. Αυτό έγινε μέσα σε δεκαετίες που η ελλάδα αρνιόταν να διαχωρήσει τους μουσουλμάνους μεταξύ τους, αντιμετώπιζε τους πομάκους, γύφτους κα μουσουλμάνους σαν τούρκους και ταυτόχρονα έδινε ποιό πολλά δικαιώματα στους τούρκους παρά στις άλλες μειονότητες (σχολείς, ιμάμηδες κτλ).

ΕΠΟΜΕΝΟ ήταν να ταυτιστούν και οι άλλοι με τους τούρκους και να το εκμεταλευτεί αυτό η ορδή απέναντι. Δεν έγινε από μόνο του, το κάναμε εμείς.

To μεγάλο στοίχημα τώρα είναι να κλείσουμε τα σύνορα και να αφομοιώσουμε τους αλβανούς.

 
At Τετάρτη, Ιουνίου 21, 2006 5:26:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

@ anonymous

''Δεν έγινε από μόνο του, το κάναμε εμείς''.

Συμφωνώ, ΠΛΗΡΩΣ, ΟΡΙΖΟΝΤΙΩΣ & ΚΑΘΕΤΩΣ!!
Μα αυτό λέω, όταν υπαινίσσομαι, τι θέλει ο Νομάρχης σε μια τέτοια εκδήλωση.
Αν βέβαια έχεις την υπομονή να διαβάσεις όλα μου τα ταγκς, για ΘΡΑΚΗ και ΤΟΥΡΚΙΑ, θα διαιστώσεις ότι ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ.
Σε ότι αφορά στο ''To μεγάλο στοίχημα τώρα είναι να κλείσουμε τα σύνορα και να αφομοιώσουμε τους αλβανούς.'', δεν ξέρω αν θα πρέπει εκεί να στρέφεται η προσπάθειά μας(;).
Μια εκ του προχείρου σκέψη κάνω τώρα δα.
Γιατί για ΟΛΟΥΣ τους οικονομικούς μετανάστες, δεν εφαρμόζουμε (ποτέ δεν είναι αργά), αυτό που κάναν σε μας και τους τούρκους μετανάστες, οι Γερμανοί, το 1960.
Γιατί εσύ και γώ να είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε ταυτότητα, άρα να αποδεικνύουμε ποιοί είμαστε και οι οικονομικοί μετανάστες να είναι τόσο ...χύμα;
Καλοσώρισες στο κονάκι μου.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home