Παρασκευή 29 Απριλίου 2005

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ....ΗΣΥΧΙΑ)

Ως Έλληνες έχουμε αποδείξει παγκόσμια ότι ανέκαθεν είμαστε βαθειά προσηλωμένοι στις οικουμενικές αξίες του Ανθρώπου και στην παραγωγική συμβίωση με τους συνοίκους Λαούς της Βαλκανικής.
ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΥ .....ΗΣΥΧΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ
Νομίζω ότι θα πρέπει να ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ...ΤΟΥΣ
ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
1. Υπήρξαμε επί τρεις χιλιάδες χρόνια, και παραμένουμε εσαεί η Προφυλακή του Ελληνισμού. Αυτή είναι η ιδιοσυστασία μας.

2. Καμιά δύναμη δεν μπόρεσε ποτέ και ουδέποτε θα μπορέσει να πάρει την Ελληνική μας συνείδηση παρά τη βία, τη γενοκτονία και την πλαστογραφία που συστηματικά ασκήθηκαν εναντίον μας-ιδιαίτερα τα τελευταία διακόσια χρόνια.

3. Υπερασπισθήκαμε και θα υπερασπισθούμε ακλόνητοι την ιδιοπροσωπεία μας, τα ανθρώπινα δικαιώματά μας και την Ιστορία μας που συμβολίζει το Όνομά μας. Άξιζε και αξίζει κάθε τίμημα η τιμή να είμαστε Μακεδόνες.

4. Γνωρίζουμε ότι η γενέτειρα μας Μακεδονία προσείλκυε πάντοτε και προσελκύει τους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς των Ισχυρών, επειδή είναι η φυσική γέφυρα της Ευρώπης-Ασίας και, επιπλέον τώρα, ο στρατηγικός προθάλαμος των πετρελαίων της Κασπίας. Εμείς οι Μακεδόνες, όμως, δεν σκοπεύουμε να γίνουμε το μέσον και το θύμα συμφερόντων ξένων στα Βαλκάνια. Ας το ξανασκεφθούν καλά όσοι γείτονές μας, που χρησιμοποιούνται σήμερα, πανηγυρίζουν. Αύριο ξημερώνει άλλη μέρα.

5. Το κρατικό ιδεολόγημα, που παρήγαγε με ψευδώνυμο «Μακεδόνες» και «Μακεδονία» το Κράτος των Σκοπίων, στηρίζεται επίσημα στο ανιστόρητο αλλά ζωτικό θεώρημα ότι η Ελληνική Μακεδονία «έχει υποδουλωθεί» από την Ελλάδα και ότι εμείς οι Μακεδόνες «πρέπει να απελευθερωθούμε από τους Έλληνες κατακτητές», δηλαδή από τον…εαυτόν μας. Αυτό διδάσκεται επίσημα στα Σκόπια και προπαγανδίζεται διεθνώς, παρά την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995. «Το όνομα είναι το όχημα του ιμπεριαλισμού», είχε δηλώσει ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου. Γι’ αυτό, εκτός των άλλων, ο σφετερισμός και προ πάντων η μονοπώληση του Ονόματός μας, εξοργίζει και συστρατεύει πανστρατιά όλους τους Έλληνες με προφυλακή εμάς τους Μακεδόνες . Ο Λαός και το Κράτος των Σκοπίων δεν έχει ούτε θα έχει ποτέ καμιά πιθανότητα να μας απειλήσει. Μπορεί, ωστόσο, να χρησιμοποιηθεί ως μέσον και ως άλλοθι εναντίον της Μακεδονίας μας από τρίτους λίαν Ισχυρούς. Το είδαμε, άλλωστε, να συμβαίνει αυτό με άλλους στην άμεση γειτονιά μας.

6. Έχουμε βαθειά συνείδηση του γεγονότος ότι, μετά από επίμονες και ακώλυτες διεργασίες έξη δεκαετιών, το μεγαλύτερο τμήμα του σλαβικού πληθυσμού στο Κράτος των Σκοπίων, αλλά και το ίδιο το Κράτος, στηρίζει την ύπαρξη του στον σφετερισμό του Ονόματος. Εμείς έχουμε την βούληση, εμπράκτως ήδη αποδεδειγμένη επί τόπου, να στηρίξουμε αποφασιστικά την ύπαρξη τους και, ακόμη, την ευημερία τους. Ωστόσο, και αυτοί έχουν βαθειά συνείδηση, ανομολόγητη έως σήμερα, ότι τα τελευταία χίλια σχεδόν χρόνια, στους κόλπους πολυεθνικών Αυτοκρατοριών Μακεδόνες ονομάζονταν όλοι ανεξαιρέτως όσοι κατοικούσαν στον γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας, Έλληνες, Βούλγαροι, Σέρβοι, Τούρκοι, Αλβανοί, Τσερκέζοι, Εβραίοι, κ.ά. Όλοι αυτοί, όμως, οι τότε κάτοικοι της Μακεδονίας αυτοπροσδιορίζονταν κατά συνείδηση με την προσθήκη του εθνικού ή φυλετικού ή θρησκευτικού προσδιορισμού της ταυτότητάς τους: Έλληνες Μακεδόνες, Βούλγαροι Μακεδόνες, κ.ο.κ. Ακόμη κι αυτοί οι πιο ηλικιωμένοι σήμερα γηγενείς των Σκοπίων, όταν άρχισαν σταδιακά να αποσπώνται από το μητρικό τους Βουλγαρικό Έθνος, αυτοπροσδιορίζονταν μέχρι το 1943 ως Σλάβο-Μακεδόνες. Αυτό μαρτυρούν αδιαμφισβήτητα τόννοι επίσημων εγγράφων και βιβλίων και πολιτικές θέσεις όλων των συνοίκων Βαλκανικών Λαών και όλων των ενδιαφερομένων ζωηρότατα τότε Λαών της Ευρώπης και της Αμερικής. Ερωτούμε, λοιπόν, γιατί τώρα οι Σλάβοι του Κράτους των Σκοπίων, κατ’ εξαίρεση όλων των άλλων Λαών, αρνούνται πεισματικά να αυτοπροσδιορισθούν, ώστε να διαχωρισθούν, από εμάς τους Έλληνες Μακεδόνες; Τι χάνουν επιστρέφοντας στις ρίζες τους; Τι επιδιώκουν μονοπωλώντας το Όνομά μας; Πότε ανά τους αιώνες η Γεωγραφία και η πολιτική ονόμασε ποτέ, έως τα βαφτίσια του 1943, Μακεδονία την πόλη των Σκοπίων και τα υπόλοιπα 2/3 του σημερινού Κράτους που βαπτίσθηκε αυθαίρετα «Μακεδονία» ; Οι λόγοι είναι προφανείς. Και κυρίως, ομολογημένοι περίτρανα.

7. Δεν βοήθησε την ειρηνική συμβίωση των Λαών και τη σταθερότητα του γειτονικού μας αυτού Κράτους, η ιστορική ψευδωνυμία «Μακεδονία» ούτε απέτρεψε το προ τριών μόλις ετών αιματοκύλισμα εκεί μεταξύ των Αλβανών και των Σλάβων. Καμιά ψευδωνυμία δεν μπορεί να εγγυηθεί, ούτε προ πάντων να εφαρμόσει ειρηνικά στην πράξη, την εύθραυστη Συμφωνία της Αχρίδας μεταξύ Αλβανών και Σλάβων. Καμιά ψευδωνυμία και κανείς Νονός της τάχαμ δήθεν «Μακεδονίας», δεν μπορεί να ανακόψει την αμείλικτη πορεία της δημογραφίας - 4 γεννήσεις Αλβανών έναντι 1 Σλάβων. Μόνον η ανόθευτη Ιστορία, η αληθινή Δημοκρατία, η άτεγκτη Ισοπολιτεία και η ειλικρινής συνεργασία αποτελούν εγγύηση. Αυτά τα αγαθά ευχόμαστε από καρδιάς εμείς οι Μακεδόνες σ’ όλους ανεξαιρέτως και γι’ αυτά η Πατρίδα μας Ελλάδα συνεισέφερε ολομέτωπα την βοήθεια της στο Κράτος των Σκοπίων και στους Λαούς του.

8. Μήπως είναι ανεξήγητο, το πανθομολογούμενο γεγονός ότι, κρίνοντας ορθά, οι Σλάβοι των Σκοπίων θεωρούν μοναδικό στρατηγικό τους σύμμαχο την Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα στρέφονται άνευ λόγου εναντίον της, αυτοκτονικά;

9. Καλούμε στο σύνολό της πάσης φύσεως ηγεσία μας, να ενεργήσει με αρραγή ενότητα και εμπερίσκεπτη νηφαλιότητα, με ήρεμη αποφασιστικότητα και με αποτελεσματικότητα κοιτάζοντας μπροστά κι αντλώντας μόνο διδάγματα από το παρελθόν.

10. Υπενθυμίζουμε, τέλος, ότι σ’ όλους τους λαμπρούς σταθμούς του το Γένος μας ήταν μόνο, κατάμονο. Κατά τον Τριακονταετή Μακεδονικό Αγώνα η Μητέρα μας Ελλάδα ήταν μικρή, μακρινή και απομονωμένη. Το 1893 χρεοκόπησε οικονομικά, το 1897 κατεστράφη στρατιωτικά και, μετά, εξεχώρησε αναγκαστικά όλους τους εθνικούς της πόρους στον Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο. Παρά ταύτα, με προφυλακή πιστή, την ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ των ΚΡΗΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ μας και σφάγιον ιερόν εμάς τους Μακεδόνες, το 1908 ο Μακεδονικός Αγών είχε κερδιθεί και 4 χρόνια μετά η Μακεδονία μας είχε απελευθερωθεί.

11. Ελληνισμός σημαίνει πολιτισμός. Και η Ελλάδα, σύμφωνα με τον ποιητή της, «των φονιάδων το αίμα με φως ξεπληρώνει».
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΣΗ ΗΣΥΧΙΑ
Ας κρατήσουμε το φως αναμμένο.

6 Comments:

At Τρίτη, Μαΐου 03, 2005 4:34:00 μ.μ., Blogger J95 said...

"1. Υπήρξαμε επί τρεις χιλιάδες χρόνια, και παραμένουμε εσαεί η Προφυλακή του Ελληνισμού. Αυτή είναι η ιδιοσυστασία μας."

Όχι. Αυτό είναι το Ζωτικόν Ψέμμα σας, που λέει και ο Χοιροβοσκός.

 
At Τετάρτη, Μαΐου 04, 2005 2:39:00 μ.μ., Blogger S G said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

 
At Τετάρτη, Μαΐου 04, 2005 2:43:00 μ.μ., Blogger S G said...

χεχε θα συμφωνησω με τον προλαλησαντα. Συγγνωμη δηλαδη αλλα σχεδον καθε ατακα με κανει λιγο να γελαω...

"Ελληνισμός σημαίνει πολιτισμός"

μιλαμε τωρα για τα σκυλαδικα της εθνικης? τις χωματερες μεσα στις πολεις μας? την παντελη ελλειψη ομορφιας και αισθητικης σε οτιδηποτε εφτιαξε το ελληνικο "γενος" τα τελευταια 200 χρονια?
το οτι αντιθετα με ολες τις προπαγανδες μονο απογονοι του Μεγαλεξανδρου δεν εισαστε (ακομα και 100% Ελληνες νασαστε εισαστε μαλλον Μικρασιατες παρα Μακεδονες...)?

 
At Πέμπτη, Μαΐου 05, 2005 9:37:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί διαχωρίζεις τον εαυτό σου από όσα γράφω, χρσιμοποιώντας το ''σας''. Θα με ενδιέφερε να γνωρίσω τη βαθύτερη σκέψη σου (αυτήν πίσω από την κουρτίνα) σε ότι αφορά τό ''σας'' αυτό, αν φυσικα το θέλεις και συ.Ευχαριστώ που ασχολείθηκες με τις σκέψεις μου.

 
At Πέμπτη, Μαΐου 05, 2005 10:08:00 μ.μ., Blogger ΠΗΓΑΣΟΣ said...

Για το σχόλιο του sg
Όχι αγαπητέ Σωτήρη, δεν μιλάμε για τα σκυλάδικα της εθνικής, ούτε για τις χωματερές μέσα στις πόλεις μας. Κατακρίνω και γω την παντελή έλλειψη ομορφιάς και αισθητικής σε οτιδήποτε εφτιαξε όχι το ελληνικό "γένος" τα τελευταία 200 χρονια, αλλά η Ελλάδα και οι έλληνες, όπως γίναμε αυτά τα χρόνια. Βέβαια, το θέμα των σκέψεων μου και να με συγχωρέσεις γι΄αυτό, δεν ήταν ο πολιτισμός όπως τον αφήσαμε να εκφυλισθεί, ή όπως συμβιβασθήκαμε (θελημένα ή αθέλητα) να τον κάνουμε. Μιλώ για κάτι πιο βαθύ, που μόνο αν το πάρουμε απόφαση, τότε μόνο θα το υλοποιήσουμε. Ξέρεις δεν θέλει και πολύ, ευκαιρία zητά το σύνολο, παράδειγμα αντιπροσωπευτικό και ίσως θέμα ανάλυσης το ''ντελίριο'' στην Ιβηρική χερσόνησο που νομίζω ότι είσαι (καλή πρόοδο από βάθους καρδίας), του EURO 2004 (αναρωτηθήκαμε ποτέ πόσοι από όλους που βαφτήκανε στο μπλε και κρατούσαν το εθνικό μας σύμβολο, ξέρανε - χωρίς να φταίνε αυτοί -κάτι παραπάνω εκτός από το πότε ο επιθετικός ΄''βγαίνει'' offside;
Σε ότι αφορά την τελευταία σου σκέψη, της αμφιβολίας σου για το τί είμαστε (και βάζω και εσένα μέσα στο είμαστε), έχω να σου απλά ότι ως απόγονοι του Αλέξανδρου του Μεγάλου, δεν έχει σημασία το που γεννήθηκε κάποιος, αλλά αν σκέπτεται με τον τρόπο που αυτός σκεπτόταν και ενεργούσε. Μικρό δείγμα, αν θέλεις να με καταλάβεις καλλίτερα, όσα αντιγράφω από ένα παλιό φωτισμένο συνάδελφό σου, τον Ξενοφώντα Ζολώτα, στο http://pigasos.blogspot.com

 
At Σάββατο, Μαΐου 07, 2005 4:23:00 μ.μ., Blogger S G said...

Βασικα δεν μιλουσα για το γενικοτερο ελληνικο εθνος, αλλα τους κατοικους της σημερινης Μακεδονιας (εξου και το σας) που τοσο ρατσιστικα μιλανε για φυλετικη καθαροτητα, διαφυλαξη των "ιερων και οσιων" της Μακεδονιας στην οποια, γενετικα τουλαχιστον, δεν ανηκουν μαλλον!

Φυσικα δεν θεωρω την γενετικη καταγωγη αποφασιστικης σημασιας για το ποιόν καποιου, απλα αντιστρεφω τα κουτα επιχειρηματα τους.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home