Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2006

ΡΕ ! ΣΤΡΑΒΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΛΟΣ;

‘Η ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ;

Η κάλυψη της είδησης, από τον κ. Φ.Κωνσταντινίδη, σωστή και εκτενής (Ελευθεροτυπία 11-1-2006 ‘’Μαλλιά – Κουβάρια, Λονδίνο-Λευκωσία για Στρο-Ταλάτ’’).

Η Αγγλία με το παλιό της και πολυεφαρμοσμένο δόγμα εξωτερικής πολιτικής, το περίφημο ‘’Διαίρει και Βασίλευε’’, αμετακίνητη σε ‘’ίση’’ μεταχείριση του ‘’Προέδρου’’ Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κου Τάσου Παπαδόπουλου, στέλνει τον κο Στρο στη μεγαλόνησο να συναντήσει τον ‘’Πρόεδρο’’ στο ‘’Προεδρικό’’ μέγαρο και όχι σε κάποιο ξενοδοχείο, αναγνωρίζοντας έτσι δικαιώματα στην υποκεινούμενη από την στρατοκρατούμενη Τουρκία, ψευδοκυβέρνηση, της μειονότητας.

Και μείς εδώ, ''μεγάλοι'' (με όλη τη σημασία της παρένθεσης, έννοια) Αυτοκράτορες, αποδεχόμεθα υπεροπτικά, τις ‘’παραιτήσεις’’ των παραπτωματιών ‘’δικών’’ μας, που σε ‘’ιδιωτικές συνομιλίες’’ αποκαλούν όποιον θέλουν ΄΄αμόρφωτο΄΄ και ΄΄αγράμματο΄΄, χωρίς να μπαίνουμε στον κόπο, να κατέβουμε βρε αδελφέ για λίγο από το ‘’θρόνο’’ μας και να δούμε, να πιάσουμε, να ασχοληθούμε με τα σοβαρά προβλήματα, για τα οποία θα μας κρίνει η Ιστορία, αλλά και τα οποία θα διαγράψουν την εθνική μας συνοχή και παραπέρα πορεία.

Άσε δε που πάλι ο επί των ΜΜΕ υπεύθυνος ‘’αρμόδιος’’, δεν έχει κατορθώσει να συνενοηθεί με τα πανελλήνιας εμβέλειας ΜΜΕ, και να γίνει κατορθωτό να ακούσουμε ότι φέτος των Αγίων Θεοφανείων έγινε και κάτι σημαντικό, στην πολύπαθη παραλία των Βουρλών, (οι αρχαίες Κλαζομενές), 35-36 χιλιόμετρα νότια της Σμύρνης, τόπος γέννησης του Γ. Σεφέρη.

Φέτος για πρώτη φορά μετά το 1922, έγινε τελετή του καθιαγιασμού των υδάτων στα Βουρλά !!

Και μείς εδώ στην ΄΄εσπερία΄΄, ‘’περί άλλων τυρβάζομεν’’.
‘Όχι πέστε μου, είναι ή δεν είναι ΑΙΣΧΡΟ να μην ασχολούμαστε έστω και για λίγο με αυτά τα πράγματα ;

2 Comments:

At Κυριακή, Ιανουαρίου 15, 2006 11:38:00 μ.μ., Blogger Greg said...

Είναι αισχρότατο αλλά αναμενόμενο...

 
At Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2006 7:53:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

Και πάλι σε ευχαριστώ, για το πέρασμά σου, αγαπητή μου ''Θεία''. από ότι βλέπω συμφωνείς για το ''αισχρό'', αλλά το ''αναμενόμενο'', μου φέρνει κάπως σε μοιρολατρία, με την καλή του όρου έννοια. Έτσι θα έπρεπε να είναι...;

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home