Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2005

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΝ


Στο ημερολόγιό μου στις 17-Οκτωβρίου 2005 (http://pigasos.blogspot.com/2005/09/blog-post_28.html), στο τέλος των σκέψεών μου, για το σήμερα και το αύριο του του Μακεδονικού Ζητήματος, σημείωνα κάποιες σημαδιακές ημερομηνίες που πρέπει να προσέξουμε και να δούμε τι θα κάνουν οι πρωταγωνιστές, ντόποιοι και ξένοι.

Σημείωνα λοιπόν και, συμπληρώνω σήμερα για όσα έγιναν……

ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ 16-10-2005 ΚΑΙ ΜΕΤΑ


Το τι θα πει ο κ Κ.Καραμανλής στις 28-10-2005, στον επίσημο εορτασμό της επετείου, στην Θεσσαλονίκη.
Εξέλιξη:
…………………………….

Το τι θα πει ο κ Κ.Καραμανλής στις 31-10-2005, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για την εξωτερική πολιτική (ας σημειωθεί ότι το ζήτησε ο ίδιος).

Εξέλιξη:

Στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, είπε ότι, ΄΄η χώρα μας ζητάει αμοιβαία αποδεκτή λύση για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων΄΄ και ότι ‘’ Ενταξιακή πορεία προς την ΕΕ για τα Σκόπια σημαίνει είτε αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα του ονόματος, είτε ένταξη με την ονομασία FYROM΄΄.

Περιμένουμε να δούμε.


Το εάν η Ελλάδα θα εφαρμόσει στη πράξη αυτά που πρόσφατα ο κ.Κ.Καραμανλής διακήρυξε ότι δηλαδή, η Ελλάδα θα εμποδίσει κράτος με το όνομα ΄΄Μακεδονία΄΄ να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, αλλά και να τεθεί σε τροχιά ένταξης στην Ε.Ε.

Εξέλιξη:

Τώρα πώς όλα τα παραπάνω, θα γίνουν πράξη, είναι ένα sudoku, για δυνατούς λύτες, μια και που τόσα κράτη, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ, την έχουν αναγνωρίσει με το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Δύσκολά τα πράγματα και άγνωστες ΄΄αι βουλαί των ΗΠΑ΄΄, αλλά ας περιμένουμε, για να δούμε.

Και βέβαια για να έχουμε και κάτι να γράφουμε και εμείς στο ημερολόγιό μας!

ΟΧΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ!