Παρασκευή 17 Μαρτίου 2006

‘’ΟΤΑΝ ΣΥΓΧΕΕΤΑΙ Ο ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ’’. (1)



Ας είναι καλά ο καλός μας Ανδρέας Πετρουλάκης με το ευρηματικό σκίτσο του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 16-3-2006. Περιέγραψε την εικόνα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, σε δύο γραμμές.

Δηλάδή:

Είναι γεγονός, όπως γράφει και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στο κύριο άρθρο της ότι ‘’οι πιέσεις των κυβερνήσεων μεγάλων ξένων χωρών είναι εντονότατες στον χώρο αυτόν (των αμυντικών προμηθειών)’’.
Είναι επίσης γεγονός ότι το ΚΥΣΕΑ, με την ίδια σχεδόν σύνθεσή του (πλη των Υπουργών Εξωτερικής Πολιτικής και Εθνικής Αμύνης, είχε αποφασίσει προ μηνών, την προμήθεια 30 αεροσκαφών F-16 και είχε διατυπώσει την πρόθεσή του να προμηθευθεί και άλλα 10 από αυτά.
Χθές (15-3-2006), ξαφνικά το ΚΥΣΕΑ, με Ντόρα και Βαγγέλη, αποφασίζει να μην αγοράσει τα 10 επιπλέον.
Και αρχίζει το γαϊτανάκι των ‘’οδομαχιών’’ μεταξύ των οργανωμένων ΄΄εθνοπατέρων΄΄, Aερομαχίες για τη νέα αγορά του αιώνα και Μυρίζει Ευρώπη η άρνηση για τα F-16, να λέει η αντιπολίτευση. Tο KYΣEA είπε όχι στα δέκα επιπλέον F-16 να λέει η συμπολίτευση και να προσπαθεί να εξηγήσει, σε μας τους Μαμελούκους, πού οφείλεται η ανατροπή των δεδομένων, που οδήγησαν μέσα σε 7 μόλις μήνες την αλλαγή της απόφασης του ΚΥΣΕΑ.

Είμαστε σοβαροί;
Δε νομίζω.
΄Οταν έπεσε το CHINOOK, στις 11-9-2004, ο προκάτοχος του Βαγγέλη, ο ‘’Σμήναρχος’’ Σπήλιος, έβγαινε στη τουβούλα και χτυπιόταν, ότι το ΠΑΣΟΚ, πήρε ΄΄σάπια΄΄ CHINOOK, τα οποία πέφτουν.
Τρελαθήκαμε όλοι !
Ρε λές να είναι αλήθεια;
Ρε μπας και τόσα χρόνια κατεστημένο το άτιμο, να έκανε τέτοια πουστιά;

Μετά από ένα μήνα από τότε, ο ‘’στρατηγικός εταίρος’’ μας, ανεγνώριζε τη FYROM, με το συνταγματικά κατοχυρωμένο όνομά της. MACEDONIA !!

Όταν οι αρμόδιοι, που δεν τους είχε ρωτήσει πριν να πεί τα ακατανόμαστα, ο Σμηναγός, του είπαν ‘’μη τα πολυλές όπως σε βολεύει Υπουργέ μου, γιατί τα CHINOOK τα πήραμε μέσω της Αμερικάνικης κυβέρνησης, που τα δοκίμασε και μας εγγυήθηκε ότι ήταν σύμφωνα με τις δικιές της και δικιές μας προδιαγραφές’’, έκανε γαργάρα τις δηλώσεις, αλλά τι να το κάνουμε, το κακό είχε γίνει.

Η FYROM, επίσημα πλέον ονομάσθηκε MACEDONIA !!

Μετά για να μας συγχωρέσει ο ‘’στρατηγικός εταίρος’’ μας, κάναμε γαργάρα και το ΟΧΙ στο Σχέδιο Ανάν, αλλά αγοράσαμε και 30 +10 F-16.

Και ήλθαν οι υποκλοπές… και όλα δείχνουν τον ‘’ ………….’’ μας….

Και μείς, τσάμπα μάγκες, πουλάμε ΄΄τσαμπουκά΄΄ και λέμε :

«Με πολύ σεβασμό στα χρήματα του ελληνικού λαού, του Ελληνα φορολογούμενου πολίτη, αλλά και με αίσθημα ευθύνης, ώστε να μην διαταραχθεί η ισορροπία δυνάμεων και το αξιόμαχο της Πολεμικής Αεροπορίας, το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε ομόφωνα να μην προχωρήσει στην αγορά των επιπλέον 10 F - 16. Ταυτόχρονα, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε την υλοποίηση της απόφασης του ΚΥΣΕΑ, που είχε λάβει το 2005, σχετικά με τη Δομή Δυνάμεων της Πολεμικής Αεροπορίας για την αγορά των υπολοίπων τριάντα τετάρτης γενιάς αεροσκαφών και θα συστήσουμε επιτροπή η οποία θα αξιολογήσει, τόσο επιχειρησιακά όσο και το κόστος, για να εισηγηθούμε σε επόμενο ΚΥΣΕΑ, όταν θα είμαστε έτοιμοι».

Το συμπέρασμα:

΄΄Σύμφωνα με ορισμένες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, κατά τη χθεσινή (14-3-2006), συνάντηση στο Mέγαρο Mαξίμου η Nτόρα Mπακογιάννη εμφανίστηκε ιδιαιτέρα προβληματισμένη με το να ακυρωθεί η option για την αγορά των επιπλέον δέκα F16, θεωρώντας ότι τα οικονομικά οφέλη θα είναι κατά πολύ λιγότερα από τη ζημία που θα υποστεί η Eλλάδα σε εθνικό - διπλωματικό επίπεδο. ΄Aλλωστε, θα είναι η πρώτη φορά που η Eλλάδα ακυρώνει option με την αμερικανική κυβέρνηση΄΄.

(η υπογράμιση δική μου)

Βγες μεγάλε από τη γυάλα!

Μετά τη κατάργηση των 10, περίμενε να μας συμβούν τα ακατανόμαστα.

Αλλού να πάμε με τσαμπουκά.

Να παράγγελνες, όσα σου είπαν οι αεροπόροι, τα 10 – 15 και όχι τα 30+10.

Τώρα δεν έχουμε να κάνουμε και τίποτε καλλίτερο, από το να ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ να δούμε τι θα μας συμβεί.

Είδομεν….


(1). Από το κλείσιμο της συνέντευξης που έδωσε ο σκηνοθέτης Βασίλης Παπαβασιλείου, στον Δημήτρη Ρηγόπουλο και δημοσιεύθηκε στην ΄΄ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ΄΄ τις 15-1-2006. Μιλώντας για την πολιτιστική πρωτεύουσα της Πάτρας και για όλα όσα συμβαίνουν, έκλεισε την συνέντευξή του ως εξής:

‘’…Παρ’όλα αυτά και εναντίον όσων είπα, στην Πάτρα θα υπάρξουν εκδηλώσεις, απόπειρες δημιουργίας. Συμβολικά η έναρξη της τραυματισμένης Πάτρας γίνεται με την έκθεση Ντα Βίντσι. Ξέρετε, το γεγονός ότι τα πράγματα δεν εξελίσσονται με τον τρόπο που θα θέλαμε οφείλεται στο γεγονός ότι συγχέουμε τις έννοιες νταβατζής και Ντα Βίντσι. Και δυστυχώς έχουμε την τάση να βάζουμε πάνω από τον Ντα Βίντσι τον νταβατζή’’.

2 Comments:

At Σάββατο, Μαρτίου 18, 2006 8:15:00 μ.μ., Blogger Greg said...

Συμφωνώ.

Είμαι όμως βέβαιος για τους λόγους που σχολίασα εδώ ότι θα τα πάρουμε τελικά...

Όταν δεν θα ενοχλεί το "διπλωματικό" παιγνίδι και τους νέους όρους που έχουν μπεί στο τραπέζι μετά τον ανασχηματισμό.

 
At Κυριακή, Μαρτίου 19, 2006 3:18:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

Αγαπητέ greg, τα έχεις πει ΟΛΑ και στα 3 ''ΣΑ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΣΤΗ ΣΟΛΑ'', για τα οποία συμφωνώ πλήρως και ανερυθρίαστα. Σε κάτι έχω αμφιβολία ακόμα, στο ότι δηλαγή η Θοδώρα, δεν θα μας έλθει ξανά με τα 10, πίσω από τα ξένα. Κάτι άλλο θα δώσουμε, ίσως κατά Θράκη μεριά, τώρα που το Κόσοβο και το Μαυροβούνι πήραν το δρόμο τους.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home