Τετάρτη 31 Μαΐου 2006

ΨΕΚΑΣΤΕ..ΣΚΟΥΠΙΣΤΕ.. (σπουπίσατε καλά ωρέ!!)..ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!!




Νάμαστε και πάλι!!

(Μετά από τόσα επεισόδια που έχασα, και πάλι στο μπλογκάκι μου).

Πρώτα απ’ όλα οφείλω να προσθέσω τη ταπεινότητά μου στην ομάδα :

‘’γέροι, γκόμενες, Έλληνες του εξωτερικού, Κύπριοι πολίτες, φοιτητές ή πιτσιρίκια’’

Στη συνέχεια να προσθέσω (και γω με τη σειρά μου), στο τόσο συγκινητικό μνημόσυνο της ΜΙΡΑΝΤΟΛΙΝΑΣ ,τις δικιές μου ευχές στην οικογένεια του ήρωα, ΗΛΙΑΚΗ

αν και όπως, με τρεις κουβέντες, περιγράφει ο GREG ,

υπάρχει τέτοια δύναμη στη ΓΥΝΑΙΚΑ – ΧΗΡΑ – ΜΑΝΑ !!

……..που εμείς και ‘’τα ασπόνδυλα μαλάκια της συνομοταξίας hamerpus hamerpus’’, φαινόμαστε ΜΙΚΡΟΙ μπροστά στην ΑΝΤΡΙΩΣΥΝΗ ΤΗΣ!!

Τα πράγματα ήταν ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ.

Η κατάρριψη ενός ελληνικού πολεμικού αεροσκάφους, έγινε από ένα άλλο πολεμικό αεροσκάφος, Τουρκικής εθνικότητας.

Η διαδικασία της αναγνώρισης, αγνώστων ιχνών (δηλαδή, ιπταμένων αντικειμένων που εισέρχονται στο ελληνικό FIR, χωρίς να καλέσουν στη διεθνώς κοινοποιημένη και γνωστή σε όλους του αεροναυτιλομένους, συχνότητα του Κέντρου Ελέγχου Περιοχής Αθηνών, αλλά και χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσεως), που αποκάλυψε το ελληνικό ΣΑΕ (Σύστημα Αεροπορικού Ελέγχου), ΕΠΡΕΠΕ να γίνει, γιατί έτσι το επιβάλλουν οι ανά τον κόσμο και νομικά κατοχυρωμένες διαδικασίες, ΚΑΤ’ΑΡΧΑΣ για την ασφάλεια των πτήσεων και μόνον. (δεν αναφέρομαι σε παραβιάσεις κ.λ.π).

(εξ άλλου, το ίδιο συνέβει πέρισυ στις 14 Αυγούστου, όταν το HELIOS, ενώ είχε καταθέσει σχέδιο πτήσεως - άρα δεν ήταν άγνωστο ίχνος – δεν μίλαγε με κανένα κέντρο ελέγχου και από κεί ξεκίνησε η ανάγκη να σηκωθούν 2 F-16, να αναγνωρίσουν τι ήταν και γιατί δεν μιλούσαν…. και τους είδαμε όλους σέκους).

Φθάσαν λοιπόν τα δικά μας F-16, είδαν 3 τούρκικα, έγινε τι έγινε, εκεί πάνω (τα ξέρει και τα έχει πει ο δεύτερος δικός μας χειριστής, ο Νο 2 που λένε ολοι οι ‘’αεροπόροι’’ του γιαλιού ) και έπεσαν 2 F-16, ένα ελληνικό και ένα τούρκικο.

Στις περιπτώσεις αυτές, πάλι σύμφωνα με τα διεθνή κείμενα (ICAO και έτσι), όφειλε, η χώρα μας, που έχει αναλάβει την έρευνα και διάσωση (δηλαδή εμείς), να ξεκινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες ανεύρεσης των δύο χειριστών, να εφαρμόσει δηλαδή το σχέδιο έρευνας και διάσωσης από αεροπορικό ατύχημα.

Και άρχισε να εφαρμόζεται, μέχρι που το δικό μας ελικόπτερο, από τη Ρόδο, βρήκε ένα χειριστή που ήταν ο Τούρκος.

Εδώ ολοκληρώθηκε το …ΨΕΚΑΣΤΕ..ΣΚΟΥΠΙΣΤΕ.. (σκουπίσατε καλά ωρέ!!).

Στη συνέχεια με αλλεπάλληλες τηλεφωνικές εντολές, δόθηκε το ‘’νέο στίγμα’’ της συν-διαχείρισης στο Αιγαίο.

Εφαρμόσθηκαν για πρώτη φορά, στη πράξη, οι αποφάσεις της Μαδρίτης του 1998 (αναγνωρίσαμε ότι η Τουρκία έχει ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο) και της τροποποιήσης του ANEX -12 του ICAO, τον Οκτώβριο του 2004 (αναγνωρίσαμε ότι για την ΄Ερευνα και Διάσωση στο Αιγαίο δεν θα έχουμε εμείς την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα).

Εδώ αρχίζει η …φάση του ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ !!

Ζήτησε ο Τούρκος Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων (σημείωση Διοικεί τις Ε.Δ), από τον Έλληνα Αρχηγό του ΓΕΕΘΑ (σημείωση ΔΕΝ διοικεί, αλλά συντονίζει τα Γενικά Επιτελεία του Στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας), την εφαρμογή των συμφωνιών που ήδη είχαμε υπογράψει.

Τι το παράξενο βρε παιδιά!!

Βρέθηκε και η καραμέλα του στυλ :

‘’ε και τι θέλατε να τον κάνουμε τον Τούρκο χειριστή, να τον μαζέψουμε με το ζόρι; Αφού δεν ήθελε να αναίβει σε ελληνικό SUPER PUMA!!’’

Αφήσαμε και το τουρκικό SUPER PUMA (COUGAR τα λένε οι κουμπάροι), να πάει να τον πάρει από το GAS CENTURY... και όλα μια χαρά….!!

Είμαστε και πολύ ευχαριστημένοι που ‘’γλυτώσαμε τον πόλεμο’’!!

Ναι αλλά τι θα απαντήσει ο Βουλγαράκης, στην αγανάκτηση του ερωτήματος (σεμνού στη διατύπωση, λόγω Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα, αλλά ΑΜΕΙΛΙΚΤΟΥ και αναπάντητου, από όλους τους κλώνους του ντακάπο)

……… και τόσες θυσίες, πιάνουν τόπο κύριε Υπουργέ;

(Καμίνι λάβρο, να μας κάψει, στο ΑΤΑ (Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας), καταμεσίς του θεσσαλικού κάμπου).

Πρέπει για το πόπολο, να ‘’τσαμπουκαλεφτούμε’’ λίγο. Ρε θα μας φάνε τούτοι (οι αγανακτησμένοι, πολίτες, κοινή γνώμη κ.λ.π).

Ρίξε ρε μικρέ και μια μερίδα από αύξηση του πτητικού, με ολίγη λύπη από τον χαμό του … πως τον είπαμε; Α! του σμηναγού!!

Βγάλε και τα πρωτοκλασσάτα του γιαλιού, να πουν κάτι σε αγανάκτηση και σε επίθεση του στυλ ‘’όλοι το ίδιο είσαστε’’,

Α, μικρέ, μη ξεχάσω, βάλε και λίγο βατραχάκι, ωραία τα περιπλέκει, περιπλόκως και γενικώς, και…

ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ !!


ΥΓ 1
Ο τίτλος δανεισμένος από παλιά διαφήμιση της τουβούλας, για υγρό που …΄΄τα κάνει αόρατα΄΄

ΥΓ 2
Κάθε ομοιότητα με όσα έγιναν πρόσφατα, ΔΕΝ είναι τυχαία.

ΥΓ 3
Ο πίνακας του FERNANDO BOTERO, μπήκε από αντίδραση, στους σκοτεινούς παράγοντες των διαφόρων ''εθνικοκάπηλων'' που με κράτησαν ''φυλακισμένο'' και δεν αξιώθηκα ακόμα να πάω να δω την έκθεση που εγκαινιάσθηκε μια μέρα πριν το ''στατιστικά αναμενόμενο να συμβεί περιστατικό''. Ουφ!! Την τελείωσα τη ρημάδα τη πρόταση.

4 Comments:

At Τετάρτη, Μαΐου 31, 2006 10:10:00 π.μ., Blogger Greg said...

Καλώς τον!

Τη βδομάδα που "έχασες" κέρδος την είχες! Έχω μείνει με την αίσθηση ότι καλύτερα να "πολεμάς" με τον Τούρκο παρά με την 5η φάλαγγα. Αυτόν τουλάχιστον τον διακρίνεις και δεν είναι στρεψοδίκης. Είναι σαφής...

Η ανάλυσή σου έβαλε ένα ακόμα σημαντικό λιθαράκι στην αποκρυπτογράφηση της αλήθειας που απ' ότι φαίνεται δεν είναι τόσο καθαρή για τον "φλομωμένο" Έλληνα. Άν και προφητικά είχες αφήσει πίσω τα "ΑΝ" σου...

Ευχαριστώ!

 
At Τετάρτη, Μαΐου 31, 2006 10:49:00 μ.μ., Blogger Mirandolina said...

Σε ευχαριστω πολύ, Πήγασε.

 
At Πέμπτη, Ιουνίου 01, 2006 6:32:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Para poly endiaferon istoselida.

Bravo Pigassos

Apo tin Afstralia

 
At Παρασκευή, Ιουνίου 09, 2006 4:13:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

Σας ευχαριστώ όλους για τα κολακευτικά σας λόγια.
Δεν κάνω τίποτε παραπάνω από το να σκέπτομαι ''γραπτά'' χωρίς κομματικοποιημένη φαιά ουσία, για την οποία έχω την εγωϊστική άποψη ότι ακόμα ελέχγω.
Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home