Παρασκευή 19 Μαΐου 2006

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ....ΜΑΣ

απ'τους.......κουμπάρους μας !!

Η ελληνική κυβέρνηση, μετά από πολλές πιέσεις, κύριως από τα Ποντιακά Σωματεία, καθιέρωσε τη 19η ΜΑΪΟΥ, ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, με το Νόμο 2193/1994 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ/Α 32/11-3-1994.

Μόλις στις 8 Μαϊου 2006, έγιναν τα αποκαλυπτήρια ενός μνημείου, στη Πλατεία Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που έγινε σημείο τριβών μεταξύ των δύο χωρών.

Στις 14 Μαϊου 2006, σε εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του ποντιακού ελληνισμού και του πολιτισμού που σβήστηκε βίαια από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, εγκρίθηκε ψήφισμα με το οποίο καλείται η ελληνική κυβέρνηση να φέρει το θέμα της αναγνώρισης της Ποντιακής Γενοκτονίας για συζήτηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να απαιτήσει ως προϋπόθεση για ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. την αναγνώριση της Γενοκτονίας από τη γειτονική χώρα, τη δήλωση "συγγνώμης" και τη συμβολή της στη διατήρηση των ελληνικών μνημείων στην Τουρκία. Καλείται, επίσης, η διεθνής κοινότητα να αναγνωρίσει την 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Εκεί διαβάσθηκαν και μηνύματα της πολιτεικής και πολιτικής ηγεσίας.

Πρόεδρος της Ελληνικής δημοκρατίας

«Οι Έλληνες του Πόντου, παρ΄όλες τις αντιξοότητες επούλωσαν τις πληγές τους, ζώντας στη γη της μητέρας πατρίδας, συμβάλλοντας στην κοσμογονία που συντελέστηκε στον τόπο μας, κρατώντας τις ρίζες και διατηρώντας τη μνήμη των χαμένων πατρίδων».

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ: Η αναγνώριση της Γενοκτονίας ?

Πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής

«Σεβόμενη στην πράξη τα διδάγματα της ιστορίας, η Ελλάδα είναι σήμερα δύναμη ειρήνης, δημοκρατίας και ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή. Ως το μόνο κράτος-μέλος της Ε.Ε. στη ΝΑ Ευρώπη, στηρίζουμε ενεργά την προσπάθεια όλων των γειτόνων μας να ενταχθούν στην ευρωπαϊκή οικογένεια, εφόσον βέβαια ανταποκριθούν πλήρως σε όλες τις υποχρεώσεις που συνεπάγεται η επιλογή του δρόμου αυτού. Με την πεποίθηση ότι η ειλικρίνεια και ο αλληλοσεβασμός ανάμεσα στους λαούς της περιοχής είναι απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε η ταραγμένη γειτονιά μας να μην ξαναζήσει ποτέ ξανά στο μέλλον τη φρίκη του πολέμου, των διωγμών και της προσφυγιάς, αποδεικνύουμε στην πράξη το σεβασμό μας απέναντι στη θυσία του ποντιακού ελληνισμού".

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ: Η αναγνώριση της Γενοκτονίας ?

(Η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ γράφει ότι «Ξέχασε» τη Γενοκτονία των Ποντίων ο Kαραμανλής).

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

‘’ Η ιστορία του ποντιακού ελληνισμού είναι γνωστή, όπως και η προσφορά του στην ανάπτυξη της σύγχρονης Ελλάδας, και πως η διεθνής κοινότητα οφείλει να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ποντίων’’.

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ: Πώς θα γίνει αναγνώριση της Γενοκτονίας από τη διεθνή κοινότητα ?

Η ΥΠΕΞ κα Ντόρα Μπακογιάννη

«Η ελληνική πολιτεία αναγνωρίζει την ανάγκη για διατήρηση της ιστορικής μνήμης του Ελληνισμού, αλλά και την ανάδειξη και αποδοχή του γεγονότος της τραγικής Γενοκτονίας των Ποντίων από τη διεθνή κοινότητα. Συμμετέχει ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων αλλά και προσπαθεί, με κάθε μέσο και τρόπο, να επιβάλλει την αναγνώρισή της από τη διεθνή κοινή γνώμη».

(μου φαίνεται να πλασαρίζεται καλύτερα από τον ΚΚ !!), αλλά
ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ: Πώς θα γίνει αναγνώριση της Γενοκτονίας από τη διεθνή κοινότητα ?

Διαβάζω επίσης

Για τη πρωτοβουλία του Γ.Καρατζαφέρη για την αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας από το Ευρωκοινοβούλιο.

(Είδες ο ‘’χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη’’;)

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Ναμίκ Ταν, υποστήριξε ότι

Η κίνηση αυτή «δεν συνάδει με το πνεύμα συνεργασίας και διαλόγου το οποίο προσπαθούμε να προωθήσουμε ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα» και σημείωσε πως «η Τουρκία λυπάται ιδιαίτερα γιατί στα εγκαίνια του μνημείου συμμετείχαν μέλη της ελληνικής κυβέρνησης, βουλευτές και στρατιωτικοί».

Και παρακάτω:

Στο μεταξύ την αναβολή επ' αόριστον της υπογραφής του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης Θεσσαλονίκης και Σμύρνης ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος της Σμύρνης Αζίζ Κοτζάογλου. Η ανέγερση μνημείου «γενοκτονίας των Ποντίων», στη Θεσσαλονίκη οδήγησε στην απόφαση της αναβολής δήλωσε ο κ. Κοτζάογλου στο πρακτορείο Ανατολή

Και λέω, μέρα που είναι σήμερα !!
δεν τα φήνουμε βρε παιδιά αυτά τα ήξεις – αφήξεις ού εν πολέμω θνήσκεις!!
σταράρα και νέτα – σκέτα, ξεκινήστε ενέργειες να αναγνωρισθεί η γενοκτονία.
συνέχεια στη φοβία μη μας πουν οι ‘’στρατηγικοί μας εταίροι’’ καμμιά λέξη;
συνέχεια εμείς θα κάνουμε το ‘’πιστό και φιλότιμο’’ εταίρο;
συνέχεια εμείς θα είμαστε οι ‘’χαμένοι’’;
ΕΛΕΟΣ !!

2 Comments:

At Παρασκευή, Μαΐου 19, 2006 8:31:00 π.μ., Blogger Greg said...

Ποιά γενοκτονία;

Εδώ σε λιγότερο από 100 μέρες θα κάνουν "κοινό" συνέδριο εκπαίδευσης, για να βγεί από τα σχολικά βιβλία της ιστορίας, οποιαδήποτε αναφορά έχει απομείνει για τις Τουρκικές θηριωδίες ανά τους αιώνες...

 
At Παρασκευή, Μαΐου 19, 2006 5:42:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

Ε είδες GREG!!
Πάνω που πάω να δω τα δρώμενα κάπως ποιο ''πολιτισμένα΄΄ έρχονται τα δικά σου σχόλια και με αποσυντονίζουν, από αυτή μου τη προσπάθεια!!
Αλλά όπως είπες και σύ πριν απο 3-4 μέρες σε ένα σχόλιό σου, 2 που γράφουμε κι'άλλοι 2 που μας (?) διαβάζουν, θα σφίξουν κάποτε και οι πρωκτοί!!

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home